AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

Už v piatok začína nový ročník AnimeShow a ani tentoraz nebude o zaujímavý obsah núdza.

pridal matus_ace 21.3.2023 o 11:05 pod hry
AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

HRY > NOVINKY >

Už v piatok 24. marca začína nový ročník AnimeShow a ani tentoraz nebude o zaujímavý obsah núdza. DK Ružinov otvorí svoje brány tisíckam návštevníkov a aj hromade zaujímavých hostí. Môžete sa tak tešiť na bohatý súťažný program, turnaje, kopu prednášok, diskusií, workshopov a to všetko v témach sci-fi, manga, anime, komiks, fantasy a horor. Nebudú chýbať ani hry, pričom sa o herný program opäť stará redakcia Sectoru.

Po dlhšej pauze sa však na akcii opäť predstaví aj seriálová a filmová hviezda, pričom tentoraz to bude britský herec Julian Glover. Ten je známy zo seriálov ako Doctor Who (hneď niekoľko postáv) alebo Game of Thrones (Grand Maester Pycelle), ale zahral si aj v množstve známych filmov: The Empire Strikes Back (generál Veers), For Your Eyes Only ( Aristotle "Aris" Kristatos) Indiana Jones and the Last Crusade (Walter Donovan), Harry Potter and the Chamber of Secrets (hlas Aragoga) alebo najnovšie aj v oceňovanom filme Tár (Andris Davis). Zaujímavosťou v jeho kariére je, že si v britskom televíznom filme Invasion o invázii vojsk Varšavskej zmluvy do Československa zahral Alexandra Dubčeka.

AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

S ním vás čaká beseda a hneď dve autogramiády, pričom tá sobotná bude v rámci programu Games Salon miestnosti. Ten sa sústredí na herné prednášky a aj tento rok sme tam priviedli zaujímavých hostí o Slovenska, ale aj Česka alebo Poľska. V piatok sa dozviete viac o lokalizovaní slovenskej samizdatovej hernej tvorby z 80. rokov do angličtiny a po nej príde Miro Straka, ktorý porozpráva viac o vzniku úspešnej hry Loot River. Určite ale nevynechajte ani prednášky o hernom dizajne v Pixel Federation a streamovaní ako práci na plný úväzok.

AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

V sobotu sa dozviete viac o tom, ako si nepozvať hackerov domov od experta na kybernetickú bezpečnosť. Zo štúdia Cassagi, ktoré pracovalo napríklad aj na horore Scorn, sa dozviete viac o outsourcingu v hernom biznise. Slovenskú tvorbu v sobotu zastúpi štúdio Cypronia, ktoré pripravuje akčnú adventúru podľa filmu Jan Žižka. Poľsko zastúpi dizajnér Karol Mikołajko zo štúdia Starward Industries, ktoré pripravuje nápaditú hru The Invincible podľa rovnomenného sci-fi románu Stanisława Lema. Dozviete sa však viac aj o kyperpunkovom festivale Cybertown a o novinkách v oblasti VR.

AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

V nedeľu nebude chýbať stálica programu Mišo Ivan, ktorý tvoril arty do League of Legends a kopy iných veľkých hier. Veronika Golianová porozpráva o slovenských edukatívnych hrách a predstaví sa vám aj nová slovenská hra Midheimur. Český vývojár a umelec Vladimír Kudělka príde porozprávať o vzniku jeho netradičnej hry Afterglitch.

AnimeShow 2023 prinesie herca z Indiana Jonesa a aj kopu herného programu

Nebude to len o herných prednáškach, ale aj turnajoch, automatoch, retro konzolách a aj novom hardvéri, kde si PC a konzolové hry budete môcť zahrať v hernom stane. Kompletný program AnimeShow 2023 nájdete na oficiálnej stránke, ale viac sme o ňom prezradili aj v našom novom podcaste:





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17918)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk