Rainbow Six 4: Lockdown look

pridal saver 17.9.2005 o 18:56 pod hry
HRY > NOVINKY >

Najnovší Rainbow Six 4: Lockdown nám podobne, ako posledný Ghost Recon znovu vyšiel najskôr na konzoly. Tentoraz si to PC verzia odniesla pár týždňov pred vydaním, kedy bola posunutá na začiatok budúceho roka. Podľa mojich prvých dojmov z Xboxovej verzie to asi bude len dobre, hra je totiž v mnohých oblastiach výrazne slabšia oproti poslednému, veľmi kvalitnému, Rainbow Six: Black Arrow. Hlavným problémom je znovu zvýšená arkádovosť hry. To cítiť ako pri vašich zraneniach, tak aj pri streľbe do nepriateľov (už to nie je klasický one-shot one-kill systém) a akoby zľahčení nestačilo, bol pridaný aj hearthbeat senzor, ktorý vám teraz aj cez steny hneď povie, kde je nepriateľ (PS2 verzia bola zjednodušená ešte viac a okrem zníženia počtu nepriateľov, z nej boli zrušené aj niektoré časti levelov). Z hrateľnosti by priateľské a nepriateľské AI potrebovalo doladenie. Na druhú stranu scenáriá sú veľmi kvalitne spracované a misie sú výrazne rozmanitejšie. Už nebojujete len v budovách a okolí, ale boje sa presúvajú na celé mestské bloky. Napríklad budete naháňať ustupujúcich teroristov cez mesto, ostreľovať ich sniperkou, najskôr z helikoptéry, následne z činžiaku. Nebudú chýbať ani vnútorné tesné priestory, kde okrem vášho tímu znovu dostanete špeciálne hračky, ako nočné videnie, termálne videnie a spomínaný hearthbeat senzor. Rovnako ako minule, hráte v misiách za jednu postavu a ostatným zadávate jednoduché rozkazy, kam majú ísť, na koho útočiť atď. 

Graficky sa pomenil hlavne onscreen HUD, do pohľadu sa vám pridali efektné sklenené okuliare, ktoré ak vás zasiahnu pomaly popraskajú a videnie sa vám výrazne zhorší a zneprehľadní. Inak grafika prostredí je slušná, len s pridanými pár efektmi a na Xboxe asi už maximum, čo v tejto sérii uvidíme. Teraz sú však prostredia rozsiahlejšie a v slušnom framerate zobrazujú celé štvrte mesta (napríklad z helikoptéry). Animácie pohybov však vôbec nevyzerajú kvalitne a musím povedať, že ako v Ghoste, tak aj v poslednom Rainbowe boli lepšie. Jediné čo sa pri postavách vylepšilo, je ragdoll efekt.

Celkovo hra vôbec nie je to, čo by som od nového Rainbowa čakal, ale ani to nie je zlá hra. Len je to viac akčné a menej prepracované, ako by sa malo byť. Preto sa aj hodnotenia posunuli z hranice 90% pri minulej časti, na 70-80%. Pre tých, kto si platia Xbox Live, je hra ďalším stupňom v sérii, ako z hrateľného hľadiska, tak aj z funkčného, kde si teraz môžu vytvoriť a naparametrizovať vlastnú online postavu a následne jej získavať skúsenosti. Nakoniec fanúšikom pôvodnej PC Rainbow Six série ostáva dúfať, že hra na PC bude hlavne taktickejšie odladená.

Nakoniec gameplay videá z hry nájdete tu - indoor, sniper, vision.





Rainbow Six 4: Lockdown look Rainbow Six 4: Lockdown look Rainbow Six 4: Lockdown look Rainbow Six 4: Lockdown look Rainbow Six 4: Lockdown look Rainbow Six 4: Lockdown look
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






na
PC
PS2
Xbox

Vývoj: Ubisoft / Red Storm
Štýl: Akcia / Taktická
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk