Týždenník - Streaming sa rozbieha

Uplynulý týždeň sa niesol v znamení Geforce Now a Kickstaterov.

pridal saver 9.2.2020 o 21:26 pod hry
Týždenník - Streaming sa rozbieha

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sa niesol v znamení Geforce Now a Kickstaterov. Odštartovali rovno dva veľké Kickstartery. Prvý bol na Wonderful 101 remaster, ktorý je označovaný ako najzbytočnejší Kickstarter doteraz, keďže hru majú prakticky urobenú a vyjde už v apríli. Zarobili však slušne, majú tam 1.5 milióna dolárov. Hneď ho nasledoval Kickstarter na Pathfinder: Wrath of the Righteous, pokračovanie RPG titulu Pathfinder. Ten má už na konte 800 tisíc dolárov. 



Zaujímavé bolo spustenie Geforce Now od Nvidie, čo je streamovacia služba, ktorú firma už roky pripravovala a teraz ju naostro spustila. Pritom ponúka dva typy používateľov - free, ktorí nemusia platiť, a Founders, ktorí majú za 5 eur mesačne prístup aj k raytracing hrám a sú uprednostňovaní na serveroch. Teda free používatelia musia čakať, ak sú zaplnené servery.  Geforce Now funguje inak ako bežné služby a nekupujete si na nej nič, len hráte tituly, ktoré sú podporované a ktoré máte kúpené na Steame, Battle.net, uPlay a ďalších službách. Spolu je to takmer 500 hier

Zo zaujímavostí Nvidia na serveroch používa Intel CC150 procesory s 8/16 jadrami, čo sú orezané i9 9900K, kde je taktovanie na 3.5 GHz bez turba. Dopĺňa ich Tesla a Geforce grafikami. Pričom používatelia vždy používajú 4 jadrá a jednu grafiku, na jednom serveri tak môžu byť dvaja.



Z iných noviniek sme sa dozvedeli, že prichádza mobilná Crash Bandicoot hra. Zdá sa, že čoskoro bude ohlásený nový Batman, ktorý reštartuje Arkham sériu a otvorí DC univerzum, do ktorého neskôr príde aj Superman hra alebo Justice League multiplayerovka. Ohlásený bol aj titul Corruption 2029 od autorov Mutant Year Zero, ten vyjde už tento mesiac na Epic Games Store.



Zo zaujímavostí Apple musí zaplatiť 25 miliónov dolárov za spomaľovanie iPhone mobilov. Najväčšie problémy im ešte len prídu, ak EU bude trvať na zavedení USB-C portu pre všetky mobily. Finančné správy zverejnili aj ďalšie herné firmy a napríklad Ubisoft v nich naplánoval tri veľké tituly na koniec roka a ďalšie dva na začiatok ďalšieho roka. Pridalo sa aj Take 2, ktoré prišlo so smutnou správou a to, že Rockstar opúšťa Dan Houser, vedenie však upokojuje, že vo firme ostáva jeho brat Sam. Medzitým predaje GTA V dosiahli 120 miliónov kusov, Outer Worlds 2 milióny kusov, Red Dead Redemption 2 29 miliónov kusov.



Zo seriálov sa reč znovu dostala na Zaklínača, ktorý pripravuje druhú sériu a už dostal novú posilu v podobe herečky Carmel Laniado. Potvrdili, že v novej sérii opravia problémové časti prvej série a napríklad nilfgaardske brnenia dostanú upgrade. Natáčanie začne čoskoro v UK a prejde aj do východnej Európy. Keď sme pri natáčaniach, práve sa začal natáčať Matrix 4. Zo seriálov sme sa dozvedeli aj prvé detaily Resident Evil seriálu od Netflixu a k tomu veľa trailerov na nové filmy prišlo počas Superbowlu.



V oblasti nových konzol sa Sony mierne rozbehlo a zverejnilo stránku PS5 konzoly, aj keď s informáciou, že na viac detailov si ešte počkáme. Rovno dodalo aj to, že zatiaľ neurčili cenu konzoly a zdá sa, že počkajú na to, akú cenu nastaví Microsoft. Popritom si patentovali aj systém, ktorý môže hráčovi ponúkať mikrotransakcie ak je v hre slabý. Čo sa týka nového Xboxu, zdá sa, že port vzadu na Xbox Series X je na SSD malý disk, respektíve kartu. 



Z recenzií sme sa pozreli na remaster Praetorianov, ktorý dopadol lepšie ako remaster Commandos 2.  Pridali sme si adventúrový Vampire: the Masquerade, ako aj Dragon Ball Z Kakarot, Stories Untold a AO Tennis 2. Z hardvéru sme otestovali PDP Gaming LVL50 headset, ako aj nový SSD od Samsungu so senzorom odtlačkov prstov T7 Touch a vyskúšali sme aj Backbutton attachment pre PS4 gamepad.

Nakoniec sme spustili hlasovanie o hru roka 2019 a aj o hru desaťročia. Vyhrať môžete aj parádne ceny.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk