Týždenník - prepúšťania a zrušenie Mandaloriana

Aktuálny týždeň sa niesol prepúšťaniami, ale prišlo aj niekoľko noviniek.

pridal saver 3.3.2024 o 21:25 pod hry
Týždenník - prepúšťania a zrušenie Mandaloriana

HRY > NOVINKY >

Prepúšťania nás sprevádzajú od začiatku roka a ani tento týždeň nesklamal. A skôr naopak, poriadne to rozbehol. Prepúšťalo hneď niekoľko firiem. Sony vyhodilo 900 zamestnancov a rovno zrušilo London Studio. Vieme, že prepúšťalo v Insomniacu, Naughty Dog a aj Guerrille. Veľa ľudí odišlo aj z Firesprite štúdia, ktoré zrušilo Twisted Metal online hru a zamestnanci k tomu dodávajú, že vo firme je toxické prostredie. Napriek všetkým rušeniami je však Horizon multiplayerovka stále vo vývoji.

EA tiež prepúšťalo a rovno zrušilo Mandalorian hru. Totiž prehodnocovalo si, ktoré hry sa im oplatí robiť pre vysoké poplatky, ktoré musia odviesť Disney. Stále však dokončí stratégiu v Star Wars univerze a aj Ironman a Black Panter hry. Do budúcnosti sa však chce orientovať na vlastné značky. Špeciálne teraz skúsi znovu rozbehnúť Battlefield. Nová časť by mala prísť budúcu jeseň a bude umiestnená v modernej vojne. EA to však šéfom projektu neuľahčilo a zatvorilo im Ridgeline Games, ktoré robilo singleplayer pre hru, vývoj tak presunuli pod Criterion. Medzitým EA oslávilo 11 rokov svojej mobilnej racingovky Real Racing 3 a ohlásili aj F1 24.

Prepúšťal aj 505 Games, ktorý zrušil niektoré svoje pobočky, ale ešte predtým od neho získalo Remedy plnú kontrolu nad Control značkou. Teda ďalšie hry si budú v Remedy vydávať sami. Je to vďaka úspechu Alan Wake 2, ktorý im zarobil. Prepúšťali aj autori Star Citizen a prepúšťať sa bude aj v Supermassive. Nevieme, ako bude prepúšťať Apple, ale zdá sa, že bude rušiť Apple Arcade

Microsoft prepúšťal už dávnejšie, ale a to aj v Toys for Bob štúdiu. No s nimi sa nakoniec dohodli, že ostanú fungovať a osamostatnia sa. Zrejme ďalšiu hry vydajú pod Microsoftom a pôjde do Game Passu, aby sa vyplatili. Rovnako sa vyplatí aj Saber Interactive od Embraceru, ktoré pôjde na voľnú nohu za pomoci investorov a rovnako aj Gearbox práve ukončuje svoj odpredaj od Embraceru k inému vydavateľovi. 

Microsoft medzitým pripravuje vydanie mobilného Call of Duty: Warzone Mobile, ktoré príde teraz marci a už má predbežné požiadavky. Popritom Microsoft predstavil DirectSR nové API, ktoré bude univerzálne použiteľné na upscalingy. Bližšie to ukáže teraz na GDC konferencii.

Ubisoft síce nič neohlasoval, ale mali sme tu leaky okolo Assassin's Creed hier, kde tento rok príde Red aj spolu s Infinity hubom. Samotný Assassin's Creed Red bude už postavený na novej verzii enginu aj s novými animáciami. Nasledovať ho bude multiplayer, stredoveká temná Hexe časť a príde aj Black Flag remake. Ako viete, Red bude postavený do starého Japonska a tam je postavený aj Ghost of Tsushima, ktorý by podľa leakera mal byť na PC ohlásený čoskoro. 

Popritom mal svoj prezentačný event aj Nacon, ktorý predstavil hlavne nový Greedfall 2, ich akčnú RPG, ktorá tentoraz zamieri na starý kontinent. Pridali aj zaujímavú diablovku Dragonkin - The Banished, ukázali Terminator: Survivors, svoje športové aj simulačné hry a nechýbal ani Test Drive Unlimited: Solar Crown.

Z iných noviniek sme tu mali informáciu, že Final Fantasy VII Remaky dostávajú patche, ktoré zakrývajú výstrihy, ale aj to, že Tomb Raider 1-3 Remastered mal na Epicu lepšiu verziu, ktorú autori následne zmenili za slabšiu verziu, ktorá je aj inde. Možno vylepšenia prídu v updatoch alebo ich nakoniec zrušili. 

Prezentáciu mali Pokémoni, kde sa ohlásilo niekoľko menších vecí. Ukázal sa zaujímavý prístroj, ktorý vám k hrám pridá vône alebo smrady. Pridala sa aj slovenská hra Quadrillion, ktorá príde na Steam už túto jar a z Česka prichádza Shrot od autora FPS Hrot. Predstavené bolo aj No Rest for the Wicked.

Z hardvéru Samsung na MWC predstavil svoj Galaxy Ring, teda ich zdravotný prsteň. Honor ukázal HONOR Magic6 Pro, tablet Pad 9 a MagicBook Pro 16 a Lenovo ukázalo koncept notebooku s priesvitným displejom Project Crystal. Z mobilov ešte Nothing Phone (2a) ukázal svoj dizajn. 

Z inej sféry sme sa dozvedeli, že nákup konzol v USA medzi mladými ľuďmi klesá, stúpa u starých a aj to, že Nintendo Switch 2 sa očakáva najskôr v marci 2025. Pritom Switch má práve dnes sedem rokov, čaká ho tak posledný rok.

Z filmovej sféry sme tu mali ohlásenie 4 ďalších hercov pre The Last of Us Season 2 seriál, práve mal premiéru Shogun seriál a dobre v recenziách končí aj aktuálny film Duna 2. Dozvedeli sme sa aj to, že Blade film pokračuje, a že James Gunn premenoval svojho Supermana, ukázal aj logo obleku. Pokračuje aj Halo seriál, ktorý tento týždeň priniesol piatu časť.

Z recenzií sme si priblížil veľmi zaujímavú Expeditions: A Mudrunner Game simuláciu, ohodnotili sme si remake Brothers: A Tale of Two Sons, ale aj Smalland: Survive the Wilds. V preview sme sa pozreli na Deep Rock Galactic: Survivor. Porozprávali sme sa s Rhiannou Pratchett o vytváraní ikonických hrdiniek a výzvach pri písaní hier. Otestovali sme OWO Skin a aj štupľový headset Creative Sensemore Air.

Popritom sme priniesli aj recenziu knihy: 50 let videoher, a keďže začal marec, pozreli sme sa na to, aké hry prídu v marci a aj aké prídu filmy a seriály.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20038)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk