HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu

Mali sme možnosť detailnejšie sa pozrieť na prichádzajúci žánrový mix, ktorý by rád napodobnil Rocket League a ďalšie hity

pridal matus_ace 8.9.2020 o 15:27 pod hry
HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu

HRY > NOVINKY >

Nový koronavírus stále pácha neplechu na celom svete a výrazne zmenil spôsob práce v hernom biznise. Nie je to len o odkladoch a práci z domu, ale zmenili sa aj ďalšie oblasti, napríklad aj prezentácia. Kým minulé roky by sme už za sebou mali niekoľko veľkých herných výstav a predstavení, teraz to všetko prebieha v online priestore. Časovo obmedzené demo DiRT 5 sme dostali na Steam, pričom sme s vývojármi komunikovali na Discorde. Nedávno sme sa zúčastnili online prezentácie NIS America, kde nám predviedli svoje novinky. No a teraz nám za svoje virtuálne zatvorené dvere pozvalo štúdio Milky Tea, ktoré pripravuje svoju doteraz najambicióznejšiu hru - HyperBrawl Tournament.

Tá ponúkne futuristický mix športu a akcie, pričom je badať snaha napodobniť úspech napríklad Rocket League - mix žánrov, rýchla hrateľnosť, jednoduché pravidlá, no hlboké herné mechaniky a to všetko v napínavých multiplayerových bojoch. Tu je to navyše doplnené o príbeh o prastarých vesmírnych druidoch, ktorí hľadajú tých najlepších, aby sa zúčastnili tajného turnaja, z ktorého má vzísť nový ochranca vesmíru. Ale príbehová premisa nie je to, na čom takýto titul musí stavať.

HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu

To je hlavne hrateľnosť, ktorá sa neustále vyvíja, no už na herných konferenciách v roku 2017 sa hra ukázala nádejne, keď prvý raz začala lákať hráčov. Vychádza to z hier ako Speedball, do toho autori primiešali trochu z filmu Rollerball a vznikli 2v2 PvP súboje v arénach, kde musíte skórovať do bránky súpera, ale zároveň si dať aj poriadne do držky. Hra síce už vyšla na Apple Arcade, ale jej pripravovaná PC a konzolová verzia bude výrazne iná. Autori totiž zapracovali nielen na vizuálnych vylepšeniach, ale prinesú aj nový multiplayerový systém, nové tabuľky a podobne. Priamo tom hovoria ako o novej hre, ktorú predtým hráči nemali možnosť hrať.

S hrou sa chcú sústrediť ako na hardcore kompetetívnych hráčov, tak aj na casual hráčov, pričom chcú osloviť každú skupinu niečim iným. Casual hráčom sa môže páčiť okamžitá hrateľnosť a pokojne len sólo režim s kampaňou, kompetetívni hráči zas budú súperiť o najvyššie priečky v online multiplayeri, vymýšľať nové taktiky, spolupracovať v tímoch, no a hlavne dávať pozor na friendly fire, keďže tu môžete so zbraňami z hry pokojne vyradiť aj vlastného spoluhráča. Dynamické sú ešte aj arény, takže sa musíte prispôsobiť tomu, čo sa v nich deje.

HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu

Bližšie sme sa pozreli na Switch verziu, ktorá ponúka hranie pre 1-4 hráčov a podporuje hru vo viacerých režimoch. Môžete tak hrať klasicky v handhelde, ale tiež pripojiť konzolu k TV a hrať na nej, alebo hrať v tabletovom režime s oddelenými Joy-Conmi v rukách. Hra tiež podporuje všetky možné ovládače a stačí vám aj len jeden Joy-Con, čím sa autori snažia osloviť aj v oblasti gaučového multiplayeru. Dôležité je, že sa hra aj mimo dokovacej stanice na Switchi hýbe svižne a už teraz tu nepostrehnete nejaké záseky alebo spomalenie. Screenshoty okolo sú zo Switch verzie.

Samotná hrateľnosť je postavená na možnosti detailného ovládania lopty, aby ste s ňou na ceste do brány vedeli aj manévrovať pomedzi súperov. Čím väčšiu silu však použijete, o to je menej presné ovládanie lopty. No ďalším výrazným prvkom je HyperForce, čo je špeciálna schopnosť, kedy dokáže vaša postava z arény doslova vykopnúť tie ostatné. Je to schopnosť, ktorá trvá 10 sekúnd a najskôr si ju musíte nabiť tým, ako budete dostávať rany.

Hra vyjde tento rok a neskôr autori plánujú prinášať aj nejaké DLC, no tam ešte nemáme ďalšie detaily. Už pri vydaní ale ponúkne 12 unikátnych hrdinov v troch triedach a 8 zbraní, čo vám umožní rôzne štýly hrania a taktiky. Musíte si tak nájsť loadout, ktorý vyhovuje vášmu hraniu. Zápasy trvajú 90 sekúnd a hrá sa na dve výhry z troch, v prípade remízy v riadnom hracom čase nasleduje rýchla smrť. Z ponuky režimov tu nájdete tri tréningové režimy, Arcade a kampaň, nechýbajú súkromné zápasy a ťažisko je v multiplayerovom Blitz režime. 





HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu  HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu  HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu
HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu  HyperBrawl Tournament bude futuristický mix akcie a športu
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch
iOS

Vývoj: Milky Tea Studios
Štýl: Akcia / Šport
Dátum vydania: 20. október 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk