FlatOut 2

PC
pridal BablAqUA 20.2.2007 o 16:36 pod používateľské recenzie

9.0


Ako gamer som nikdy neobľuboval závodné hry. Myslel som si že jazdenie kolečiek dookola nemôže byť zábavné. Niektorými hrami som si to aj potvrdil. Ale FlatOut 2 ma dostal na celej čiare.

S recenziu začnem rovno pri Menu singleplayeru v ktorom sa nachádzajú položky Kariéra, Single race, single stunt, single event, single derby. V kariére máte na výber 3 druhy závodov, a to derby, race a street. V derby sa jazdí s tými najhoršími autami čo znamená že tam začína aj hráč . Pre začiatok dostanete istú sumu peňazí a za ňu si kúpite svoje prvé auto. Autá sa delia na 3 skupiny a to rýchlostné, to sú autá ktoré toho vydržia menej a sú slabšie na nárazy ale sú najrýchlejšie. Ďalej je môj obľúbený tip áut a to dodávky(jeepy). Tie nie sú až tak rýchle ako ostatné autá ale sú pri nárazoch veľmi silné. A na koniec je tu zlatá stredná cesta. Auto ktoré nie je pomalé ako dodávka ale nie je ani až tak slabé ako rýchlostné auto. Avšak ani jednu z týchto dvoch vlastností neprekonáva.

Po kúpení auta sa konečne pustíme do závodenia. Najprv je treba si vybrať turnaj ktorý budete chcieť jazdiť. V každom type závodov(derby, race, street) je 8 turnajov a 8 bonusových závodov ako sú stunty, destruction derby(moje obľúbené ) alebo závody na špeciálnych tratiach, napr. v tzv. osmičke. Auto sa pred závodom dá vylepšiť, samozrejme za nejaký ten peňažný obnos .

Keď už je všetko konečne navolené tak sa ide na trať. 3...2...1...GO. Už na začiatku sa s vami Vaši protivníci nemaznajú. Ale našťastie nezaujíma sa každý len o Vás. Žiadne spoločenstvá, každý sám za seba. Teraz popíšem svoj prvý závod. Hneď zo začiatku sa ma snažil jeden pňak vytlačiť z cesty. Tak som ho nasmeroval pekne na strom . Vďaka nárazom do súpera som získal nejaké to nitro. Predo mnou bol skokanský, neváhal som a stlačil nitro a pekne do vzduchu. Škoda že som to nejak neodhadol a narazil som to priamo do stromu. Vodič mi vyletel cez predné sklo a všetci ma obehli. No nevadí dobehnem ich. Už vidím siedmeho závodníka. Vytlačil som ho do stromu a získal nitro. S pomocou nitra som obehol šiesteho aj piateho závodníka a rútil som sa na štvrtého. Úuuuu nejaká prudká zatáčka....BUM. Sakra som šiesty. No nič dobehnem ich. Začína sa posledné kolo a ja som tretí. Zase som išiel na skokanský ale tentoraz to dopadlo trochu lepšie ako prvý krát. Ale aj tak som stratil jedno miesto ale získal nitro. Na cieľovej rovinke som ich mal všetkých pred sebou. Celé nitro som pustil na plno a dvoch som poslal do...ehm do stromu . Nakoniec som skončil druhý. Celkom dobre na to že závodné hry veľmi nehrávam nie? .

Po prejdení všetkých derby turnajov sa Vám otvorí grand-final derby a po prejdení tohto turnaja môžete konečne predať svoj šrot a kúpiť si auto z triedy race alebo už aj street. V race a street turnajoch ide o to isté ako v derby len sa tam závodí s lepšími autami.

Teraz sa poďme pozrieť bližšie na bonusovky. Stunty sú disciplíny v ktorých ide o prejdenie určitej dráhy na ktorej konci je treba vyhodiť cez predné sklo vodiča tak aby dopadol tam kde si to žiada disciplína ktorú ste si vybrali. Prvým stuntom ktorý v kariére získate je skok do výšky. S rozbehom musíte prejsť po dráhe na ktorej sú barely a na konci nastaviť uhol výpadu vodiča tak aby vyletel čo najvyššie. Na začiatku(v každom stunte) Vám predvedie počítač ako sa to robí. Vy si poviete „však to nevyzerá ťažko“ ale kým splníte stunt aspoň na tretie miesto nejakú dobu Vám to potrvá . Ďalšie stunty sú bowling, basketbal, baseball, futbal, „žabka“-to isté čo sa robí s kameňom o vodu sa tu urobí s vodičom -, curling, lyžiarsky skokanský mostík, skok cez ohnivé kruhy s následným dopadom do bazénu, rugby, triafanie kariet tak aby sa nazbierala najvyššia hodnota a šípky.
Ďalším bonusom sú destruction derby. Určite viete o čo ide. Závodníci do seba navzájom narážajú s cieľom zničiť toho druhého. Čím viac krát do niekoho vrazíte tým viac bodov máte. Ale ak narážajú do Vás tak vybuchnete a derby sa končí. To znamená že nemusíte zostať ako posledný aby ste boli prvý. Ale ani naopak. Čiže nemusíte vyhrať aj keď ste zostali posledný „nažive“.
Eventy sú závody v rôznych špeciálnych tratiach. Od osmičiek cez triloopy až po U dráhy.

Grafické spracovanie je na jednotku a poteší že to rozhýbe aj priemerný stroj. Všetko má svoje efekty. Každý náraz sprevádzajú iskry. Keď jazdíte v teréne všade sa víri prach. Z áut postupne odpadávajú plechy a to v závislosti na tom kde do auta sa narazí. Pri použití nitra sa obraz rozmaže tak ako je zvykom aj v iných závodných hrách. Samozrejme aj autá sú vymodelované na jednotku. V oblasti grafiky nie je čo riešiť, je výborná.

Hudba je skvelá napr. Nickleback alebo Audioslave sa do tejto hry hodia perfektne. Vždy nahodí rýchle tempo čo Vám zdvihne pri závodoch adrenalín vďaka čomu umocňuje zážitok z hry o polovicu. Rozhodne nedoporučujem hrať FlatOut 2 bez hudby.
Multiplayer som nemal možnosť vyskúšať ale určite je skvelý .

FlatOut 2 je hra ktorá zaujme každého, aj toho kto závodné hry veľmi neobľubuje. Hrateľnosť ženie hráča neustále dopredu. Jediné čo môže zamrzieť je trošku menší počet prostredí tratí. K skvelej hrateľnosti sa pridala skvelá grafika a hudba a vznikla hra vďaka ktorej môžeme zabiť veľa hodín hrania.

KLADY A ZÁPORY
+hrateľnosť
+dynamika
+grafika
+HW nároky
+hudba
+bonusy

-malý počet prostredí tratí
-zanedbávanie ostatných hier kvôli tejto

napísal BablAqUA 20.2.2007



Páči sa mi!

9.0
FLATOUT 2

PC
PS2
Xbox

Vývoj: Empire Interactive / Bugbear Entertainment
Štýl: racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk