G-man - Tajomstvo Half-Life univerza

Najzáhadnejšia postava HL univerza. Všetci si pamätáme na úradníka na začiatku našej cesty za Gordona Freemana no neskôr pozriete sa na obrazovku a kútikom oka zahliadnete tajomnú postavu. po Xene sa Gman "predstaví" a ponúkne vám prácu a vy ju "môžete" prijať. Pre koho Gman pracuje ? Prečo práve Gordon? Ako je to s Combine ? Gman nie je jediný ? Aké je Gmanové poslanie? ...

PC
pridal pista98 7.4.2012 o 21:23 pod používateľské články




Na začiatok...

Tento článok chronologicky zobrazuje moju teóriu o Gmanovi a pozadií HL univerza, pretože presne nemá v príbehu jasno nikto, ak vôbec tak sám Gabe Newell, ktorú postupne počas celého článku rozvíjam no zároveň ktorá sa zakladá na faktoch a rôznych nápoved od VALVe . A než skončím nemusím pripomínať že v tomto článku sa vyskytujú spoilere resp. článok je s nich zložený.

 





Half Life 1

Tu sa to všetko začalo. Hra vám vysvetľuje kto ste, že sa nachádzate v tajnom laboratórnom komplexe Black Mesa a idete vlakom do sectoru C. No o sebe okrem vášho vzdelania nič neviete. Je to ako z pohladu Gmana ktorý si vyberá svojich budúcich zamestnancov (ako Shephard) je možné že Black Mesa bola obetovaná Gmanom ako skúška schopností, ale či by mu stálo toto všetko pre jedného človeka ? fakt : HL2 E2 rozhovor s Elim : Eli naznačuje prítomnosť Gmana... "ked (on) rozbil ten kryštál vedel som že mam ten test zrušiť"  Takže Gman môže za to čo sa stalo v Black Mesa a koniec koncov aj svetu. Možno že sa jeho "organizácia" dozvedela o tom že istá planéta nadviazala pomocov portálov kontakt zo Xenom a chcela to využiť proti Combine. Gman bol poverený aby ľudom podstrčil nestabilný kryštál ktorý by vytvoril superportál. Tak prilákali na ze Combine za čo prakticky môže Gordon ktorého však usmerňoval Gman. Je isté že Gman není na strane Combine ale zastupuje organizáciu ktorá bojuje proti Combine čo je zretelné na konci. Po tom ako ste zabili administrátora Xenu a oslobodili ho od Combine ( Nihilanth na Xene obdoba Dr. Breena na zemi) vám gratuluje gman "hraničný svet Xen je vdaka vám pod našou kontrolov" No určite mu o Xen nešlo. Na dalšiu úlohu ste preverovaný. Otázka je prečo chcel Combine prilákať na zem a následne požadoval jej oslobodenie ?

Half Life 2






 

Konečne mám o čom písať. A práve na začiatku HL2 prichádza jeden z najdôležitelších poznatkov o Gmanovi. Time Warp to je asi každému známe, Gordon bol 10-15 rokov v časovej bubline s kadial si ho vytiahol Gman práve počas začínajúceho napätia ktoré vdaka Gordonovi sa premenilo na revolúciu. Ale spomente si na jeho prvé slová "Stávajte pán Freeman, nie že by som naznačoval že spíte v práci no však nikto iný na svete si odpočinok tak nezaslúži" Pomyslíte si však ho chváli za Xen, ale musím poznamenať že ubehlo (aj pre Gmana) 15 rokov. Niečo sa muselo stať čo Gordon nepriamo zapríčinil na Xene. Ale je fakt že Gman sa správal k Gordonovi až priateľsky čo je relatívne k chladnému a odmeranému postoju na konci HL1.  

Teoria 1: Možno Gman ako som hovoril Gordona poslal na malú čistku na Xen kedže to mal prakticky od Gordona zadarmo a zároveň si tak otestoval Gordona pretože  Zem bola zo Xenom spojená Black Mesou ale portál ostal otvorený a Combine si našla cestu na zem. Hraničný svet , Xen ... Možno to není náhoda, "Organizácia" sa chcela nejako dostať ku základni Combine ktorá však je pre nich na neznámom mieste a jediná reálna cesta vedie priamim portálom. Jediný taký by mohol byť na zemi ak by Gordon (čo aj urobil) vyvolal revolúciu prinútil by Dr. Breena odísť priamym portálom(portál sa iba čiastočne otvoril ale stačilo to) a na konci ste mohli v ňom vidiet spomínanú základňu ale Combine teleportovala iba jeho za predpokladu že Combine nechce riskovať napadnutie ako také a samotné Combine vojská majú základne po celom vesmíre, takto iba chránia Základňu (možno niečo ako tá z Mass Effect) ktorá je srdcom Combine a jej dobitie by bolo pre nich porážkou , možno aby sa neopakoval Xen HL 2 : Pokus o teleport - Ked ste neohlásene vbehli do jeho pracovne o 30 sekúnd neskôr sa s obavami spovedal advisorom. Gman získal prístup resp. iba polohu Combine základne a na jej infiltráciu Gordon bol asi aj vybraný Organizáciou. To by vysvetlovalo prečo na konci Gman s vami zaobchádzal z rešpektom, skoro ako  keby naznačoval priamu spoluprácu (nepriamo to naznačil aj v EP 2 "Rád by som robil viac než len sa na vás pozerať, ale musím súhlasiť so spoľahlivými obmedzeniami... hmm"  ) No dodáva že na nasledujúcu misiu budete starostlivo preverovaný viacerými osobami. Viaceré osoby ? (pokračovanie v EP 2 odstavci)

Za všimnutie by určite stal aj fakt že VALVE nič nerobí len tak všetko má svoje miesto a príčinu. Koniec HL2 Gmanov dialog - keď Gman pohladil Alyx naznačil to čo sme sa neskôr dozvedeli že Gman a Alyx budú mať asi niečo spoločné teda Gman Alyx na niečo potrebuje. Je otázne či Gman vidí do budúcnosti :) alebo mu ide o niečo celkom iné. Ale naznačujem že v takýchto situáciach sa dá zistiť čo sa bude diať v dalšiej epizóde.

Gordon je pravdepodobne iba nástrojom v rukách "organizácie" a jej vojny proti združeniu. Na akej strane je organizácia voči Zemi je naďalej otázne.





Half Life 2 Episode one

Gman už ukladal Gordona do dalšieho spánku ale v tom sa tam objavili Vortovia ktorý Gordona Gmanovi doslova ukradli. Je otázne aký bol zámer Vortov ale po tomto incidente už Gman nebol radostný ale skôr znechutený ale... (Premáčte ako môže tak tu je to tak všetko :( EP 1 sa už neskôr točí iba o uniknutí z mesta 17. (Vedeli ste že City 17 je pravdedpodobne Ukrajinske mesto Odesa ? )  

Half Life Episode two

Pripravte sa na neočakávateľné následky




S pohľadu faktov určite najzáujímavejšia epizóda série. No pekne poporiadku...

Citadela vybuchla ako aj City 17, prebudzate sa v havarovanom vlaku a zisťujete že z Citadeli sa vytvára superportál.

Teoria 1.1.1 Gman chcel aby portál ostal otvorený možno že vdaka nemu by sa dostali na zem (ale iba možno skôr mám druhú alternatívu)

Teoria 1.1.2 Gman chce aby bol portál uzavretý nechce vyhladenie ľudstva aj ked v EP1 mal také myšlienky ale objavil plány Borealis  a uvidel v tom asi potenciál . Nemyslím si že smrť Eliho bola náhoda spomente si ako vám 2 minúty pred smrťou zdôrazňoval aby ste ju zničily, Gman nalákal advisorou a zariadil veci tak aby the Dog vás zachránil (ako to urobil mnohokrát predtým) Vašou úlohou je získať zariadenie a použiť ho na infiltráciu na základňu Combine. Ako som hovoril v HL3 (nie HL2 EP3) by malo ísť o infiltráciu alebo priamu pomoc Organizácií a preto je možné že Gman s vás spraví rovnocnného partnera lebo nepovedal by som že Gman má nadprirodzené schopnosti iba Organizácia má technológie.

Nemyslím si že tá zbraň bude portálová puška ale niečo obdobné možno stroj na vytváranie superportálov alebo na vytváranie dimenzií pretože Kleiner hovoril práve o tomto druhe sily.

Gman nechal Gordona zachrániť zem pre technologiu prípadne všetko ohladom polohy základne už Gman má a ako odmenu pomáha Gordonovi zachrániť zem ale popritom objavuje možný potenciál Borealis

Viaceré osoby ?

Ešte jedna vec ktorá podporuje teoriu ktorú som napísal k HL2

Zaujímavosťou HL je že Gman sa pri každom rozhovore s vami díva priamo do vaších očí ale v dlhom monológu konkrétne Musím počkať na to kým vaši priatelia (vortovia -friends povedal ironicky a pohlad na  niečo konkrétne pousmial sa a hmm ) dosadia čo treba.  Takže Gordon je naozaj monitorovaný a ked sa naňho pozerá toľko dôležitých ľudí je pravdepodobné že ho preverujú pred povýšením na úroveň Gmana.

Eli na konci EP 2 : Eli hovorí o "starom priateľovi"  "Gordon musím ti niečo povedať. Len medzi nami máme konečne šancu na... (prišla Alyx) porozprávame sa neskôr" Mal Eli plán ako sa zbaviť G-mana ? Na akej strane je G-man (voči Odporu) a čo Vortovia ?

Pokračovanie nabudúce...

No a som na konci už je toho naozaj veľa no dúfam že vám môj článok trocha otvoril hlavu nad Gmanom a HL univerzom. V tomto článku som rozoberal iba jednu teóriu ale nabudúce pridám ďalšiu ale viac rozviniem túto, ktorá je dosť pravdepodobná (Pri písaní som nevychádzal zo žiadnej existujúcej teórie) . A už len musíme dúfať aby si Gabe Newell konečne zapol Source SDK a začal pracovať EP3.






napísal pista98 7.4.2012



Páči sa mi!

G-MAN - TAJOMSTVO HALF-LIFE UNIVERZA

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Valve / Valve
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16.11. 2004
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (8)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20006)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk