Týždenník - Gamescom týždeň

Gamescom priniesol Cyberpunk expanziu, Starfield, ale aj Half-Life 2 RTX.

pridal saver 27.8.2023 o 22:13 pod hry
Týždenník - Gamescom týždeň

HRY > NOVINKY >

Gamescom priniesol Cyberpunk expanziu, Starfield, Stalkera 2, ale aj Half-Life 2 RTX, DLSS 3.5, FSR3.  Síce nových hier nebolo veľa, ale nové ukážky aj z už ohlásených boli dobré a nové technológie a aj monitory potešili. Zhrnuli sme to už všetko v jednom článku.

Najviac vás zaujímal Cyberpunk 2077, ktorý ukázal výrazné vylepšenia a rozšírenia možností, zároveň ohlásil aj update 2.0 pre pôvodnú hru. Pridali k tomu aj hodinový stream. Stalker 2 na Gamescome nechýbal a ukázal nový trailer, ale aj nový dátum vydania a to na začiatok budúceho roka. Autori hovoria, že im veľmi pomohol Unreal engine 5 s Nanite a Lumen technológiami.

Priblížený bol aj  Alan Wake 2, ktorý ukázal 15 minút hrateľnosti, ukázal zapracovanie DLSS 3.5 a ohlásil aj Shawna Ashmora ako jednu z postáv v hre, aj keď bude to iná postava akú hral v Quantum Break.  Nechýbal ani Starfield, ktorý predviedol live action trailer a poodhalil rôzne detaily z hry. Popri Starfielde Bethesda spomínala aj Elder Scrolls VI, z ktorého chce spraviť ultimátny fantasy simulátor, a aj Indiana Jonesa, ktorý je na polceste vývoja.

Microsoft k tomu predstavil Xbox Console Wraps, čo sú nalepovacie obaly na Xbox Series X konzoly. Teraz príde Starfield téma a niekoľko maskáčových polepov. A rovno na Gamescome vydal Age Of Empires IV na Xbox a predstavil The Sultans Ascend rozšírenie pre hru. Viac ohlásili aj okolo Forzy Motorsport. Plus mali sme tu aj video z výstavy a Phil vybavil aj vydanie Baldur's Gate 3 na Xbox Series XS konzoly na tento rok. Splitscreen pre Xbox Series S tak príde neskôr po vydaní.

Zo zaujímavostí Nvidia predstavila Half-Life 2 RTX, plne raytracingové prepracovanie pôvodnej hry cez ich Remix utilitu, ale pridali aj DLSS 3.5, čo je nová verzia DLSS teraz zameraná na rekonštrukciu ray tracingu. AMD na Gamescome pre zmenu ukázalo svoje grafiky a aj to, že Nvidiu len nasleduje, až teraz predstavilo FSR 3, čo bude ich odpoveď na DLSS 3.

Z iných noviniek bol ohlásený Expeditions: A Mudrunner Game, nová snowrunnerovka, teraz zameraná na expedície. Ohlásený bol aj nový Broken Sword a aj remaster prvej hry, ohlásený bol aj remaster Star Wars Dark Forces, aj keď veľké zmeny v hre nečakajte. Nechýbalo ani Call of Duty, kde autori Modern Warfare III ukázal hrateľnosť v kampani. Ubisoft z Assassin's Creed Mirage ukázal Bagdad, oficiálne pomenoval Assassin's Creed Jade, predstavil aj PC funkcie Avatar: Frontiers of Pandora. Ohlásené bolo aj Little Nightmares III a viac sme videli z civilizačnej stratégie Ara: History Untold.

Sony na Gamescome nebolo, ale ohlásilo cenu svojho PlayStation Portal handheldu, ten bude stáť 219 eur a vyjde na jeseň. Bude to len streamovací handheld z PS5 konzoly. Mali sme tu aj ukážku jeho používania

Keď sme pri hardvéri, Razer predstavil nové Xbox Kishi V2 gamepad násady na mobily pre hranie Game Pass hier. Veľmi pekné ohlásenie spravil Asus, ktorý predstavil 32-palcový 4K OLED 240Hz monitor, Samsung predstavil Odyssey Neo G9, prvý dual 4K monitor, Philips pre zmenu 49" 240Hz QD-OLED monitor. Z iného súdka Corsair priniesol počítačový stôl Platform.6.

Z filmov sme na Gamescome videli trailer na netflixovský Rebel Moon, ktorý dostane dva filmy a v príprave je aj hra. A objavil sa aj nový trailer na Expendables 4, ktorý sa dostane do kín v septembri.

Z článkov sme priniesli recenziu na Blasphemous 2 a hororovky Fort Solis a NightmareScape, pridali sme dojmy z Warhammer 40,000: Space Marine 2 a aj  Outlast Trials a Banishers: Ghosts of New Eden. Pozreli sme sa aj na Mortal Kombat 1. Z hardvéru sme otestovali ASUS Zenbook S 13 OLED a aj mobily z úplne odlišných cenových hladín Samsung Galaxy Z Fold5 a Nokia C32.

Z Gamescomu sme priebežne prinášali náš Gamescom live blog, ale už sme zhrnuli dojmy na Lies of P, gameplay sme doniesli na DLC k TMNT Shredder's Revenge a mali sme tu aj dva pozdravy sectorákov, jeden od Charlesa Cecila a druhý od Sama Lakea z Remedy. Čisto naše gameplaye z Gamescom demoverzií sme priniesli z Dead Pets Unleashed a Stumble Guys. Postupne toho prinesieme viac - videá, dojmy, rozhovory.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predaj ntb lenovo y920 (0)
Ahoj, uvazujem nad predajom mojho ntb. Lenovo y920...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (1)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (17)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21249)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk