Pozrite si dokument o tvorbe netradičnej hry Say No! More

Ak vás zaujíma pozadie tvorby indie hier, na jednu sa môžete bližšie pozrieť v krátkom dokumente

pridal matus_ace 15.7.2021 o 18:27 pod hry
Pozrite si dokument o tvorbe netradičnej hry Say No! More

HRY > NOVINKY >

Ako videohry začínajú obsadzovať čoraz dôležitejšie miesto v spoločnosti, začína sa väčšia pozornosť venovať aj ich tvorbe - štúdiám, vydavateľom, konkrétnym ľuďom, ktorí majú hry na svedomí. Vznikajú vývojárske celebrity, no do popredia sa dostávajú aj indie tvorcovia. Rozhovory, profily, alebo krátke biografie sú dnes už bežná súčasť života ľudí, ktorí sa o hry zaujímajú hlbšie. Dozvedajú sa v nich viac o tvorcoch a hrách, pričom najmä posledný rok či dva vystrelili aj dokumenty o hrách. Už predtým sme tu mali napríklad Indie Game: The Movie, no odvtedy aj táto oblasť poriadne narástla a vývojári sa častejšie začínajú prezentovať aj touto cestou.

To je tiež príklad malého nemeckého tímu Studio Fizbin, ktorý pod vydavateľstvom Thunderful Publishing v apríli priniesol veľmi netradičnú hru Say No! More. Hra nie je náročná a ani veľmi komplexná. Prakticky je to veľmi jednoduchá "akcia", kde máte len jeden útok, ale na viac variácií - silu svojho nesúhlasu. Je to hra o živote a o tom, ako je pre nás samých často nielen vhodné, ale dokonca aj zdravé povedať jednoduché "nie". Nenechajte so sebou zametať v práci, nenechajte sa využívať priateľmi, postavte sa jednoducho sami za seba. Aspoň občas. To je posolstvo tejto hry a tento dokument vám ukáže, ako to celé vlastne vzniklo.

Dokument je naozaj krátky, má len 25 minút, takže ho dokážete "zhltnúť" behom obednej prestávky. Ak vás aj samotná hra nezaujíma, stále je to príjemné pozeranie, keďže sa prakticky stanete svedkami toho, ako pár mladých a neskúsených vývojárov šlo za svojím dosť divným snom. Celé je to možno až príliš telegrafické, delené na kratučké kapitoly a hlavne bezstarostné. Každý vývoj čelí veľkým a malým problémom, čo je v takýchto dokumentoch neraz to najzaujímavejšie. Ukazuje to bežným ľuďom aj iným vývojárom, čo ich môže stretnúť, čomu sa majú vyhnúť, že to nie je prechádzka ružovou záhradou, ale nakoniec to za to všetko stojí. Práve problémy sú tu spracované len veľmi povrchne.

Aj tak je to ale príjemne strávených 25 minút, ak máte radi hry, zaujímate sa o ich tvorbu, o ich tvorcov a celkovo o pozadie hier ako takých.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk