Shadow of Mordor - Assassins Creed v Stredozemi

Zdanlivo bezduchá zlátanina Assasin Creed, Batman: Arkham série a Stredozeme, v skutočnosti vyzerá sľubne.

pridal roberto 24.1.2014 o 10:24 pod hry
Shadow of Mordor - Assassins Creed v Stredozemi

HRY > NOVINKY >

Middle-earth: Shadow of Mordor je zdanlivo bezduchá zlátanina Assasin Creed, Batham: Arkham série a Stredozeme, ale v skutočnosti vyzerá sľubne.

Už na prvý pohľad je vidieť, že autori  sa nechali inšpirovať hrami zo série Assassin Creed. Hlavná postava, Talion, síce nie je členom žiadneho zabijáckeho spolku, ale ak by si podal žiadosť o prijatie, určite by ho privítali s otvorenou náručou. Nemá problém elegantne zdolať ľubovoľne vysokú stenu, môže sa prepnúť do špeciálneho "pátracieho" režimu, splýva s prostredím, najradšej útočí zo zálohy a orkov zachváti panika už pri pomyslení na jeho ostré čepele a presné šípy. A presne ako assasíni, aj Talion sa nebojí postaviť bande nepriateľov a systematicky ich likvidovať jedného po druhom.

Čo sa ale v traileri môže javiť ako bezduchá zlátanina častí Assasin Creed, Batman: Arkham série a univerza Pána Prsteňov, by nakoniec malo hráčom poskytnúť hlavne zážitok z komplexne spracovanej sociálnej a vojenskej hierarchie orkov.

Hra je zasadená do Stredozeme a odohráva sa v období medzi Bilbovým návratom domov do rodného Kraja a udalosťami Spoločenstva prsteňov. Sauron sa vracia do Mordoru a začína zbierať sily na pripravované vojnové ťaženie. Talion je jedným z rangerov strážiacich Čiernu bránu. Tak sa nevedomky ocitne v ceste Temného Pána Mordoru a on aj jeho rodina neprežijú nečakané prepadnutie a následný masaker. Tu sa ale na scéne objavuje duch, ktorý Taliona vráti k životu, zároveň ho ale posadne a bývalý ranger získava nadprirodzené schopnosti (fanúšikom Tolkienových knižiek nezostáva iné, než zatlačiť slzu). Vďaka novým schopnostiam môže Talion svoje rangerské umenie kombinovať so schopnosťou teleportácie či neviditeľnosťou.

Shadow of Mordor - Assassins Creed v Stredozemi

Po tom, čo Talion vystopuje jedného z vodcov orkov, samozrejme využije všetky svoje staré aj nové schopnosti k tomu, aby sa zbavil jeho ochranky. Zaujímavé možnosti sa ale otvoria, keď je čas rozhodnúť o osude pokoreného nepriateľa. Samozrejme, prvou možnosťou je orka jednoducho popraviť - mŕtvy ork - dobrý ork - ale mŕtvola už hráčovi nijako neposlúži. Lepšou voľbou môže byť použitie dominancie, ďalšej s Talionových nových schopností. Talion nešťastníka ovládne a môže ho poslať späť medzi svojich. Tam môže mať za úlohu šíriť hrozivé príbehy o vašej sile, schopnostiach a krutosti, alebo ho naspäť pošlete v úlohe špióna.

Ak je vaša obeť príliš bezvýznamná na to, aby ste sa s ňou babrali, namiesto dominancie môžete preniknúť priamo do orkovho mozgu. Tým ho síce zabijete, ale zároveň získate dôležité informácie, ktoré vás môžu doviesť na stopu ďalších, hodnotnejších nepriateľov.

Shadow of Mordor - Assassins Creed v Stredozemi

Vývojársky tím štúdia Monolith sa evidentne nehanbí preberať úspešné prvky konkurenčných titulov, ale pokúša sa prísť aj s niečim vlastným a netreba nad ním lámať palicu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20010)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk