Scarface

PC
pridal Liddry 6.11.2006 o 8:23 pod používateľské recenzie

9.5


"Upozornenie: V tejto recenzii by mohli a budú padať sprosté, anglické slová, pretože to patrí k charakteristike hlavného hrdinu tejto hry ".


Pamätáte ešte na Tonyho Montanu ? Kubánsky "politický" vyhnanec, ktorý emigroval do USA a postupne sa vypracoval až na samý vrchol mafianskeho rebríčka. A hovoríte, že na konci filmu ste ho vydeli ako ho zozadu zakilovali brokovnicou vo vlastnom paláci ?? Tak ste na veľkom omyle, pretože TONY IS BACK !!

...YOU WANNA PLAY ? SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND !!

Hneď po zhliadnutí úvodného filmečku pôjde hneď do tuhého. Hra začína tam, kde film skončil. Prestrelka v Tonyho dome s "poslíčkami" ktorých poslal Alejandro Sosa. Kedysi Tonyho konexia, no teraz úhavný nepriateľ. Ako prvého hneď odbachnete toho kto Vás vo filme zabil brokovnicou...teda to je ale veta čo ? Potom sa postupne musíte prestrielať až po auto zaparkované zo zadnej strany domu, ktoré poslali Vaši, a v tej chvíli asi poslední verní prívrženci. V tejto missi máte iba jednu zbraň. Áno, hádate správne. Je to Tonyho "little friend". Kedže túto zbraň použijete iba v tejto misii, nemusíte do nej zbierať náboje a tak sa môžete plne venovať zabíjaniu.

...I GET EVERYTHING BACK, AND DO IT RIGHT THIS TIME.

Utiekli ste z prestrelky, nemáte nič. Žiadne peniaze, žiaden domov, rešpekt ani zbrane. Ale ste nažive a to je to čo sa u Tonyho Montanu počíta. Je na čase zarábať prašule a vziať si všetko naspäť čo Vám Sosa zobral. A ako najlepšie Tony zarába ?? Predávaním "yeya".( pre tých, čo nevideli film YEYO = KOKAÍN ). Preto začínate rozbehávať svoj vlastný "gang".

...THIS SHIT IS GONNA MAKE YOU RICH. YOU JUST GOTTA HAVE TO BUY IT FROM ME FIRST.

Tony Montana sa nachádza v Miami. A Miami je v USA a z hodín zemepisu všetci dobre vieme, že USA je krajina plná príležitostí a milion možností. A Tony svoju možnosť chytil za pačesi a už ju tak ľahko nepustí. A preto musí svoje "yeyo", ktoré nosí vždy pri sebe rozniesť lokálnym dealerom. A urobí to tak, že príjde k dealerovi, stlačí klávesu "T" a nebehne mu "deal meter". Keď sa mu meter podarí naplniť na 100%, tak výjde z toho čistí a zo Maximálnym ziskom kalkulovaným za 100 gramov čistého kokaínu. Keď mu signalizátor na "deal meter" zostane na minime, prezdradí sa a Tony skončí z guľkou v hlave. Ziskaný profit môžete uložiť do banky, kde máte svoje obrovské úspory strážené ako oko v hľave a nik Vám ich nezobere. V banke si taktiež ukladáte svoj postup v hre. Svoje "yeyo" môžete taktiež predať u manažera v rôznych podnikoch, ktoré už samozrejme vlastníte.

...I´AM TAKING YOUR FUCKIN RIDE MAN.

Najrýchlejším spôsobom ako sa rýchlo prepraviť medzi "biznis" miestami je autom samozrejme. Kradnutie aut je veľmo jednoduché a moc podobné ako v hrách napr. GTA alebo GODFATHER. Pristúpite k zvolenému autu, stlačíte "USE", nasadnete a riadite. Ale keď sa Vám nechce kradnúť tie šmejdi čo jazdia po uliciach, tak počas plnenia misií budete mať možnosť si pokupovať rôzne autá. Každé Vaše auto prichádza aj s pribaleným vodičom, ktorý sa podľa potreby mení na "killera" s AK47.

...YOU COCKSUCKER !! I´AM TONY MONTANA. YOU FUCKIN WITH ME, YOU FUCKIN WITH THE BEST.

Miami je hniezdo pre lokálne drogové gangy a kartely. Na minimapke máte naznačené "GANG HEAT", ktorý signalizuje ako sú konkurnčné gangy na Vás nasraté. To ako s tým vynaložíte, to už záleží len a len na Vás. Buď podplatiť alebo zastreliť. A preto je Tonyho (teda Vašou) úlohou aby celé územie bolo na 100% kontrolované jednou osobou...3 krát hádaj kto. Na vašej minimapke sú gangy označené bielou lebkou. Príjdete na dané miesto, stačí ukázať len svoj palec na nohe a už Vám guľky svištia vedľa nosa. A preto sa Tony chopí svojej zbrane a robí to čo vie najlepšie. Zabíjanie. Pri "killovaní" vám pripúda istý meter zvaný "balls meter". Slovo "BALLS" znamená v Tonyho slovníku kuráž. Čím viacej Tony zabije gangstrov, tým väčšia kuráž. Keď sa kuráž naplní, sprístupní sa "BLIND RAGE" mod, v ktorom keď ste prepnutý, ste nesmrteľný a zabíjaním sa Vám dopĺňa zdravie. Ceľkový sortiment zbraní je v hre tak akurát. Od Magnumu, cez Uzi až po Bazooku. Pri sebe môžete mať naraz iba 4 zbrane. Keď chcete inú, musíte si ju vymeniť od "padlej" obete. A neberiete si len zbrane. Náboje, hotovosť a kokaín patria k životu v Miami a preto ich má po ruke skoro každý druhý gangster.

...HELLO ?? WHO THE FUCK IS THIS ? YOU SUPPOSE TO BE CLEANING THE POOL.

Najzaújmavejšou vecičkou v hre je Váš SAT PHONE, cez ktorý vyjednávate všetky dôležité veci. Ako napríklad hovori s vašími kontaktmi, vyberáte aké auto alebo loď si necháte doviesť priamo pred Vás. Poprípade si môžete najať aj zabíjaka, ktorý urobí špinavú prácu za Vás. V každom dopravnom prostriedku máte k dispozícií povymieňať si svoj arzenál zbraní. Počas celej hry si môžete vypočuť celú škálu hudobných hitov z 80. a 90. rokov. A to nie len keď idete autom, ale dokonca aj počas jatky na gangsterov..trebárs. Proste hocikedy stlačíte klávesu "HOME" a už Vám to hrá. :-D

...Tak to sme si povedali niečo to o hlavnej idei tejto hry , teraz si povieme stručne dačo o jeho spracovaní.
Ovládanie síce nieje "nastaviteľné" ale je vcelku jednoduché a rýchlo zapamätateľné. Grafika hry mohla byť aj troška lepšia, no ale aspom to tak netrhá. Je výstižná, nenáročná...ako v GTA: SAN ANDREAS. Zvuková stránka hry je úplne geniálna. Hra je certifikovaná pre THX normu a nahratá v Dolby Digital, takže už tieto pojmy značia že to bude pastva pre Vaše uši. Celý engine je riadený Havok fyzikou.

...DIE YOU COCKROACH !!

Čo dodať na záver ?? Scarface - The World is Yours je hra minimálne tak dobrá ako film, z ktorého čerpá námet. Drzé frázy kde slovko "FUCK" sa používa 60 krát za minútu, plno násilia a krvy, drogy, prachy a ženské. To je Tonyho život. A o tom táto hra celá je a preto podľa môjho názoru je najlepšia v svojom žánre.

MÍNUS

- Pre tých čo nevideli film asi nebudú vedieť „voco gou“
- Grafika mohla byť aj lepšia

PLUS

- dejové pokračovanie po filme
- Tonyho nadávky
- zvuk na vysokej úrovni
- nízka HW náročnosť
- exekúcie 
- pravá gangsterská atmosféra

napísal Liddry 6.11.2006



Páči sa mi!

9.5
SCARFACE

Xbox
PC
PS2

Vývoj: Vivendi / Radical Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk