Týždenník - Súdy o 30 percent sa rozbiehajú

Posledný týždeň sa niesol súdmi o 30% podiel na store, prišiel Returnal, zaujímavosti priniesol aj CD Projekt a Sony ukázalo Ratcheta.

pridal saver 2.5.2021 o 22:30 pod hry
Týždenník - Súdy o 30 percent sa rozbiehajú

HRY > NOVINKY >

Posledný týždeň sa niesol súdmi o 30% podiel na store, ale veľký prievan znovu spravil Cyberpunk 2077 a konkrétne finančná správa prezradila, že hra stála 320 miliónov dolárov, pričom ešte v septembri uvádzali len 120 miliónov. Buď si to ešte všetko zrátali, alebo tých 200 miliónov stál marketing a lisovanie hry. Napriek kontroverznému prijatiu sa však Cyberpunk predával dobre a náležite domu si zamestnanci rozdelili 20 miliónov dolárov a podobne aj vedenie. 

 

Pomaly sa začína ukazovať aj Battlefield, aj keď nie oficiálne a mali sme tu prvé dva zábery z traileru, ktorý zrejme uvidíme už čoskoro, aby EA mohlo hru budúci mesiac na E3 plne predstaviť. V zásade čakáme väčší, deštrukčnejší a pôsobivejší Battlefield, eventuálne aj s kvalitnou kampaňou. Popritom EA ohlásilo aj mobilný Battlefield a zároveň dokončenie odkúpenia Glu mobile firmy.

  

Rozbehli sa nám zaujímavé súdy, kde Epic vs Apple už beží naplno, ale popritom Apple dostalo v Rusku pokutu za zneužívanie monopolu, aj keď len 12 miliónov dolárov, ale musí z podmienok odstrániť určité obmedzenia. Niečo podobné čaká Apple aj v EU, kde sa už rieši sťažnosť od Spotify a pokuta môže ísť do 27 miliárd dolárov, tu ide o 30% podiel. Rovnako za 30% podiel, ako aj za fixovanie cien, sa na súd dostalo aj Valve. Dala ho na súd malá firma Wolfire Games. 30% podiel digitálnych distribúcií začína byť veľká téma a napríklad len 3% vývojárovi si myslia, že je to vhodná čiastka. 

Keď sme pri Steame, už sa tam po roku dostáva aj Snowrunner.

 

Keď súd Epicu vs Apple je plne rozbehnutý, dokumenty nám ponúkajú zaujímavé informácie. Dozvedeli sme sa, že na mobiloch Fortnite zarába najmenej, alebo že Microsoft plánuje, respektíve plánoval znížiť podiel na svojom Xbox store z 30% na 12%. Bol by tak prvý v konzolovom svete. Pritom zníženie podielu na Windows Store na 12% ohlásil tento týždeň. Zároveň sme sa dozvedeli, že GSC podpísalo exkluzivitu na Stalkera 2 na tri mesiace pre Xbox.

Microsoft k tomu zhrnul trailerom jarné novinky v Game Passe a zároveň priblížil možnosti Halo Infinite na PC, ktoré ponúkne všetky štandardné možnosti vrátane 32:9 pomeru stráne alebo LAN hrania. Plus naznačené bolo, že Microsoft môže pripravovať Mandalorian hru. Microsoft k tomu zverejnil aj svoju finančnú správu, v ktorej mal najlepšie herné výsledky doteraz. 

Podobne najlepšie výsledky malo aj Sony, ktoré doteraz predalo 7.8 milióna PS5 konzol. Naughty Dog k tomu potvrdilo, že už má načrtnutý príbeh pre The Last of Us 3, aj keď ešte nevie, či alebo kedy ho bude robiť. Sony k tomu práve vydalo Returnal a už pripravuje ďalší titul a to nového  Ratcheta & Clanka, z ktorého ukázalo hrateľnosť.

Zo zaujímavých ukážok sme tu mali priblíženie nového raytracingu v Metro Exodus Enhanced edition, čo bude prvá hra, ktorá bude čisto pre raytracing karty. Autori tu odstránili umelé nasvietenie a všetko sa už počíta raytracingom. Ukazuje to budúcnosť nasvietenia v hrách.

Z recenzií sme tu mali netradičný Returnal, ktorý prišiel na PS5. Pozreli sme sa aj na menšie hry Demon skin, Lost words, Primordials a Protagonist EX1. Z hardvéru sme sa pozreli na PowerA Nano gamepad, pridali sme interview o vzniku slovenskej stratégie Gray Zone. Zhrnuli sme si aj ponuku mobilov.

Pridali sme aj druhú časť podcastu o filmoch podľa hier. Mali sme tu aj pekné súťaže, ktoré si vyhodnotíme už čoskoro.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19797)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk