Týždenník - xCloud, State of Play a Quakecon

Tento týždeň bol na nové informácie bohatý.

pridal saver 9.8.2020 o 23:15 pod hry
Týždenník - xCloud, State of Play a Quakecon

HRY > NOVINKY >

Týždeň nám začal ostro, kde Carrefouru unikli ceny PS5 a Xbox Series X, samozrejme neoficiálne a zrejme ich nejaký prázdninový brigádnik nahádzal do systému len od oka. 

Na PC popritom prišiel pôvodne konzolový Horizon: Zero Dawn, ktorý zaujme svojim svetom, ale môže sklamať kvalitou portu. Technicky je port totiž dosť nedotiahnutý a autori ešte musia popracovať, aby motivovali zahrať si Horizon 2 na PS5. Nedávny Death Stranding na rovnakom engine mal oveľa menej problémov. Najnovšie sa zistilo, že na Steame je debug verzia hry a chýba napríklad deformácia snehu. 

Keď sme pri PS5, Sony prezradilo, aké ovládače z PS4 budú fungovať na novej konzole a bez problémov tam pôjdu volanty a podobné neštandardné zariadenia, ale samotnými PS4 gamepadmi, či už originálnymi, alebo od tretích firiem, budete môcť na PS5 ovládať len PS4 hry, na PS5 hry budete potrebovať nový Dualsense (ten sa ukázal aj v čiernej farbe). Je to iný prístup ako má Microsoft, ktorý umožňuje zahrať si všetky hry na Xbox Series X aj so starými Xbox One gamepadmi a xCloud môžete hrať aj s Dualshockom.

Čo sa týka xCloudu, ten dostal rovno aj dátum vydania a to na 15. septembra a to aj s tým, že bude fungovať na Slovensku. V prvej fáze pripravujú spustenie na Android mobiloch s tým, že si na nich budete môcť zahrať okolo stovky z Game Pass titulov. Na iOS to už Microsoft vzdal a zrušil odtiaľ beta test, Apple z nejakého dôvodu nechce povoliť podobné streamovacie aplikácie. Oproti tomu Samsungu sa xCloud páči a ešte do svojho store spravil hlbšie prepojenie systému, kde rovno z xCloudu budú môcť hráči nakupovať na mobile dodatočný obsah cez jeho Galaxy store. 

Ohlásil to pri príležitosti predstavenia Galaxy Note 20, Galaxy Watch 3, pridal aj Tablet Tab S7 a ukázal Galaxy Z Fold 2, teda celú paletu nových zariadení. Všetko svoje hi-endy, aj keď žiaľ u nás je Note 20 stále s Exynosom, ale zase Tab S7 má superrýchly Snapdragon 865 plus. Uvidíme, s čím príde Galaxy Z Fold 2, ten bude bližšie predstavený v septembri. Vo všetkých zariadeniach bude Samsung podporovať xCloud a predobjednávky na Note20 sú aj s herným balíkom, kde dostanete gamepad a predplatné Game Passu. 

K Sony sme tu mali aj zaujímavý patent, kde si patentovali paralelné zapojenie dvoch procesorov v PS5 konzole. Čo by mohlo byť jednoduché riešenie zvýšenia výkonu, problémom by však bolo spojiť ich  softvérovo a vyťažiť z toho maximum. 

Popritom malo Sony aj State of Play konferenciu, ktorá sa teraz orientovala na menšie PS4 indie hry, ale odhalila napríklad aj novú Hood: Outlaws and Legends multiplayerovku v časoch Robina Hooda a predstavená bola druhá expanzia pre Control, v ktorej sa objaví aj Alan Wake. Popritom Remedy potvrdilo, že aj ich ďalšia hra bude v spojenom univerze Controlu a Alan Wake.

Celé to doplnila Bethesda, ktorá nedala veľké ohlásenia, ale aspoň predstavila prvú príbehovú expanziu na Doom Eternal, aj keď len prvým teaserom.

Z hardvéru Logitech predstavil volant G923, ktorý bude pripravený na novú generáciu konzol s vylepšenou spätnou odozvou. Tentoraz príde len v jednej verzii, aj keď stále si musíte vybrať buď Xbox+PC, alebo PS+PC verziu.

Z grafík sa zdá, že RTX 3000 séria od Nvidie bude ohlásená 9. septembra s tým, že prvé karty by vyšli ešte v ten mesiac. Ale ak by vás zaujímalo aké značky kariet kupovať, objavila sa zaujímavá tabuľka reklamácií jednotlivých kariet jednotlivých značiek ako od Nvidie, tak aj AMD. Z nejakého dôvodu tam chýba Asus.

Nakoniec, ak by ste chceli monitor pre novú konzolu s HDMI 2.1 podporou, počkajte, Asus ohlásil, že už má monitory certifikované a prinesie ich na jeseň.

Pozreli sme sa zatiaľ na prvých 8 minút z aktuálnej bety Avengerov, viac vám o tom ešte napíšeme. Z recenzií sme ohodnotili Carrion, priam monštruóznu hru, pridali sme nového Paper Maria zo Switchu a aj Bloodstained: Curse of the Moon 2. Priam roky sme čakali na indie titul Roki. Doplnili sme to recenziou na The Dark Eye: Book of Heroes. Nechýbal nový Sector Podcast, teraz sme sa porozprávali s bývalým manažérom Xboxu na Slovensku o novej Xbox prezentácii a aj o plánoch Microsoftu

Plus, ak chcete vyhrať novú hru, spustili sme súťaž o českú puzzle záležitosť Creaks.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk