Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte

Počas Gamescomu sme dostali možnosť si zahrať demo remaku legendárnej budovateľskej stratégie Pharaoh.

pridal Tanya 16.9.2022 o 9:02 pod hry
Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte

HRY > NOVINKY >

Hru Pharaoh z roku 1999 si mnohí pamätajú ako jednu z najlepších budovateľských stratégií zo zlatého veku vydavateľstva Sierra Entertainment. V nej ste dostali možnosť budovať svoje staroegyptské mesto, spravovať všetky aspekty jeho rozvoja, aby ste zaistili jeho prosperitu a stali sa mocným a uctievaným faraónom. Podobných stratégií už dnes nie je veľa, preto chce dieru na trhu vyplniť francúzske štúdio Triskell Interactive, ktoré dostalo za úlohu „oživiť Faraóna“. Počas Gamescomu sme dostali možnosť si zahrať remake tejto legendárnej hry - Pharaoh: A New Era.

Počas dema sme si mohli prejsť tutoriál a zoznámiť sa s ovládaním hry. Naučili sme sa stavať cesty, studne, obydlia a sledovali, ako sa do nich postupne sťahujú ľudia a mesto začne žiť. Vašou úlohou je kultivovať úrodnú pôdu pozdĺž brehov údolia Nílu a zabezpečiť ľuďom obživu. Ovládanie hry je veľmi intuitívne a dokážete sa rýchlo naučiť, ako ju hrať, no skutočnou výzvou je udržanie mesta v perfektom chode. Nesprávne položené cesty a zlá dostupnosť k vode budú mať za následok masový odchod obyvateľov. A ako sme si overili počas hrania, priveľa križovatiek a málo požiarnych staníc bude mať za následok rozsiahly požiar, ktorý váš ľud nezvládne uhasiť.

 

Akonáhle zaistíte základné potreby obyvateľov, dostanete možnosť postaviť aj ikonické pamiatky starovekého Egypta vrátane pyramíd, Sfingy a Alexandrijského majáku. Chrámy a mauzóleá vám pomôžu spravovať všetky aspekty zdravia a kultúry vašich obyvateľov, ako aj prevládajúceho mnohobožstva tej doby. Musíte zaistiť prosperitu mesta na to, aby sa vyrovnalo s ekonomickými alebo politickými krízami alebo dokonca odolalo drancovaniu nepriateľmi. V roli faraóna sa staráte o svoj ľud a robíte všetko pre to, aby ste si získali priazeň bohov.

Remake prináša grafický update v 4K Ultra HD kvalite, ktorý si však zachováva izometrický 2D štýl pôvodnej hry. Hráčov čaká vylepšené rozhranie aj herné mechaniky prispôsobené moderným štandardom a prepracovaný soundtrack. V rámci remaku by mala byť dostupná aj expanzia Cleopatra: Queen of the Nile. Autori sľubujú celkovo 50 misií, ktoré by vám mali zabrať až 100 hodín herného času. Aj keď hra mala vyjsť už v roku 2021, v čase písania článku nám dátum vydania nebol známy. Budeme dúfať, že si Pharaoh: A New Era budeme môcť zahrať na PC ešte tento rok.





Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte  Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte  Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte
Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte  Gamescom 2022: Pharaoh: A New Era prináša legendárnu stratégiu tak, ako si ju pamätáte
Páči sa mi! (+7)






PC

Vývoj: Dotemu / Triskell Interactive
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 15. február 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk