Týždenník - Nástup raytracingu

Uplynulý týždeň sme tu mali peknú nádielku noviniek z GDC konferencie, ktoré nám ukazovali hlavne nové technológie prichádzajúce do hier. Nieslo sa to hlavne témou raytracingu

pridal saver 25.3.2018 o 21:14 pod hry
Týždenník - Nástup raytracingu

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sme tu mali peknú nádielku noviniek z GDC konferencie, ktoré nám ukazovali hlavne nové technológie prichádzajúce do hier. Nieslo sa to hlavne témou raytracingu, teda najkvalitnejšieho, ale aj najpomalšieho štýlu renderingu. Ukázala ho ako Nvidia, tak aj Microsoft, AMD, Epic, Remedy, Futuremark, 4A Games a aj EA. Vyzerá, že sa to rozbieha, keďže Microsoft pridáva priamu podporu raytracingu do DirectX. Prvou hrou, ktorá by to mala implementovať, bude Metro Exodus už v septembri.

Neznamená to ešte čistý raytracing, ale postupne budú stále ďalšie efekty realtime raytracované. Doteraz boli len umelo dopĺňané a predpočítané, aby sa zrýchlilo vypočítavanie scény, malo to však za následok nepresné a nerealistické efekty. Teda hlavne efekty ako odlesky, nasvietenie alebo Ambient occlusion budú môcť byť realtimeovo vypočítavané, budú presné a oveľa detailnejšie. Hry tak budú vyzerať lepšie. Samozrejme bude to ako doplnkové nastavenie v hrách a kto bude mať výkon, zapne si ich, kto nie, bude bežať na starých efektoch.

Z iných technológií ukázal Epic realistické tváre a DICE ukázalo AI algoritmu pre Battlefield 1, kde sa AI učí samé, ako bojovať.

Cez týždeň vyšlo aj PUBG Mobile, ktoré sa rovno dostalo na Android aj iOS a hráči si tak už môžu vychutnať originál a nehrať klony. Hra prekvapivo dobre kopíruje plný titul, prichádza však aj so zjednodušeniami ako automatické zbieranie vecí, alebo pridanie botov na úvodné treningy. Nie sú do zlé veci. Popritom PUBG už má rok a ukázal novú menšiu mapu, aj keď zatiaľ len v rýchlosti a ohlásil aj časovo obmedzené herné mody.

 

Odštartovala aj nová verzia World of Tanks 1.0, ktorá už má nový Encore engine s dynamickými prvkami a kvalitnejším vizuálom. Vyšla aj kooperačná príbehovka A Way Out, ktorá ponúka krátky, ale netradičný príbeh, tak aj kooperačná pirátovka Sea of Thieves, k nej sme si doplnili aj niekoľko tipov. Recenziu si dáme cez týždeň, možno v pondelok, ale ešte uvidíme, ako stihnem zahrať Far Cry 5, ktorého embargo na recenzie padne rovnako v pondelok.

GTA V nám ukázalo dva pekné mody, jeden novú verziu Naturalvisionu s veľkým updatom a vylepšeniami a druhý Redux mod s MVGA modom, ktorý bol navyše porovnaný s úplne prvou Xbox360 verziou hrou. 

 

Z hardvéru nám Samsung predstavil ceny svojich QLED TV na rok 2018, ktoré dostanú aj zaujímavé Ambient mód, ten vám pri vypnutí neukáže čiernu obrazovku, ale môže splynúť so stenou a pridať k tomu obraz. Je to low power mode aj keď presnú spotrebu v tomto móde zatiaľ neuviedli

Z článkov sme si pridali dojmy z God of War, recenzie na Surviving Mars, stavbu mesta na Marse, bojovku UFC 3, menší titul Symmetry. Pridali sme aj recenzie na dva mobily a teraz to bolo HTC u11 a aj parádny Samsung Galaxy S9 . Doplnili sme to testom Corsair headsetu a klávesnice. Určite vám nesmie uniknúť ani náš rozhovor s Derekom Danielsom o God of War.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk