Mass Effect 3 DLC

Môj pohľad pre všetky DLC Mass Effect 3

PC
pridal Kalor 22.3.2013 o 19:53 pod používateľské recenzie

10


Práve som dohral celý Mass Effect 3. Multiplayer hrám tak pol roka a pokúsim sa podeliť o dojmy z tejto hry. Nie nebude to recenzia len osobný názor na DLC, ktorý možno vyzradí dáky ten spoiler. Ak sa neviete rozhodnúť, ktoré DLC si kúpiť možno sa vám tento článok zíde.

+ príbeh

+ rozsah

+ prostredie

+ hudba

+ doplnenie ME univerza

- cena

SINGLEPLAYER

Takže máme tu 3 DLC, ktoré nám upravujú príbeh (from ashes nerátam a upravené konce sú kapitola sama o sebe) a ďalšie 3 na úpravu vzhľadu + nové zbrane. DLC na úpravu vzhľadu sú celkom pekné jedno vás víde na 160 bioware bodov čiže tak 1 euro 60 centov.  Osobne si myslím, že si ich nikto na Slovensku / česku nekúpi maximálne tak stiahne z torentu. Sú pekné spestrenie a oceníte ich hlavne ak hráte hru na vyšších obtiažnostiach (niektoré zbrane sú silné). 

LEVIATHAN

LEVIATHAN

Je príbehovo výborné DLC. Objasňuje veľa z čias pred Reapermi a má vlastnú atmosféru, ktorú si človek zamiluje. Hrateľnosť je výborná a poteší aj detektívny mód keď hľadáte dôkazy o zločine či výskume. DLC stojí 8 eur a myslím že sa oplatí kúpiť. Atmosféra je výborná a scenérie niektorých krajín priam epické k tomu sa pridávajú na zemi nájdené "tablety" s informáciami a vlastnými zaujímavými príbehmi. Asi 3 hodinová herná doba tohto DLC (stredná obtiažnosť rýchle boje) ma zaviedla po kútoch galaxie a zanechala vo mne veľa otázok. (napr. čo sa stalo z leviatanmi po zničení reaperov? ovládli galaxiu oni alebo sa proste stiahli do úzadia). Ale to už je každého osobný názor čo ho napadne a čo nie v každom prípade pochmúrna a záhadná atmosféra tohto DLC človeka ľahko dostane.

OMEGA

 

OMEGA

 

Toto DLC zo seba bohužiaľ nevypustilo svoj plný potenciál. Príbehovo najslabšie DLC zostane v pamäti mileneckým vzťahom a pár prekvapivými momentami. Taktiež potešia nový nepriatelia a niektoré myšlienky, ktoré ak by sa rozpracovali lepšie mohlo to byť dokonalé DLCčko. Ak k tomu pridáme pár výborných bojvých animácii a ariu ako spoločníka v boji je hneď jasné že sa bude hlavne veľa strieľať a nepriatelia nebudú mať ani malú šancu na úspech. Rovnako približne 3 hodinová kampaň zamestná strieľaním nepriateľov a behom cez obrovskú omegu. Ostáva otázkou prečo sa na Omegu po dohratí nedá vrátiť a prečo sa po chodbách nedá trošku viac potúlať bez toho aby ste stále nemuseli dávať pozor čo na vás vybehne.

 

CITADELA

 

Foto

 

Podľa môjho osobného názoru sa jedná o najlepšie DLC všetkých čias. Vtiahne vás do príbehu a to čo sa spočiatku zdalo ako ďalšia návšteva citadely sa mení na drsný boj o život. Ten je však braný z ľahkosťou a humorom. DLC prináša do hry vtip a aspoň krátke uvoľnenie od vojny, ktorá zmieta galaxiou. Ukáže zas a znova prečo je Shepard veliteľom Normandy a kladie dôraz na vzťahy medzi posádkou. Je tu k dispozíci nová veľká časť citadely s minihrami, ktoré dokážu zamestnať človeka pár hodín. Jedna z nich je akási skrátená a upravená verzia multiplayeru a môže navnadiť tých čo ho nehrali aby tak spravili. Toto DLC jednoznačne odporúčam kúpiť všetkými desiatimi aj keď stojí 12 eur. Samotné DLC má 2 časti a čas hrania sa pohybuje od 4 do 8 hodín v závislosti od zvedavosti hráča hrania minihier a nastavenej obtiažnosti.

 

V prvej sa vás niekto pokúša zabiť a vy sa pokúsite zistiť kto to je. Stále sa tu objavujú spolubojovníci a aj keď môžete mať po ruke len 2 niekedy sa dotrepú aj ostatný a kryjú vás obrovskými salvami z kanónov. Užijete si pri tom množstvo vtipných narážok na dej miestami aj parodovania samého seba. Veľmi zábavné mi prišli aj chvíle strávené v misii s kasínom a odpútavanie pozorností stráže. Znovu získate ten silný vnútorný pocit, ktorý vám povie že máte okolo seba ľudí na ktorých sa dá spoľahnúť a aj keď viete že to je len hra vtiahne vás do svojho deja mass efectu osobitým spôsobom. 

 

Druhá časť DLC je párty ako sa patrí a na základe toho ako sa na ňu pripravíte určite aká bude. Postupne si získate viac a viac hostí a aj ich krátke príbehy. Potší aj romantický vzťah, ktorý má pre každú jednu osobu (aj JAVIK !!!) vlastnú časť deja. Ja osobne som si vybral tali a jej pasáž sa mi zdá proste perfektná. Samotná párty má vlastné príbehy ktoré sa líšia v závislosti od toho koho na ňu pozvete a ako sa rozhodnete párty viesť. Môže byť kľudná alebo akčná a také sú aj odozvy a rozhovory, ktoré sa budú medzi npc konať. Poviem to takto : ak ste fanúšik mass effectu určite si párty pejdete viackrát aby ste sa dozvedeli čo najviac a čo najviac sa pobavili. Samotná párty končí skupinovou fotkou a raňajšími dozvukmi. Po nich nasleduje odchod na Normandy a krátka scénka, ktorá by mohla úplna kľudne ukončiť celú hru mass effect 3 a pri tom by každý by nik na takýto koniec nepovedal ani jedno krivé slovo. 

 

MULTIPLAYER

 

Epic

 

Kto nehral nepochopí. Je tu 5 DLC, ktoré rozširujú multiplayer a postupne prdávajú nové zbrane mapy obtiažnosti a charaktery.  Všetky sú zadarmo a na hranie multiplayeru je potrebné ich mať nainštalované.Ide to pekne postupne a pravdou je, že každé ďalšie DLC odomklo lepšie vybavenie a lepších bojovníkov. Dvaja najlepší respektívne najľahšie hrateľný geth jurgenaut a alliance infiltrator sa odomkli až posledným DLC. Hraní multiplayeru sa postupne zlepšujete získavate si kredity a tie potom míňate na vybavenie, ktoré použijete v hre. Je škoda že nie je možné kúpiť presne to vybavenie ktoré chcete a padajú náhodné artefakty v podobe vybavenia zbraní či odomknutia nových charakterov. Odporúčam vyskúšať čo najviac kombinácii pretože čim viac odohráte tým budete silnejší. Ak sa vrhnete do boja po zuby ozbrojený s bonusmi k munícii / zbrani a armoru bude sa hrať hneď ľahšie. Postupne zistíte ako odpaľovať technické či biotické kombá a aké kombinácie zbraní a chopností sú pre ktorú postavu najlepšie. K dispozícii sú tony výziev ktorých splnenie dáky ten piatok zaberie.

 

 

Celkovo som prešiel singleplayer za 29 hodín na strednej obtiažnosti. Multiplayer zaberie času oveľa oveľa viac. Rozsah a kvalita samotných DLC je obrovská. Celkovo sú výborné a Citadela zašla kvalitou na úplne iný level aký dosiaľ pre DLC nebol známy. Ostáva čakať čo nám Mass Effect 4 ponúkne. Pokúsi sa Leviathan ovládnuť galaxiu? Vráti sa Shepard do hlavnej úlohy hry? Ktovie. Veď napokon, aj Mass Effect 2 sa začal Shepardovou smrťou...


napísal Kalor 22.3.2013



Páči sa mi!

10
MASS EFFECT 3 DLC

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / BioWare
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9.3. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19751)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk