Týždenník - súd FTC s Microsoftom priniesol kopu informácií

Tento týždeň nám obohatil hlavne súd v Amerike, kde chce FTC zastaviť akvizíciu Activisionu.

pridal matus_ace 3.7.2023 o 0:27 pod hry
Týždenník - súd FTC s Microsoftom priniesol kopu informácií

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám obohatil hlavne súd v Amerike, kde chce FTC zastaviť akvizíciu Activisionu. Ak sa totiž podarí vydať takéto predbežné opatrenie, Activision od akvizície odstúpi a Microsoft bude musieť aj tak vytiahnuť pár miliárd a zaplatiť Activisionu, keďže to je ukotvené v zmluve. Právnici FTC sa však na súde práve nevytiahli a argumentačne z toho nevyšli najlepšie, na čo často poukázala aj sudkyňa. Zdalo sa totiž, že chránia záujmy Sony a nie záujmy hráčov.

Keďže súd bol verejný a dal sa počúvať v Zoom calle, jednotlivé dni sme si vedeli aj spísať. Detaily nájdete tu, tu alebo tu. Ak vám ale ide čisto o zaujímavosti zo súdu, aj tam to bolo bohaté. Napríklad sme sa dozvedeli, že Activision už skúša novú konzolu Nintenda. Sony zase chcelo od Microsoftu všetky Bethesda a Activision hry. A dozvedeli sme sa aj detaily o rozpočtoch niektorých Sony hier.

Objavilo sa aj niekoľko zaujímavých šumov, na ktorých potvrdenie si ešte musíme počkať. Napríklad sa zdá, že Ubisoft pripravuje remake Assassin’s Creed IV Black Flag. Ponuka práce v EA zase naznačuje, že The Sims 5 vyjde vo free to play podobeRed Dead Redemption dostal rating v Kórei, takže sa zdá, že sa konečne dočkáme nejakého nového vydania hry s upraveným obsahom, čo by mohlo naznačovať remaster. Snáď aj na PC.

Prišlo ale aj niekoľko potvrdených správ. Očakávaná RPG Baldur’s Gate 3 vyjde na PC o niečo skôr a na PS5 zase o niečo neskôr. Daedalic zase končí s vlastným vývojom hier a zostane len vydavateľom. Môže za to neúspech Golluma. No a cez týždeň sme zase začali tasiť peňaženky. Steam rozbehol veľký letný výpredaj, ale teraz bez nejakých väčších prekvapení.

Dočkali sme sa aj niekoľkých noviniek zo slovenskej hernej scény, aj keď aj tieto boli len menšie. Autori open world akcie Vivat Slovakia sa podelili o haldu informácií z pozadia tvorby hry. Slovenská manažmentovka Delivery INC dostala dátum vydania. No a slovenská hra Tartaros zabodovala na Game Jam Plus v Brazílii.

V technologickej oblasti prišlo tiež niekoľko zaujímavých noviniek. Dočkali sme sa nových mobilov, kde Nokia priniesla svoj nový opraviteľný mobil G42. Asus zase predviedol menší mobil Zenfone 10. Do obchodov dorazili nové karty RTX 4060 8GB, ktoré potešia hlavne v oblasti spotreby. MSI zase predstavil svoj nový herný notebook, ktorý vznikol v spolupráci s Mercedes-AMG.

Keďže začal nový mesiac, pozreli sme sa na to, aké hry nás v júli čakajú. Bude to trochu slabšie, ale aj tak si každý nájde niečo. Pridali sme tiež pohľad na to, aké filmy a seriály tento mesiac prídu.

Čo sa týka našich článkov, bolo to naozaj pestré. Priblížili sme vám pripravovanú temnú fantasy stratégiu Gord od bývalých vývojárov Zaklínača. Pozreli sme sa na herný notebook Asus ROG Strix SCAR 16. Pridali sme dojmy z unikátnej open world hry Trail of Ayash. Sklamal nás VR horor Afterlife VR. Na druhej strane zase potešila futuristická a krvavá reality show Showgunners. Venovali sme sa tiež novému Xiaomi Poco F5. Na záver sme priniesli skutočnú lahôdku a to rozhovor so skladateľom Frankom Klepackim, ktorý zložil hudbu pre sériu Command & Conquer a mnohé ďalšie hry.

Budúci týždeň budeme pokračovať v zaujímavých rozhovoroch, pozrieme sa na ďalšie VR hry a nebude chýbať ani množstvo ďalších materiálov.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20254)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk