Týždenník - Vivat Slovakia má dátum a Microsoft novú stratégiu

Tento týždeň nebola o zaujímavé informácie núdza.

pridal saver 18.2.2024 o 21:50 pod hry
Týždenník - Vivat Slovakia má dátum a Microsoft novú stratégiu

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nebola o zaujímavé informácie núdza. Mali sme ohlásený dátum vydania Vivat Slovakia, teda slovenského GTA. To príde najskôr do Early Access a to 18. apríla, do konca roka by mala prísť aj v plnej verzii. Zatiaľ tu máme nový trailer ukazujúci, čo môžete čakať:

Microsoft mal tento týždeň výraznejší Xbox podcast, v ktorom vedenie Xbox konkretizovalo svoje plány. Týždeň dozadu totiž boli leaky, ktoré výrazne preháňali aktuálnu situáciu. Totiž Microsoft plánuje niektoré tituly dať aj na iné platformy. Hlavne tie, ktoré už nie sú zásadné pre Xbox a zarobia si. Naplánovali tak štyri tituly. Či dá aj ďalšie, uvidí, keď si vyhodnotí dáta. Čo sa týka nových titulov, naplánovaných ich majú na tento rok 10, kde budúci rok zrejme príde Fable. K tomu potvrdil, že Game Pass má 34 miliónov predplatiteľov a prichádza do neho aj Diablo IV. A spomenul aj to, že tieto Vianoce predstaví nový Xbox hardvér a pracuje už na ďalšej generácii. Na nej vraj robí Surface tím, minimálne aspoň čiastočne. Hovorí sa totiž, že nová konzola bude mať aj handheld. K týmto novým konzolám sme tu mali informáciu, že budú mať buď vyššiu cenu, alebo menší výkonnostný nárast. Ceny čipov totiž neklesajú.

Z iných vecí Microsoft vypustil Nordschleife pre Forzu Motorsport, ako aj Flight Simulator dostal Dune expanziu a rovno dal do súťaže aj Dune Xbox Series S aj s levitujúcim gamepadom a Ornithopterom. Pridal nový update na Xbox, ktorý prináša touch screen ovládanie aj na Remote Play. Pripravujú aj možnosť hrania zakúpených hier cez Xbox Cloud príde a to na tento rok. Popritom už testuje vlastnú AI upscaling funkciu vo Windows 11. Pripravujú sa aj zmeny pre Overwatch 2.

Nielen Microsoft, ale aj Sony chce tlačiť hry multiplatformovo, aby zlepšili zisky. Zatiaľ chce viac tlačiť hry na PC. Ohlásili to potom, ako zistili, že predaje PS5 už začínajú klesať a tým pádom aj tržby. Musia to kompenzovať. Zatiaľ akciovo zlacnilo PS5 konzolu o 75 eur, zároveň si Sony si patentovalo ovládač s AI ale AI má len pomáhať hráčovi stláčať správne tlačidlá. 

Nintendo je zatiaľ okolo svojich plánov ticho, ale dozvedeli sme sa, že Switch 2 vraj vyjde až budúci rok. Pôvodne mal vyjsť koncom tohto roka, čo by boli ideálny dátum, ale vraj ešte chcú dotiahnuť svoje first party portfólio.

Tento týždeň vyšiel aj Tomb Raider I-III Remastered, ktorý niekoho potešil, iného menej. Hlavne moderné ovládanie nedotiahli, ale recenzie neboli zlé. Nakoniec sme sa dozvedeli, že vývoj hry viedol fanúšik, respektíve to hodili na množstvo fanúšikov, ktorí prispievali. Popritom Crystal Dynamics rovno ukázal, ako bude vyzerať Lara v novej Tomb Raider hre.

Z ostatných vecí sme videli pekné videá zo Sora od OpenAI, ktoré dokáže generovať konzistentné videá. K tomu Nvidia zverejnila svoj AI chatbot, ktorí si môžete stiahnuť a spustiť lokálne.

Z iných noviniek už dostal Skull and Bones prvé recenzie, tie síce zo začiatku neboli vysoké, ale priemer sa ustálil na 6.4. Popritom Dead island 2 prichádza na Steam. Dozvedeli sme sa, že Kingdom Come: Deliverance predal 6 miliónov kusov, ale dvojka ešte nebola ohlásená. Metro Exodus predalo 10 miliónov kusov, nová hra je v príprave.

Epic zverejnil štatistiky za rok 2023, znovu nabral ďalších používateľov. Nimi financovaný Alan Wake 2 predal 1.3 milióna kusov, je najrýchlejšie sa predávajúcou hrou od Remedy. Už pracujú na ďalších hrách. Popritom Respawn má pracovať na fps Mandalorian hre a zrejme 2K Games pracuje na FIFA sérii a  pripravuje LEGO 2K Goooal!. Ohlásené bolo aj vydanie slovenskej bojovky Die by The Blade.  

Z hardvéru sa už handheld Playdate dá znovu objednať a teraz aj od nás. Zároveň ohľadom výkonných handheldov sme tu mali predstavenie nového handheldu s Intel procesorom, teraz od firmy Tulpar. Aj keď Intel procesor nie je úplne pre handheldy ideálny, ako nám ukázalo porovnanie výkonu MSI Claw a ROG Ally. Uvidíme, či ho hlavne v režimoch s nižšou spotrebou dokáže Intel zoptimalizovať. Popritom Creative ohlásilo Pebble X a Pebble X Plus reproduktory. Keď sme v hardvérovej oblasti, Nvidia sa stala štvrtou najhodnotnejšou firmou, preskočila už Google a Amazon.

Z filmov a seriálov sme teraz mali Super Bowl, z ktorého prišli reklamy, ale aj trailery. Bol tam Deadpool & Wolverine trailer, ktorý sa rovno stal najsledovanejším trailerom doteraz. Pridal sa Kingdom of the Planet of the Apes, Fall Guy, Twisters Godzilla x Kong: The New Empire. Zo seriálov ukázal Vought svoj trailer. Mimo Super Bowlu prišiel trailer na Damsel a aj  X-Men '97, ale aj na novú časť Halo - 2x04 Reach. K tomu boli predstavení herci do Fantastic Four filmu.

Z hier sme zrecenzovali zaujímavý Banishers: Ghosts of New Eden, ale aj remastrovaný 
Tomb Raider I-III, pridali sme aj Helldivers 2. Pozreli sme sa na Last Train Home – Legion Tales expanziu a aj na (staro)nový Nintendo titul Mario vs. Donkey Kong. Z hardvéru sme sa pozreli na fungovanie Linuxu v hrách

Keďže bol Valentín, pozreli sme sa na valentínske rande herných postáv a zároveň sme zhrnuli čitateľské hlasovania od roku 2000.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk