CEO Nintenda Shuntaro Furukawa: Budúcnosť Nintenda po Switchi môže byť v cloude

Aj keď počiatkom tejto konzolovej generácie bola ,,Power of Cloud" skôr zdrojom posmeškov, stále viac kľúčových osobností priemyslu obracia svoju pozornosť práve na cloudové hranie

pridal DeCain 5.1.2020 o 20:09 pod hry
CEO Nintenda Shuntaro Furukawa: Budúcnosť Nintenda po Switchi môže byť v cloude

HRY > NOVINKY >

Na adresu cloudového hrania sa vyjadril aj CEO Nintenda Shuntaro Furukawa, aj keď to vyjadrenie bolo stále veľmi opatrné.

Podľa neho síce v najbližšej dekáde pevný dedikovaný hardvér len tak nezmizne, ale časom bude podľa neho zbytočné sa orientovať len na jeden spôsob hrania hier na jednom dedikovanom zariadení. Ako stúpajú náklady na tvorbu hier, ak sa vaši hráči rozhodnú prejsť na inú konzolu, či dokonca smartfón, môže vás to zruinovať.

"Bolo by zbytočné zameriavať sa čisto na metódy hrania na dedikovanom hardvéri. Keď vaše publikum začne hovoriť, že môžu hrať na iných konzolách, alebo mobiloch, skončíte"  

Podobne rozmýšľal aj Reggie Fils-Aime, ktorý vkladal do cloudu ešte vyššie nádeje, hovoriac že nástup tohoto spôsobu hrania bude relatívne rýchly.

„Technológia cloudu sa vyvíja rýchlo, a so zvyšujúcou sa rýchlosťou sťahovania to znamená, že budete môcť kedykoľvek hrať na ľubovoľnom zariadení. Stane sa to počas nasledujúceho desaťročia a bude to niečo, čo má pre hráčov skutočne zmysel.“

CEO Nintenda Shuntaro Furukawa: Budúcnosť Nintenda po Switchi môže byť v cloude

A je naozaj vidieť, že to aj ostatné konzolové firmy myslia s cloudom vážne. Microsoft už pracuje na projekte xCloud,s naplánovaným štartom pre PC a mobily v roku 2020. Môžeme dokonca očakávať exkluzívne cloud tituly, o ktorých už Microsoft vedie úvodné rozhovory s vývojármi. Sony zaznamenala so svojou cloudovou platformou PlayStation Now spočiatku zmiešaný úspech, ale vďaka nedávnym prírastkom vstupujúcim do cloudového herného priestoru, ako napríklad Google Stadia, sa Sony snaží zaujať konkurencieschopnejší postoj s nižšími cenami a lepším výberom titulov - v ponuke sú napríklad aj silné first-party tituly God of War či Uncharted 4.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20001)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk