FIFA 12

Recenzia Fifa 12 PC verzie.

PC
pridal Kalor 13.10.2011 o 21:19 pod používateľské recenzie

7.0


Táto recenzia sa týka hry fifa 12 na PC, možno sa to na playku hrá inak ale verím že po cca. 200 odohratých zápasoch na všetkých obtiažnostiach sa mi podarilo zachytiť všetky plusy a mínusy v tejto hre, ktoré si podľa mňa vychutnávajú symbiózu, ktorú im tento ročník priniesol. Nechcem opisovať hru samotnú, vypíšem proste + a – a podľa toho si sami môžete overiť či mám pravdu a či je tá známka ktorú som dal spravodlivá. Tak poďme na to.

+ hra nám prináša nový engine iste mnohých potešil a musím uznať, že má niečo do seba. Môžete urobiť s hráčom čokoľvek čo vás napadne (v rámci futbalu samozrejme), máte radi dlhé pasy? Presné uličky medzi hráčmi? Efektné zakončenia? Krkolomné pády? Stále nové obranné zákroky? To všetko a mnohé ďalšie Vám tento engine prináša a neostáva iné len ho vyskúšať.

+ triky si zachovali svoju starú tvár ale pridalo sa aj niečo nové, žonglovanie na mieste bolo oživené upravené a tí skutoční majstri si môžu loptu na hranici 16-ky zastaviť loptu nadvihnúť prehodiť hráča čo zavadzá medzi vami a bránkou a efektne z voleja zakončiť ak máte radi vyšperkované fintičky určite strávite pri fife 12 veľa hodín ich odomykaním/učením.

častá strela po prihrávke vzduchom

+ skauting v manažérskom móde dostal o dosť šikovnejšiu podobu. Po tom ako si vyberiete svojho skauta ho môžete poslať kamkoľvek na svete. Napríklad ak chcete mať tým plný Brazílčanov hurá do Brazílie na 9 mesiacov a už za 3 mesiace nimi môžete vytvoriť komplet novú základnú jedenástku. Mne sa podarilo získať 16 ročného hráča s hodnotením 68 čo je celkom slušné. Proste skauting má jedno veľké plus.

+ spracovanie textov manažérskeho módu je výborné minimálne prvá sezóna sa vám vryje do pamäte svojimi hláškami. Vo svete sa totiž stále niečo deje a kto je pozorný môže počas prestupov získať do svojho týmu veľké hviezdy.

+ množstvo líg a reklám: áno hra má stále asi všetky možné licencie otvárajúce nové a nové ligy plus pridali sa aj mnohé ďalšie. Skrátka sponzorov až to bolí reklamy kde sa pozriete a všetko to vytvára dojem úžasnej atmosféry ktorú ponúka futbal.

+ presne mierená strela vám prináša výrazné zľahčenie hry v určitých situáciách a to hlavne keď potrebujete dať rýcho gól. Je to až neuveriteľné ale s trochou cviku a so správnym hráčom dokážete skórovať z hranice šestnástky na akejkoľvek obtiažnosti.

+ obrana dostala pekný remake v podstate máte tri tlačítka, ktoré môžete využiť. Klasická šmíkačka, prenasledovanie hráča a vypychnutie lopty dávajú o niečo väčšiu variáciu možností ako súpera pripraviť o lotpu. Plus stále ostala možnosť privolať si hráča na pomoc alebo zvoliť počas hry inú taktiku obrany.

+ poučením úspechu nba 2k11 pridali do hry možnosť nastaviť rýchlosť svojich aj súperových hráčov. Pri správnych nastaveniach sa vám už nestane, že obranca zo severného Zimbabwe s chromou nohou dobehne vášho Messiho, ktorý uniká k bránke. Presnosť či nepresnosť striel a prihrávok sa dá tiež nastaviť. Rovnako ako závažnosť či početnosť zranení. Hlavne to neprežente a nastavujte rozsahy tak aby pre vás bola hra aspoň dáka výzva.

+ asistent striel prihrávok respektíve možnosť navoliť si čo chcete v hre a ako to chcete. Chcete automaticky prepínať hráčov, ktorý sú najbližšie k lopte? Nie? Tak to vypnite a máte pokoj. Chcete prihrávať v smere na ktorý ste otočený alebo priamo hráčovi, ktorý je najbližšie v tom smere? Stačí si nastaviť čo vám vyhovuje a hrať.

+Najväčšie + hrateľnosť v porovnaní s minulým ročníkom (znovu podotýkam že posudzujem PC verziu) spravil míľový krok vpred. Sama o sebe je výborná a až na pár nereálnych situácii, ktoré sa odohrajú každý zápas, je zápas vyslovene pôžitkom.

- / + sám neviem ako ohodnotiť hlavičkovanie, jednak je plus, že si môžete pred hlavičkou nastaviť pozíciu prípadne odstrčiť hráča s výhodnejšej pozície a vďaka tomu ho preskočiť/prehlavičkovať, výrazné mínus je však hlavičkovanie na vyšších obtiažnostiach ak hráča odtlačíte píska sa vám faul keď príde on a odtlačí vás zas sa píska proti vám J proste prehráte tak 8 z 10 hlavičkových súbojov bez ohľadu na to že na úrovni professional ste vyhrávali skoro všetky.

+/- strašne ma potešili oslavy gólov, avšak ich realizácia je dosť nereálna. Rozbeh do bránky z následným odrazom s čiary letom do siete a dopadom hlavou do/za sieť a bruchom na loptu hráčovi nijak neublíži. Ďalej je možné v rámci oslavy prejsť cez bočné siete a zobrať tam loptu z brán ale prečo nie? Aspoň to pobaví.

-/+ šmýkačky sú komplikované je to také malé umenie naučiť sa vypichnúť loptu práve tak aby ju získal váš hráč. Je však obrovské +  že hráči už nejdú len slepo dopredu ale v prvom rade sa snažia zasiahnuť loptu.

aj takto to môže vyzerať

- najväčší epic fail s mojej strany sú jednoznačne zle nastavené tlačítka. Respektíve ich označenie v menu. Áno toto robím trojuholníkom toto x-kom. A pozor zmena. Tak toto robím 1-kou toto 2-jkou.... ach jaj... ako vidno, PC je viac odfláknuté ako playko. Ďalej radím nič si nenastavovať na tlačítka f1 f2 f3 kto hral vie prečo kto nie skúste nebudem vám kaziť radosť. Aspoň že si môžete meniť ovládanie priamo v hre a nie ešte vo winodwse ako tomu bolo v 11-ke.

- zranenia v hre hlavne pre trénerský mód sú katastrofa ak hráte zo slabším týmom s horšou kondičkou a nebudete rozumne používať šprint stane sa vám, že dohráte zápas s 2 zranenými hráčmi keď máte dĺžku polčasu nastavenú na 5 minú... mne sa pri dĺžke 10 minút podarilo len šprintmi knokautovať 9 mojich hráčov a potom už hra vyzerá vtipne.

- krkolomné pády fakt všetkých možných aj nemožných spôsobov. Zachytáva to aj pekné videjko https://www.youtube.com/watch?v=iieCi6Wux7w

- stále zle vyzerajúce menu rovnako aj jeho ovládanie, úvodný mód 1 na 1 je fajn. Ak v ňom stačíte F1 volíte tréningový mód ak esc idete do menu. Avšak ak v tréningovom móde stlačíte esc nestane sa vôbec nič musíte ísť znovu cez preklikávačky do 1v1 a zas na menu a tam už hľadať čo chcete. Táto ohromná neprehľadnosť len dáva na javo ako veľmi sa snažili zvládnuť nový engine ale bohužiaľ na menu už neostal čas takže urobíme 2 či 3 zmeny a necháme to tak. Hlavná zmena menu je v tom že možnosti nie sú pod sebou ale vedľa seba inak je to stále veľká bieda.

- manažersky mód prakticky neexistuje máte len možnosť výberu hráč, hráč/ tréner, tréner. Ako hráč hráte a vlastne nemôžete ovplyvniť nič. Ako tréner môžete kúpiť hráčov, skautov a navrhnúť zmluvy. To je tak všetko. Ďalej je tu asi milión iných možností ale všetky vám ukážu len štatistiky mužstiev, zápasov, hráčov či kalendár. Není možnosť vylepšiť čokoľvek ako regeneráciu hráčov nastaviť im tréningy či iné a to je chyba. Taktiež by bolo fajn keby sa mohli aspoň vyberať sponzori či vylepšovať šatne a štadióny ale môžeme asi len snívať. Kedysi to šlo teraz je to pasé.

- brankár sa stal niečím čo by sme mohli popísať pojmom drevo. Na nižších obtiažnostiach je síce ok a funguje ako má ale od obtiažnosti svetová trieda je proste nepoužiteľný. Pre príklad uvediem, že brankár Iker Casillas asi po 20 odohraných zápasoch na svetovej triede má úspešnosť len okolo 30%. Skúsil som pokus a v jednom zápase som na neho pustil 10 krát útočníka súpera a skončilo to 10 krát gólom.

žeby úspešný zákrok?

- nárazy možno sa vám zdá že som to už spomenul ale teraz mám na mysli niečo celkom iné. Ak narazíte zozadu do súperovho hráča, ktorý sa pozerá na prihrávku, výsledok je ten, že váš hráč sa váľa po zemi a súperov stojí bez povšimnutia ako keby sa nič nestalo. Rovnako pri zrazení vašich dvoch hráčov vzniknú vtipné situácie aj napriek tomu že sa na seba pozerali a obaja išli pomaly.

- fauly alebo dvojitý meter Vás potešia. Obrana súpera dostala výraznú podporu. Šmýkačka zozadu na vášho unikajúceho hráča na vyššej obtiažnosti končí skoro vždy vypichnutím lopty a skosením hráča, ktorý sa ledva zviecha z trávnika. Často krát sa stane aj to, že hráč vás zozadu šťuchá ale faul sa odpíska proti vám. Aspoň že ofsajdy ostali hodnotené v zmysle fair-play.

- prevedenie trikov je na klávesnici pomerne zložité, stlačíš smer v ktorom ideš, modifikátor triku a k tomu presne naklikať zvolený trik. Chce to dosť popremýšľať nad nastavením klávesnice a rozličných tlačítok a aj vybrať si určité efektívne triky, ktoré budete používať.

Na zaver len dodam vsetkym neprajnikom a tym ktory sa cuduju preco som dal taku nizku znamku to co je pisane aj na zaciatku. Toto je recenzia  PC verzie a popisane ako je hrana na klavesnici. Je sice vyborna ale som presvedceny ze ak by s takouto hrou prisla lubovolna neznama firma jej fanusikov by bolo ovela ovela meneje... iste za posledny rok sa spravilo na fife dost prace ale myslim si ze je to asi to naj co za posledne 10 rocie spravili....problem je v tom ze Fifa ako taka je robena prioritne na ovladace a konzoly a ten kto si ju chce zahrat na PC musi celit uz spomenutym zaporom... Preto by som uvítal ak by sa k nej vyjadrovali len hráči ktorí ju už hrali na PC a ostatný ktorý o tom nevedia nič si ušetrili poznámky...


napísal Kalor 13.10.2011



Páči sa mi!

7.0
FIFA 12

PS3
PC
PS2
Xbox 360
Wii
3DS

Vývoj: EA Sports / EA
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30.9. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk