The Secret World

Secret World je pripravovaná MMORPG od Funcomu

PC
pridal Nemesis T-TYPE 10.7.2011 o 8:01 pod používateľské články




     
Svet univerza The Secret World má byť zo začiatku postavený na štyroch odlišných kútoch jednej mapy, kde každá má disponovať diametrálne rozdielnym artom. Dejová linka alebo príbeh ak chcete, bude vraj viac ako jednoduchý vo všetkých smeroch, ktoré vás len napadnú. Predstavte si fakt, že všetky legendy, rozprávky ba aj obyčajné povery, ktoré ste za celý svoj život mali možnosť počuť od rodičov, blízkych a kamarátov sú naozaj reálne a existujú. Zrazu teda stojíte uprostred svojej najväčšej nočnej mory. Upíri poletujú okolo vás a snažia sa vám prisať na krk, zombie páchnuci po hnilobe lezú z hrobov a vodníci topia malé deti v potokoch za dedinou. Tento fantasy obraz zobrali nórsky tvorcovia do MMO konceptu a zasadili hráča do jeho stredu. Akokoľvek je všetko čo som hore naznačil reálne, mapy a prostredie sveta The Secret World sú dejovo moderné a časom nie príliš vzdialené od nášho aktuálneho roka. V hre, si zájdeme do obrovských miest ako New York (tu vraj budú prevládať zombie s krvilačnými chúťkami), do podzemí hlavného mesta Kórejskej republiky, Soul. Ktoré ovládajú vlkolaky a naopak ulice Anglického Londýna, sa hemžia upírmi, ktorý radi navštevujú nočné kluby, kde je vždy masívny prísun teplej krvi s prímesou drôg a alkoholu. Hráčom bude teda umožnené sa pohybovať po celom svete, navštevovať hlavné mestá a v ich centre bojovať bok po boku s kamarátmi proti rôznym známym monštrám a živím príbehom. Tvorcovia samotný dej opisujú ako sprisahanie odlišných existencií proti ľudskej rase a práve ľudí, majú zastupovať akési frakcie na obranu, ktoré sa snažia eliminovať krutosť hore menovaných upírov, zombie atď na bežných ľuďoch. 

Frakcie pre výber povolania majú byť v počte tri a to menovite: Illuminatus, Templári a Dragons. The Secret World nemá byť klasickým MMO projektom, ktorý by ste na prvý pohľad poznali. Vývoj vašej postavy bude flexibilne prispôsobený faktu akým smerom sa chcete v hre vydať a čo je zaujímavé, tak nutnosť vytvoriť si vlastnú skupinu hráčov, ktorá by v krutom svete okolo vás mohla fungovať bude sociálne napojená na komunikáciu v celom koncepte hry. Ideálne je vraj zložiť skupiny v počte štyria ale tvorcovia ubezpečujú, že na niektoré časti mapy bude nutné vkročiť aj vo vyšších počtoch. Ako bude skill u vašej postavy rásť, tak isto sa vám budú otvárať nové možnosti pre zamerania na boj ale zase, všetko bude závisieť od toho akú triedu si vyberiete už na začiatku a akým spôsobom budete postupne prechádzať samotnou hrou. Mágia, boj z blízka, zlodej atď - to sú veci o ktorých by bolo úplne zbytočné niečo hovoriť, keďže to každý dobre pozná. Každá postava môže v hre disponovať 7 odlišnými útočnými technikami a v ponuke má tak isto ďalších 7 odlišných povolaní. Tým má byť zabezpečená pestrosť hrania v každom smere. Keďže sa univerzum nachádza v modernom svete, tak sa máme pripraviť nielen na kúzla zo starej doby ale aj na klasické strelné zbrane, ktoré poznáte z reálneho života plus nejaké tie fantasy doplnky navyše. Zlaté kolty, katany, meče, pištole a to začlenené do bojového umenia či čiernej mágie a iných známych techník, ktoré sú viazané na one schopnosti postavy v počte štrnásť.



Prvý z nich sú Templári predstavujúci ideály poriadku, disciplíny, lojality a zákonov. Majú neochvejnú vôľu a chuť bojovať proti zlu.



https://www.youtube.com/watch?v=u44SJo9N6_8



Druhou je frakcia Drakov, ktorý sú majstrovia klamu a moci. Veria že bez chaosu nemôže byť poriadok a mier. Bez choasu nemôže existovať rovnováha. Sú tvorcovia chaosu, aby mohli ovládať poriadok.


https://www.youtube.com/watch?v=aWibxss0Mak





Poslednou frakciou sú Ilumináti. Moderný bohémovia, posadnutý mocou, ktorý sa snažia ovládať svet pomocou intríg a korupcie. Sú to moderný obchodníci s mocou.

https://www.youtube.com/watch?v=EsbmDXLb8G8




Počas prezentácie titulu padlo niekoľko slov aj o technickom spracovaní ohňa, ktorý by mal mať reálne chovanie a teda sa aj šíriť ako v skutočnosti s následnou časovou regeneráciou prostredia. Celá hra je spracovaná z tretieho pohľadu čo umožňuje lepšie preskúmanie máp a okolia. 


                            


Stratégia pri boji vraj tak isto nebude nejako zanedbaná a podobne ako v titule Final Fantasy XI, sa hráč bude musieť pred bojom dôkladne oboznámiť s výzbrojou svojho súpera či okolím a podla toto stanoviť taktiku boja pre samotný úspech a prežitie. Počas prezentácie hry v mestečku Kingsmouth, mali novinári šancu sledovať časť útoku zombie a všetko to prebiehalo asi takto: Hráč postavený pred zástup zombie, mágiou poslal ohnivú guľu na zem a tá okamžite začala šíriť oheň po pomaly sa pohybujúcich mŕtvolách. Následne vodca skupiny dal povolenie na útok a čiernou mágiou začal doslova trhať zombie z vnútra na kusy. Spojením týchto dvoch útokov bol efekt krásneho výbuchu ohňa, ktorý doslova zlikvidoval na oko väčšiu presilu súperov voči malej skupinke ľudí. The Secret World sľubuje naozaj zaujímavý prístup ku žánru MMO a ak už hore spomenutým trom frakciám, hra bude ponúkať aj možnosť sa pripojiť do akejsi armády Cabals a v PVP koncepte bojovať za seba vo vojne o surovinu Anima, ktorá je synonymom bohatstva v univerze hry. Práve tento modus vám umožní najlepšie porovnať svoje schopnosti s celým svetom, keďže opis hore menovaných procesov hry je viac zameraný na skupinky a frakcie, ktorých v hre majú byť desiatky tisíc (samozrejme bude záležať na popularite hry). PVP bude naopak ponúkať okrem bojov aj rôzne zamerania na obchodovanie, vývoj technológie čím by sa mala zabezpečiť rôznorodosť pre každého a nám neostáva nič iné, než len dúfať že sa táto hra dostane von aj v sľúbenej verzii pre Xbox 360. Ďakujem za pozornosť.

                       

Hra nemá ešte stanovený pevný dátum vydania. Dúfame, že to bude ešte v tomto roku. Viac sa môžete dozvedieť na oficiálnej stránke The Secret World.


napísal Nemesis T-TYPE 10.7.2011



Páči sa mi!

THE SECRET WORLD

PC
Xbox 360

Vývoj: EA / Funcom
Štýl: MMO / Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3.7. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19569)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk