Splinter Cell: Pandora Tomorrow

PC
pridal BablAqUA 24.11.2006 o 16:48 pod používateľské recenzie

9.5


Sam Fisher. Hovorí Vám to meno niečo? Nie? Kde ste sa posledné roky flákali  . V tejto dobe vychádza už štvrté pokračovanie tejto skvelej hry, ale keďže ja som ju ešte nehral bude Vám musieť stačiť dvojka .

Ak sa Vám páči séria Metal gear solid tak si Splinter Cell zamilujete rovnako, ak nie ešte viac. Sam Fisher neexistuje. Nikdy nežil, nežije a ani sa nechystá narodiť . Vláda jeho existenciu popiera. Sam pracuje pre istú nemenovanú tajnú agentúru ktorá sa venuje operáciám na pôde nepriateľa.

V každom týme sú traja ľudia: hlavný operátor ktorý šéfuje Samovi je Lambert. Potom tu máme istú dámu ktorá Sama všade dopraví v lietadle. Samozrejme že sa v týme nachádza hacker ktorý nemá problém so žiadnou elektronickou prekážkou. A nakoniec je tu člen najdôležitejší, tajný agent Sam Fisher.
V hre ide o to že istý terorista ktorý sa volá Suhadi Sadono umiestnil v rôznych častiach sveta „bomby“ s veľmi nebezpečným druhom nákazy, ktoré samozrejme nesmú explodovať. Úlohou Sama nie je Sadona zlikvidovať, pretože keby to urobil tak by Sadonovi spolubojovníci za „lepší svet“ vypustili do sveta nákazu ktorá by spôsobila obrovské straty na životoch.
Tak, to máme omáčku hry za sebou. A ako sa to hraje? Jedným slovom VÝBORNE. V hre sa dostanete do rôznych častí sveta ktoré sú spracované nádherne. Džungľa bola miestom kde sa mi hralo asi najlepšie. Musíte si v nej(a nie len v nej) dávať pozor na špagáty ktoré keď nohou porušíte explodujú a Vás čaká obľúbená funkcia „load“ . Pozor si tiež treba dávať na nášľapné míny, reflektory atď. Tieto nástrahy ale ľahko zbadáte s termovíziou ktoré má Sam ako jednu s funkcií na svojich špeciálnych okuliaroch. Keďže Sam sa bude najviac zdržovať v tme bude potrebovať aj nočné videnie. Aj keď má hra nádherné farby väčšinu hracieho času(okolo 12 hodín nováčikom to môže trvať asi 15 hodín) uvidíte skrz nočné videnie čiernobielo. Sam má veľkú škálu pohybov. Kolečkom myši nastavujete rýchlosť ktorou sa Sam pohybuje. Samozrejme môže kľačať, skákať, šplhať. Medzi špeciálne pohyby patrí skok medzi stenami. Ide o to že ak stojíte v úzkej uličke alebo chodbe tak môžete vyskočiť a ak stlačíte skok ešte raz tak Sam urobí roznožku a zostane zapretý medzi stenami. Môže sa pri nej nakláňať a pomocou nej sa dostať do vyvýšených miest kde by sa normálne nedostal.

Poďme sa pozrieť na to čo dostáva Sam so sebou do svojich misií. Tak samozrejme je tu pištoľ s tlmičom ktorá je dobrá hlavne na strieľanie svetiel čím opäť získate výhodu tmy. Potom tu máme niečo väčšie, je to vlastne samopal s tlmičom ktorý sa hodí na odstraňovanie nepriateľov. Ku nemu vždy dostanete rôzne druhy nábojov. Začnem s ich menovaním u obyčajných nábojov. Potom tam sú tazérové náboje ktoré spôsobujú elektrické šoky. Ďalej je tam fóliová gulička ktorá nepriateľa omráči. Dá sa dokonca vystreliť aj príchytná kamera pomocou ktorej môžete sledovať stráže alebo odpočúvať rozhovory. Prejdime k ďalšiemu vybaveniu, svetlice sa dajú použiť na oklamanie automatických strelní. Tie môžete následne deaktivovať alebo iba vypnúť možnosť IFF ktorá rozpoznáva nepriateľa čiže po vypnutí funkcie bude strieľať aj na Vašich nepriateľov. A nakoniec má Sam aj rôzne druhy granátov od klasických trieštivých až po „vykurovacie“ . Misie sú rôznorodé, nenašiel som žiadne miesto čo by mi bolo povedomé. Grafické spracovanie je ešte aj dnes veľmi dobré okrem mojej obľúbenej džungle stojí za zmienku level v Izraeli, tam ste sa vyšplhali na strechu chrámu ktorý mal tie farebné sklenené okná a potom ste sa prehupli na druhú stranu a pohľad na tu katedrálu som si proste musel uložiť . AI protivníkov je slušná vlastne na nej hra stojí. Napríklad keď zapískate a ste v úplnej tme tak príchodzieho strážnika spacifikujete ľahko ale ak to takto budete robiť stále dookola tak stráže si so sebou budú brať nočné videnie a to už nebude malina . Za zmienku stojí aj dabing. Michel Ironside ako Sam Fisher exceluje. Sam má totiž dosť ironickú povahu za zmienku stojí tento krátky rozhovor: Pointdexter:Who are you? Sam:I´m Uncle Sam . V hre ale nájdete kopu ďalších skvelých rozhovorov. Hudba je tiež ako celá hra veľmi vydarená. Ak sa spustí poplach hudba zrýchli tempo a ak sa napr. chystáte nejakého strážneho zo zadu sejmúť tak naopak hudba nahodí pomalé tempo.

Na záver obvyklé zhrnutie. Splinter Cell: pandora tommorow je hra s ktorou strávite veľa príjemných chvíľ. Skvelá hrateľnosť ktorá vydrží až do konca hry. Grafické spracovanie na ktoré Vám stačí dnes priemerný počítač. Proste hra ktorá ktorú by ste si mali kúpiť.

napísal BablAqUA 24.11.2006



Páči sa mi!

9.5
SPLINTER CELL: PANDORA TOMORROW

PC

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 1.4. 2004
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk