Gamescom 2018: Ako sa hrá mobilná free2play hra z Command & Conquer univerza?

Mohli sme si vyskúšať mobilnú hru Command & Conquer: Rivals, ktorá nám naznačuje, kam táto známa strategické séria mieri

pridal matus_ace 23.8.2018 o 10:49 pod hry
Gamescom 2018: Ako sa hrá mobilná free2play hra z Command & Conquer univerza?

HRY > NOVINKY >

Séria Command & Conquer je tu s nami už od roku 1995 a za tú dobu priniesla niekoľko ikonických častí, ktoré sa pridali k zlatému fondu RTS žánru. Na dlhú dobu sa však odmlčala a jej návrat n ie je tým, čo by si fanúšikovia želali. Ak by ste im totiž pred 20 rokmi povedali, že si jedného dňa bitky GDI a Nodu zahrajú na mobiloch, označili by vás za kacírov.

Ale je to tak. EA ďalšiu obľúbenú sériu z minulosti prenáša na mobily a teraz to bude táto RTS legenda. Command & Conquer: Rivals oznámili na E3 a teraz sme si hru mohli vyskúšať a to rovno v multiplayerových zápasoch. Síce bolo náročné počúvať výklad jedného z vývojárov a zároveň hrať, no ponúkame aj gameplay video za obe strany, ktoré o hre ponúkne lepší prehľad.

Prečo vlastne prichádza značka na mobily? Podľa autorov je to kvôli tomu, že na mobiloch vlastne ešte nevznikla naozaj dobrá RTS a práve toto je ich ambíciou. Keďže si však mobilné hranie vyžaduje trošku inú hrateľnosť, hra musí byť rýchla, akčná a s krátkymi kolami, čo táto hra spĺňa. Mapa je malá, stavanie základne jednoduché a dve strany bojujú od kontrolnými bodmi na mape. Ak sú vaše, pomaly nabíjate atómovku, ktorú vystrelíte na nepriateľa. Po dvoch zásahoch touto raketou hra končí. Jednotky však nemôžete len tak vyrábať a okrem zdrojov je limitom aj cooldown, ktorý sa zvyšuje práve so zvyšujúcim sa počtom jednotiek.

A treba uznať, že to je v tomto ohľade zábava. Koniec koncov, často to v minulosti bolo v MP práve o tom, kto prvý našetrí na atómovku. Hrateľnosť tam je, zábava tiež, ale tiež by ste ocenili väčšiu hĺbku, lebo tá spočíva len vo výbere z ponuky jednotiek pred zápasom. A to je málo. Navyše máte dojem, že je na to celá C&C značka len nalepená a hra si z nej len prepožičiava niektoré prvky.

Nechýba tibérium, nechýba konflikt GDI vs Nod a nechýba ani Kane (aj keď nie ten pôvodný, takže sa nevracia charizmatický Joseph D. Kucan), no to z toho nerobí C&C hru. Na druhú stranu, ak si práve značku odmyslíte, výsledok je na mobilné pomery veľmi príjemný. V bete niekedy neskôr uvidíme, ako sa s tým Greg Black a vývojári okolo neho popasovali a či do hry priniesli aj niečo, čím oslovia pamätníkov zlatej éry tejto série.





Páči sa mi! (+2)






Mobil
Free2play

Vývoj: EA / EA
Štýl: Stratégia / Multiplayer
Dátum vydania: 4. december 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19832)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk