Uncharted 4: A Thief's End

Ďaslšia recenzia na posledný diel Uncharted 4, tentokrát od použivateľa Pluga.

PS4
pridal Plugo 28.5.2016 o 9:01 pod používateľské recenzie

10


Určite každý z majiteľov Playstation 4 čakal na Uncharted 4 od jej ohlásenia, čo by len teaseru alebo traileru, ktorý sa nam ukázal už v roku 2013. Už to prebehlo ako voda a hra uzrela svetlo sveta aj medzi nami hráčmi. Hra mala luxusné recenzie vo svete. A pozrime sa, či tak dopadne aj v mojej. Je to moja prvá recenzia, takže pišem čo chcem a na prvé názory sa teším.




Hru prinieslo na svet štúdio Naughty Dog, inač povedané, majstri svojho remesla, ktorí priniesli na svet už klasiku ako Crash Bandicoot, ktorý nás sprevádzal našim dectvom. Priniesli novú značku The Last of Us, ktorá rovnako lámala rekordy v recenziách, čo samozrejme dokazovalo jej kvality a dúfame v jej pokračovanie. A samozrejme sériu Uncharted, ktorej dnešný diel, je jej posledným dielom. Tak sa poďme naň pozrieť, ako dopadol.

Nathana Drakea vám nemusím predstavovať, no pre nováčikov tejto série to je humorný chlapík, ktorý nemá problém sa aj vo svojom veku vysporiadať s hocijakým dobrodružstvom, ktorým sa doslova preskáče. Áno chlapík, pretože Nate si už svoje zažil a tak v poslednom diely je o 15 rokov starší od svojej poslednej tretej časti. Čím si vás ale Nate získa? Áno, tušíte správne. Humor a jeho arogantne vtipný prístup, ktorý vás miestami aj rozosmeje.


Sam. Meno, ktoré ste nikdy nepočuli v žiadnej Uncharted hre, ani nebolo len spomenuté. Jedná sa totiž o Nateovho staršieho brata, ktorý je rovnako humorný a miestami aj vážny, ale spolu tvoria super dvojku. A práve on vás dostane do celého príbehu. Vtipkujú po celú dobu aj v situáciach, kedy by ste im dali posledné zbohom. Občas si aj v hre dáte pauzu a zasmejete sa spolu s nimi, kedže celú hru sa navzájom podpichujú, kto je lepší. Tak isto sa opäť stretávate aj s Victorom Sullivanom.





Hra vás nechá prejsť skoro celý svet ako napríklad Madagaskarom, ktorý si rozhodne užijete. Budete aj chvíľku v pohodlí svojho domova, kde sa stretne aj s Natevou životnou láskou Elen, ktorá hra rovnako dôležitú úlohu. Hra vás bude spoznávať s vašim bratom Samom. Ukáže vám ich minulosť, ktorou si prešli. Odkazy na predošle časti budete nachádzať neustále. A nie len to, nájdete aj pár odkazov na staršie hry Naughty Dog, ba aj hrateľné.

 

Predsa, nič nieje bez prekážok a tak čo by to bolo za jednoduchú hru bez záporáka, ktorý vás ale dostane až v závere samotnej hry. Samozrejme k nemu nejdem viac rozpisovať, predsa mnohí z vás si chcú túto hru ešte len zahrať. No nechajte sa prekvapiť, či tak je.

A toto predsa do skvelej hry patrí, no nie? Skvelá pirátska tématika, atmosféra prostredí, nádherná otvorenosť, postavy so super charakterom, emócie a stealth na ktorý veľa ľudí nadáva, kvôli jeho náročnosti. No predsa beriem náročnosť stealthu, ako plus.

Poďme sa pozrieť na tú hrateľnú stránku.

Pohyb postavy sa približuje k reálnejšiemu pohybu a tak aj jej chovanie. Pamätáte si staré časti Uncharted? Ten smiešny pohyb Natea? Ten sa zmenil a samozrejme k lepšiemu. Krytie zostalo pekne zachované, strieľanie z poza krytu rovnako. Hra si berie ale aj veľa príkladov od The Last of Us. A to súbojoví systém s päsťami, ktorý je takmer podobný. A to isté aj prihováranie sa druhej postave.

Samozrejme som nespomenul novinky v hre.

Jedna sa totiž o nové zbrane, vozidlá a lano, vďaka ktorému prejdete celú hru. Bez neho, by ste sa totiž nepohli skoro nikde. A keď som spomenul tie vozidlá, tak rátajte s tým že si zajazdíte na aute alebo člne. Ako som spomenul, hra je rozmanitá a nič nieje len tak. Všetko je stavané nato, aby ste sa so svojim vozidlom dostavili všade, kde môžte objavovať poklady, alebo zákutia, na ktoré by ste rovnou cestou do cieľa len tak nenarazili. 



Grafika a spracovanie sveta.

Grafika je nádherná, dostane vás veľa detailov. Napríklad odrážajúce sa slnko z blata, ktoré sa správa realisticky čo len prejdete po ňom autom. Blato sa vám krásne zachytí na aute. Je to detail, áno... ale predsa tak krásne spravený, že si ho všimne každý. Fyzika predmetov sa správa tiež nádherne. Granát vám exploduje pri stánku s potravinami. A môžte pekne sledovať explóziu.

Ale predsa každá hrá ma chyby. Skutočne dobre spracovaná AI vašich priateľov vás poteší, zase na druhú stranu vás omrzí AI vašich nepriateľov. Ako som spomenul už dávnejšie, zbadajú vás a správajú sa akoby mali v konečníku petardu. Utekajú z krytu do krytu, skrátka máte z toho cirkus. A keď dokázali autori predniesť skvelú AI nepriateľov v The Last of Us, divil som sa prečo to nespravili aj v tomto prípade.


Hra ponúka aj photo-mod, ktorý budete zapínať snáď každú chvíľku,pretože skutočne je čo fotiť. Pootvára sa vám časom pri hraní aj viacej filtrov. Hra obsahuje aj bonusové módy, ktoré sa vám otvoria po dohratí hry. Môžte si napríklad zapnúť mód s nekonečnou muníciou, alebo spomalené mierenie. Je to len na vás.

Tak isto do plusu radím aj zvukovú stránku hry, ktorá je priam neskutočná. Pukanie konárov, alebo šušťanie listov pri pohybe si priam zamilujete a to aj zvuky explózii.

Hre nemám už čo vytknúť, veď predsa sa jedna o jeden z najlepších dielov série a aj jedno z najlepších zakončení. Ďakujeme aj skvelému scénaru, o ktorý sa postaral Neil Druckman, ktorý mal na starosti aj The Last of Us. Naughty Dog potvrdzujú svoju skutočnú kvalitu každou hrou. Preto som zvolil známku 10/10. 





No je načase dať Nathanovi zbohom a čakať na ND a ich ďalšiu hru, ktorú prinesú. A dúfajme, že to bude The Last of Us 2!

+ Atmosféra hry 
+ dospelejšie pohyby postáv
+ dĺžka hry
+ otvorenosť prostredí
+ charakter postáv a ich spoznávanie

- AI nepriateľov





napísal Plugo 28.5.2016



Páči sa mi! (+2)

10
UNCHARTED 4: A THIEF'S END

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk