Rust - krok vpred a krok vzad?

Survival MMO s predbežným prístupom zmenila počas roka 2014 smer a začala takmer odznova.

pridal roberto 20.12.2014 o 12:04 pod hry
Rust - krok vpred a krok vzad?

HRY > NOVINKY >

Rust pôvodne tvoril spolu s DayZ a 7 Days to Die trojlístok zombie survival sandbox titulov, ktoré minulý rok v decembri takmer naraz vstúpili medzi hry v Steam early access a otvorili alfa-verzie svojich post-apokalyptických svetov najnedočkavejším hráčom. 6Y6R7-HHXIP-WTTY2 DayZ odvtedy pokračuje v mravenčej práci smerom ku krutej zombie MMO, 7DtD vsádza na svoj svet postavený z voxelov so singleplayer, PvE aj PvP režimami, ale Rust ešte stále iba hľadá vlastný smer a vlastné miesto na hráčskom nebi.

Rust najprv vsadil na prežitie v divočine na mape bez veľkých miest plných pokladov a slobodnú hráčsku komunitu. Nová postava vstupuje na mapu celkom nahá a spolieha sa iba na jeden veľký kameň v ruke, ale môže sa dopracovať až k výstavbe obrovského hradu a zložitých zbraní. Autori sa však rozhodli strhnúť kormidlo a povedali si, že zombíkov vlastne vôbec nepotrebujú a celá hra by mohla byť väčšia, krajšia a lepšia. Celé mesiace teda pracovali a pripravili základ novej hry vystavanej v najnovšej verzii Unity enginu. Okrem grafiky sa zmenila hlavne mapa. Namiesto jedného malého známeho sveta má teraz každý server vlastnú, veľkú, procedurálne vyganerovanú mapu s niekoľkými typmi prostredí, jaskyňami a limitom hráčov posunutým až na 500. V nových svetoch môžu hráči plávať (pozor na plávanie v rieke s ľadovou vodou, hrozí podchladenie a smrť!), skúšajú ich cyklické zmeny počasia, objavil sa kanibalizmus a vo vreckách sa objavili fyzické kľúče, bez ktorých sa dvere svojmu pánovi dobrovoľne neotvoria.

Rust - krok vpred a krok vzad?

Nič to však nemení na tom, že hráči sú svedkami rebootu a momentálne si môžu vybrať medzi hraním starej verzie, o ktorú sa však už nikto veľmi nestará a novým, tzv. experimentálnym režimom. Už jeho označenie však napovedá, že hráči sa opäť musia pripraviť na neduhy rannej alfa-verzie. Väčší a tým pádom prázdnejší svet zrazil fps na kolená a navyše opäť zmenil atmosféru hry, čo nepotešilo časť už fungujúcej komunity. V každom prípade sa Rust vyberá vlastnou cestou, vývojárom rozhodne nechýba odvaha a s novým enginom má hra ešte väčší potenciál a nový obsah bude môcť pribúdať rýchlejšie. Jeho hráči sa ale musia vyzbrojiť trpezlivosťou svätcov a dúfať, že to nakoniec dobre dopadne.





Rust - krok vpred a krok vzad?  Rust - krok vpred a krok vzad?  Rust - krok vpred a krok vzad?
Rust - krok vpred a krok vzad?  Rust - krok vpred a krok vzad?  Rust - krok vpred a krok vzad?
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Facepunch Studios
Štýl: MMO / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. február 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk