Týždenník - Microsoft Activision Blizzard

Tento týždeň vypustil Microsoft bombu a to odkúpenie Activision Blizzardu, jedného z najväčších distribútorov v oblasti hier.

pridal saver 23.1.2022 o 21:37 pod hry
Týždenník - Microsoft Activision Blizzard

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň vypustil Microsoft bombu a to odkúpenie Activision Blizzardu, jedného z najväčších distribútorov v oblasti hier. Bude ho to stáť desaťkrát viac ako Bethesda a to takmer 70 miliárd dolárov. Je to prekvapivá cena za to, že sa AB v poslednej dobe vyprofiloval primárne na Call of Duty firmu so zlou kultúrou a upadajúcou kvalitou vývoja. Na druhej strane, COD je silné a stále má veľké značky, ktoré môžu v nových rukách znovu povstať. Mimochodom, o odkúpenie sa zaujímalo aj EA a AB sa pýtalo aj Facebooku, či nemá záujem.

Nakoniec Microsoft rovno potvrdil, že chce oživiť klasické značky a bude sa o tom s tímami rozprávať. Stane sa tak však najskôr o rok, keď prejdú všetky papierovačky a je už naznačené, že po prebratí firmy Bobby Kotick odíde. Medzitým už samotné vyššie vedenie firmy plánuje zrušiť každoročné vydávanie Call of Duty. Posledné roky to aj tak už nestíhali a dnešné herné modely vedia ťahať hru aj dlhšie ako rok.

Mimochodom, Microsoft už má v Blizzarde svojich ľudí nasadených, už pred rokom-dvomi odišli Mike Ybarra spolu s Rodom Fergusonom, kde Mike vedie celé štúdio a sľubuje zmenu kultúry a Rod prebral Diablo 

Pri tejto príležitosti sme zhrnuli, aké všetky štúdiá teraz vlastní Microsoft a aké mu ešte v prípade úspešného odkúpenia pribudnú. 

Phil Spencer cez týždeň aj reagoval na možné napodobenie Game Passu v Sony, ako aj ich posun na PC a skonštatoval, že je to správny smer a je to neodvratné. Nakoniec, keď sa pozrieme na Game Pass, ten len tento týždeň priniesol Rainbow Six Extraction a Siege ako aj Hitman Trilogy.

Na odkúpenie reagovalo aj Sony, ktoré po ohlásení stratilo 20 miliárd v akciách a dúfa, že Microsoft zachová všetky zmluvy a nechá značky firmy aj na PlayStation. Phil Spencer s nimi aj telefonoval a ubezpečil ich, že túžia nechať Call of Duty aj na PlayStation. Nepovedal, aké budú podmienky.

Sony sa medzitým pripravuje na nové vydanie Uncharted 4 a jeho expanzie v kolekcii Legacy of Thieves. Tá vyjde už budúci týždeň na PS5 a niekedy neskôr na PC.

Keď už sme pri odkupovaní, mohli by odkúpiť aj Take Two, lebo ich šéf žije v zvláštnej realite, keďže tvrdí, že GTA Trilogy malo pri vydaní len nejakú chybu a už je to odstránené. Z iných noviniek sme mali informáciu, že by Jedi Fallen Order 2 mohol vyjsť tento rok. Náznaky sú aj na nextgen update GTA V, ktorý je naplánovaný na marec, ale možno bude odložený. A dozvedeli sme sa aj zaujímavosť, že Assassin's Creed trilógia mala pôvodne skončiť na vesmírnej lodi. Novinky ukázal prichádzajúci Dying Light 2, ktorý priblížil konzolové upgrady a grafické režimy.

  

Z hardvéru Samsung predstavil svoj Exynos 2200 čip, ktorý ponúkne vizuálnu kvalitu konzol, nakoniec má RDNA 2 architektúru a rovnaké funkcie, aj keď samozrejme v oveľa nižšom výkone. AMD tento týždeň vydalo 6500XT grafiku, ktorá má 4GB a keďže posledné roky marketingovo bojovali proti 4GB, ktoré dávala do kariet Nvidia a na ktorých vraj nejdú hry, museli všetky tieto hlášky zo stránky zrušiť.

Z recenzií sme priniesli Rainbow Six Extraction, ktorý preniesol sériu do kooperácie, ale aj kvalitnú RPG Expeditions: Rome, interview o prichádzajúcom Horizon: Forbidden West. Pridali sme aj Fast and Furious Spy Racers, expanziu Final Fantasy XIV Endwalker, pozreli sme sa na Five Nights at Freddy's: Security Breach a japonskú vec Ys  Ix Monstrum Nox.

Nechýbal ani Sector 2021 v kocke s najlepšími hláškami roka a práve sme spustili aj nový Podcast venovaný kybernetickej bezpečnosti.

Budúci týždeň prinesieme prinesieme recenzie na Uncharted kolekciu, novú Serious Sam hru a prinesieme aj ďalšie interview.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk