Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?

Jedna z najlepších hier minulého roka sa dočká novej verzie, ktorá využije tablet WiiU.

pridal spacejunker 4.7.2012 o 11:19 pod hry
Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?

HRY > NOVINKY >

Som veľký fanúšik Batmana, ale “vylepšená” verzia - Armored Edition - minuloročnej pecky Arkham City ma po odohraní dema nechala chladným napriek tomu, že tú hru už len z princípu a faktu, že je o Temnom rytierovi, budem chcieť. 

Nintendo prezentuje možnosti Wii U výhradne a jedine prostredníctvom tabletu, ktorý je platformou pre nový typ interakcie na dvoch obrazovkách - na televízore a 6,2" dotykovom displeji, ktorý držíte v rukách. Získať na svoju stranu tretie strany a zaistiť dostatočne zvučné mená muselo niečo stáť. Na Wii U má namierené mimo iných aj Mass Effect 3, Ninja Gaiden 3, ale bavíme sa o Batmanovi, takže späť k Armored Edition. 

Hranie na dvoch obrazovkách môže byť briliantné ako to ukazujú rôzne minihry z Nintendo Land či zapojenie skeneru do prehľadávania okolia plného zombíkov v ZombiU, nepodstatné ako zobrazenie mapy v Pikmin 3 alebo nepríjemne mätúce ako u Arkham City. Keď som to povedal prezentujúcemu v centrále Nintenda, neodvážil sa odporovať. V tichosti súhlasil. 

Na tablete sa striedavo zobrazuje mapa a inventár, často preberá aj funkciu hlavného obrazu, ak aplikujete povedzme gélovú trhavinu alebo hádžete batarang. Hra to navyše komplikuje ikonkami naznačujúcimi, aby ste sa dívali na displej a potom zase, aby ste zrak dvihli k väčšej uhlopriečke televízora. V prvých minútach neviete, kam sa máte pozerať. Z hry sa tak vytráca poézia pohybu, z ktorej ťažil prevažne hlavný hrdina. Často sa zastavujete a kontrolujete, či máte naozaj vybraný správny gadget a keď sa vám nepodarí otvoriť dvere prepólovaním magnetu, hľadíte do displeja a snažíte sa nájsť, čo máte stlačiť. 

Ovládacia schéma dostala novú vrstvu, ktorú vôbec nepotrebuje. Výber hračiek zdržuje nielen dvojité ťuknutie pre potvrdenie vybraného gadgetu, ale aj nutnosť otvárať inventár pomocou d-padu. Kontrolovanie smeru letu batarangu pomocou gyroskopov zase zráža na kolená slabina tabletu, ktorý sa dokáže rozkalibrovať, a meniť východiskovú polohu. 

Pochopiteľne išlo o demo a rozpracovanú verziu, ale niečom nám hovorí, že na ovládacej schéme sa veľa toho nezmení a to platí aj o grafike, ktorá vôbec nedemonštruje, že by WiiU kráčala výkonovo bok po boku s PS3 a Xbox360. Bola značne rozmazaná na HDTV paneli, displej tabletu dokázal zakryť použitie textúr nízkeho rozlíšenia.

Po fantastickom výkone Arkham City minulý rok môže byť Armored Edition čiernou škvrnou v inak bezchybnom portfóliu Rocksteady.





Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?  Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?  Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?
Ako sa hrá Batman Arkham City na WiiU?
Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Square Eidos / Rocksteady
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 21. október 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk