Silent Hill V prvé poriadne detaily

pridal spacejunker 10.9.2007 o 11:54 pod hry
HRY > NOVINKY >

Magazín Electronic Gaming Monthly priniesol prvé solídne informácie, ako aj video ukážky z očakávaného pokračovania série Silent Hill. Hlavným hrdinom bude opäť muž. Spolu s 22-ročným Alexom Shepherdom sa v úplne novom príbehu ocitne aj jeho rodina a ďalšie nové postavy, čo neznamená, že nebudete spoznávať olupovanie farby zo stien, groteskne pokrivené telá sestričiek, či iné propriety série Silent Hill.

Alex bude konfrontovaný vlastnými vnútornými démonmi a vojnou postihnutou mysľou krátko potom, ako počas hospitalizácie vo vojenskej nemocnice je bombardovaný predtuchami, že jeho mladšiemu bratovi hrozí nebezpečie. Okamžite opúšťa nemocnicu pomôcť Joshuovi. Po návrate domov do Shepards Glen zisťuje, že jeho matka je paralyzovaná, mladší brat a otec niekam zmizli a celé mesto je ponorené do hmly.

Do Silent Hill V sa vráti zrnitý filter, nebude však jediným efektom podieľajúcim sa na budovaní desivej atmosféry. Autori prihodia do hry aj skrášľovacie techniky známe zo starých filmov (tenké trasúce sa linky atď.) Prechody medzi svetom živých a peklom budú v reálnom čase. Podobne ako vo filme budete vidieť, ako zo stien zlieza omietka, roztápa sa farba a nahrádza ich hrdza a špina.

Zaujímavým spôsobom bude v hre využitá fyzika Havok. Nepôjde len o realistickú kolíziu objektov v prostredí a manipuláciu s nimi. Ak narazíte do stoličky a zvalíte ju na zem, vydá zvuk a ten môže zalarmovať nepriateľov, ktorých ste sa snažili celých desať minút po tichu obchádzať. Viete si predstaviť, že pod vami praská drevená podlaha a vy sa slimačím tempom snažíte dostať do miestnosti, kde má byť lekárnička? Desivé!

Najväčšou zmenou prejde súbojový systém. Alex bude ťažiť zo svojej vojenskej minulosti, k dispozícii bude mať niekoľko counter attackov, uhýbacie manévre, chargovanie útokov, ľahké a ťažké údery a samozrejme ich kombinácie. Autori sa snažia spraviť boje viac akčné a to platí aj pre strety s bossmi, ktorí majú byť masívni a bitky s nimi majú dosahovať epických rozmerov. Na nepriateľoch budú zostávať viditeľné stopy po zásahoch zbraňami (vytekajúca krv z rán, mokvajúce pľuzgiere atď.)

Všetky monštrá v hre budú rozhýbané technikou motion capture. Môžete sa tešiť na staré známe sestričky, ale aj na nové kreatúry ako napr. Siam, čo je symbióza silného mužského tela s telom krehkej baleríny. Na Silent Hill V pracuje štúdio The Collective (Buffy The Vampire Slayer, Getting Up), ktoré sa ako jedno z mnohých nezľaklo lukratívnej ponuky Konami. Pýtate sa, kam sa podel Akira Yamaoka, dvorný skladateľ a producent celej série? Dohliada nad vývojom a skladá muziku pre SH5. Bez tohto muža a jeho hudby by Silent Hill nebol nikdy Silent Hillom.

Viac o Silent Hill V nájdete tu.





Silent Hill V prvé poriadne detaily Silent Hill V prvé poriadne detaily
Páči sa mi!






PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Konami / The Collective
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  november 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19828)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk