Call of Duty: Warzone

Vo Verdansku niečo nie je v poriadku, a tým nemyslím helikoptéry lietajúce pod mapou (ponorkoptéry?), aj keď za zmienku fakt stoja.

XBOX ONE
pridal MaDMAuz 26.5.2020 o 8:05 pod používateľské recenzie

8.0


Daj teda dohromady squadu, alebo sa pustí do boja sám, poprípade po boku s frajerkou ktorá ti ochotne bude oznamovať pozície nepriateľov tak nahlas že ich zaručene nebudeš počuť a priprav sa na zoskok do...

Lobby. Vyššie spomenuté opakuj buď dovtedy kým sa hra konečne rozhodne načítať, alebo dovtedy kým ti bude padať do dashboardu tak dlho až tam nakoniec zbadáš niečo čo vlastne chceš hrať viac.

Áno, správne, v úvode mojej prvej recenzie by som sa rád venoval mínusom tohoto pre niekoho skvostu a pre iného odpadu.

A keď sme si teda povedali o veciach ktoré väčšinu hráčov trápia najviac, a teda časté bugy ktoré sa poväčšine nedočkajú opravy, a keď už tak takej z ktorej logicky mysliaci tvor izolujúci sa pred koronavírusom doma pri videohrách seriózne začne zvažovať porušenie karantény skokom z deviateho poschodia (vrtuľník lieta pod mapou? Žiadny problém, odstránime vrtuľník!) a lagy, už tých mínusov vlastne veľa nezostáva.

Za zmienku rozhodne stoja OP nákladiaky ktoré hráča zaručene pošlú do Gulagu aj pri rýchlosti 4 km za hodinu iba tým že sa nešťastný chodec nešťastnou náhodou oprie o niekoľko tonové monštrum z ktorého práve vystúpil (v situácii keď v triách stretnete nepriateľský team ktorého každý člen šoféruje jeden takýto peklostroj rovno odlož joystick a začni si precvičovať slovnú zásobu)

No a nakoniec ale nemenej dôležitý mínus je rozhodne nedostatočný anticheat (doteraz sa mi zdá zvláštne že napriek tomu že v hre funguje deathchat som nedostal ban po tom čo zo mňa vyliezlo keď som dostal headshot uzinou bez scopu na 200 metrov)

A napriek tomu všetkému si hra za relatívne krátku dobu našla silnú hráčsku základňu. Ako je to ale možné, však po úvode tohto článku má čitateľ určite pocit že kód hry je vlastne zašifrovaný návod na mučenie severokórejských vojnových zajatcov...

Odpoveď je jednoduchá: tá hra je peklo. V tom najlepšom slova zmysle. Či už pod peklom rozumieš vrtuľníky dopadajúce na vozovku uprostred downtownu, alebo napätie keď vo finálnom kruhu zostali poslední dvaja hráči, na heartbeate nevidíš súpera, zostáva ti posledný zásobník, smrtiaci plyn je už len pár metrov od teba a nie si si istý či máš vybehnúť z posledného bezpečného miesta na mape alebo veriť v šťastie a čakať že tak urobí nepriateľ ako prvý.

Hra si totiž požičala (okej, povedzme si to tak ako to je, skopírovala) to najlepšie z konkurenčných battle royale hier, pridala niekoľko vlastných mechaník, napríklad gulag ktorý je skvelou príležitosťou vybojovať si v 1v1 súboji proti iným padlým hráčom druhú šancu zoskočiť na mapu, síce len s glockom, zato poháňaný zúrivou túžbou po pomste (fajn, to znelo akoby som sa priezviskom volal wick a namiesto toho aby náhodný camper vo veži na hasičskej stanici zničil moje ilúzie o mojich hráčskych schopnostiach poslal do gulagu môjho psa...)

Okrem toho je gulag skvelé oživenie hrateľnosti aj tým, že na mape už tak praskajúcej vo švíkoch pod náporom 150 hráčov, sa neustále niečo deje a neustále treba byť v strehu. 

 

Náročnosť hry, a takisto vhodná taktika ako pri konci dňa rozsvietiť na obrazovke nápis "Warzone victory" sa líši podľa zvoleného módu, v sólach sa oplatí hrať viac takticky a potichu, nikto vám nekryje chrbát, a tak ak v gulagu, ktorý je často viac záležitosť náhody ako skillu, premárnite svoju šancu hra končí.

Ak však bojujete po boku kamarátov, stále je možnosť že vás za nazbierané peniaze vykúpia zo spectator modu späť do centra diania. Neodporúčam Ti však zomierať príliš často, za prvé ťa menej chapaví hráči budú často prirovnávať ku rôznym častiam tela (a zaručujem Ti že to určite nebude mozog) a za druhé potom nezostane dosť peňazí na ostatné dôležité vychytávky ako je gas maska ktorá ťa na krátku dobu ochráni pred zónou,k je vo Warzone naozaj nebezpečná záležitosť, UAV ktoré odhalí pozíciu nepriateľov, airstrike, self revive atď až po loadout, ktorý si rozoberieme bližšie.

Vo Warzone na zbrane síce nemôžeš zbierať doplnky ako scopy či rozšírené zásobníky, čo zdvihneš zo zeme musíš používať tak ako si to našiel, vybalancované sú fakt slušne, ale aj tak Ti nemusí niečo sadnúť na zbrani ktorá Ti inak vyhovuje po každej stránke. Riešením je práve loadout, zbrane ktoré používaš totiž expíš, a s každým ďalším levelom si odomykáš nové attachementy a vizuálne doplnky a teda si ich môžeš prispôsobiť na svoj obraz. Okrem zbraní loadout obsahuje aj perky, ktoré sú dôležitejšie ako sa na prvý pohľad zdajú, a treba ich nakombinovať s rozumom, pretože napríklad bez ghosta, ktorý ti zabezpečí že ťa neodhalia nepriateľské senzory, môžeš byť naskillený ako chceš ale vo finálnom kruhu sa budeš musieť spoliehať viac na náhodu ako svoje schopnosti. Najlepšie je, aspoň podľa môjho subjektívneho názoru mať loadoutov pripravených viac.

 Počas hry sú vymedzené časy kedy dropuje na mapu automaticky, vtedy však treba počítať s tým že pravdepodobne nebudeš jediný ktorý sa bude snažiť ho získať, no ak nechceš riskovať môžeš si ho kúpiť v shope a nechať ho spadnúť na miesto ktoré sám uznáš za vhodné (opatrne, rána bedňou do hlavy má porovnateľný účinok ako náhodné škrtnutie o vozidlo ktoré si zabudol zabrzdiť pred tým ako si vystúpil)

Ďalším spestrením priebehu hry ktoré sa vymyká od zaužívaných štandardov Battle royale hier sú kontrakty, pomerne husto rozmiestnené naprieč celou mapou, vďaka reconu tak vieš kam bude smerovať zóna a môžeš taktizovať dopredu, scavenger ťa zavedie k bedniam s kvalitnejším lootom, čo sa zíde ak si prekutral už tretiu budovu a jediné čo si našiel bol turbonepoužiteľný revolver (nikto ma nepresvedčí že tá zbraň nie je trolling zo strany vývojárov, napr. v gulagu je účinnejšie hádzať gamepad smerom ku protivníkovi ako snažiť sa tým paškvilom trafiť) no a bounty Ti náhodne určí cieľ ktorý je potrebné eliminovať. Za každý splnený kontrakt si samozrejme patrične odmenený firmou expov, peňazí a nejakého toho lootu 

No a tým sa myslím dostávame k záveru mojej prvej recenzie, za ktorou dám bodku vo forme známky 8/10 , pričom body strhávam predovšetkým za odfláknutú technickú stránku hry.

Tak teda otvor pivo, choď si zapáliť a daj mladej do rúk gamepad nech ťa medzitým naloguje, pretože ak práve fungujú servery a nikto zatiaľ neobjavil ďalší nezmyselný bug ktorý sa dá využiť k "víťazstvu", ponúka táto hra jedinečný zážitok ktorý sa oplatí minimálne vyskúšať.

Plunder mód v recenzii nespomínam pretože ho nehrám, hra je recenzovaná na Xbox One


napísal MaDMAuz 26.5.2020



Páči sa mi! (+3)

8.0
CALL OF DUTY: WARZONE
-neokukané BR prvky
-rotácia herných módov
-pravidelné aktualizácie s novým obsahom
-Časté bugy a lagy
-slabý anticheat
-chýba možnosť vypnúť crosplay

PC
Free2play

Vývoj: Activision / Infinity Ward
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 9.3. 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk