Keen Dreams (Keen 7)

Príbeh o tom, ako utopiť legendu v zelenine a priviesť najväčšiu nočnú moru série

PC
pridal Vivaldi 25.6.2013 o 20:16 pod používateľské recenzie

2.0


Opäť sa hlásim s jednou z mojich recenzií na DOS-ovú hru, no tentokrát nie sú dojmy veľmi pozitívne. Všetci si určite ešte pamätajú legendu Commandera Keena, jeho raketu, skákajúce pogo a zaujímavé levely s mimozemskými nepriateľmi. A nesmieme zabudnúť ani na jeho efektívnu laserovu pištoľ.

A teraz si predstavme, že to všetko tvorcovia dajú jedným švihom ruky preč a miesto toho nám naservírujú hru s vražedným ovocím a zeleninou, ktoré je trestom pre všetky deti, ktoré odmietali jesť tieto zdravé potraviny. Už len príbeh tejto hry je postavený na hlavu. Netuším, kto je jeho autorom, no vôbec si neviem predstaviť, že strašením detí ich presvedčia ovocie a zeleninu jesť. Celý život som mal skôr dojem, že táto hra chcela, aby sa jedlo viac cukríkov a čokolády. A kašlať na zdravú stravu. Však tá vás straší nočnými morami.

Myslím, že keby túto hru premenovali na Keen Nightmare, bolo by to oveľa výstižnejšie. Pretože presne to sa tvorcom z tejto hry podarilo spraviť. Veľmi sa snažím na tejto hre nájsť niečo pozitívne. Veľmi sa o to pokúšam. Ale úprimne, je toho žalostne málo. Poďme si teda predstaviť už hru ako takú. Príbeh sme si vysvetlili. Na radu prichádza gameplay.

 

Keen sa v tejto hre pohybuje hore platformami tak pomaly, až je to otravné. Skoky sú často úplne zbytočné a neefektívne. Nepomôžu vám nijako. Nemôžete sa zachytiť, šplhanie je tu spravené veľmi komplikovaným štýlom a vašimi nepriateľmi sa tu stali zemiaky, jablká, hrach, banány, hrozno, melóny, špargle, brokolice, mrkvy a tekvice. Variácie by teda boli, a dokonca každý jeden nepriateľ má svoje vlastné metódy útoku. Toto je možno jedno z mála, čo sa dá hre podsunúť ako pozitívum. Vaša obrana? Keen vyhodil svoju skvelú laserovu pištoľ a je vymenená za nepraktické a otravné kvetinové semienka, ktoré vašich nepriateľov na pár sekúnd premenia na vzdychajúce kvety vyplazujúce jazyk. Nijako vám to však nepomôže, keď sa o pár sekúnd premenia naspäť do pôvodnej podoby!

Levely sú v tejto hre otrasné. Nudné, nezaujímavé a ich celkové prevedenie je katastrofa. Kde sú staré časy Commandera Keena 1, kde sme mali skutočne kvalitný dizajn a zmeny v prostredí? Tu vyzerá skoro všetko úplne rovnako. Máme tu toľko levelov v exteriéri, že si užijeme dokopy všetko s modrou oblohou a drevenými platformami. A jediné čo je iné sú hrad so záverečným bossom a baňa. A to je všetko. Inak sú levely skoro úplne rovnaké a stereotypné. A hudba? Hudba, ktorú si môžeme zapnúť? Žiadna nie je! Na čo tam to tlačítko dali? Je to zbytočné ako "Tohle Nemačkat" v Polda 2 (ale to bolo aspoň vtipné)

 

Ešte jedno musím povedať ako plus hry. Je možné ju ukladať. Takže si môžete vždy pred každým levelom svoju pozíciu uložiť a skúsiť ho znovu s plným životom. Lebo som si istý, že nebudete mať šancu poriadne reagovať pri neustálom vracaní sa vašich nepriateľov do hry. A to je ďalšia vec. Prečo ich Keen nemôže laserom usmažiť a zjesť? To by dalo aspoň nejaký zmysel už tak blbému príbehu. Premieňanie ich na kvetinky je skutočne frustrujúce. Ako celá táto hra.

Aspoň, že nechali Keenovi tajné chodby, ktoré môžeme objavovať, a mali sme aj v minulých dieloch radi. Nepáči sa mi na tom ale, že často sú tak neprehľadne umiestnené, že vôbec nebudete mať chuť niektoré hľadať. Bude to skôr na vás pôsobiť štýlom, že len premrháte svoj život, ktoré sú v hre veľmi vzácne.

Ostáva mi už len ohodnotiť súboj so zemiakovým bossom. A hoci sa môže javiť zlikvidovanie kráľa zemiakov zábavné, i tu sa veci nepodarili tak, ako by ste si možno predstavovali. V prvom rade je treba si uvedomiť, že vaše semiačka sú tu úplne zbytočné. Miesto toho musíte používať bomby, ktoré môžete nájsť v dokopy 6-tich leveloch. Nikde sa však o tomto nedozviete a v prípade, že ich budete mať málo, neexistuje šanca na to, aby ste ho porazili. A budete si musieť prejsť celú mapu odznova. Nikde vám hra nepovie, že na záver budete potrebovať bomby. A ak ste ich minuli, smola. V prípade, že ich zozbierate, je tu predsa len aspoň niečo, čo by mohlo túto hru urobiť zaujímavejšou. A budete musieť veľa taktizovať. I tak nám však mohli niektoré veci tvorcovia ozrejmiť.

Fajn, všetko sme si už povedali, a udeľujem iba záverečné hodnotenie 2/10. Táto hra je odpad. Absolútne zničila meno fantastickému hrdinovi, ktorého prvá trilógia bola vynikajúca. Titul, na ktorý je treba zabudnúť. Ak ste nehrali predchádzajúce tituly, možno si k tomuto cestu nájdete. Ja si však myslím, že táto hra nemala existovať. Podkopla celej sérii nohy. Je to skutočne urobené štýlom vyhodenia všetkých plusov minulých dielov, ktoré sme nahradili inovatívnymi nezmyslami.

Plusy:

- každý nepriateľ má svoj spôsob útoku

- hra sa dá uložiť

- secrety

Mínusy:

- príbeh

- otravné kvetinkové zbrane namiesto laserovej pištole

- otravní nepriatelia v podobe ovocia a zeleniny

- v hre nie je hudba, ktorú si ale môžeme zapnúť

- chýba skákajúca pogo tyč

- nudné levely

- neobjasnený spôsob boja proti bossovi

- nelogické boje

- hra je frustrujúca

- nemáte často najmešie tušenie, kam skáčete

- hra kazí Keenovi meno

ZÁVEREČNÉ HODNOTENIE: 2/10
odpad 



napísal Vivaldi 25.6.2013



Páči sa mi!

2.0
KEEN DREAMS (KEEN 7)

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19762)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk