Marvels Spider-man 2

Marvels spiderman 2 je pokračovanie hry z roku 2018, ktora dokázala veľa ľudom vrátane mňa splniť veľký sen.

PS5
pridal Filip Basketak 27.10.2023 o 21:23 pod používateľské recenzie

8.5


Marvels spiderman 2 je pokračovanie hry z roku 2018, ktora dokázala veľa ľudom vrátane mňa splniť veľký sen. Umožnila mi stáť sa spider-manom. Nie, nezískal som žiadne nadprirodzene schopnosti a nezačal som zachraňovať Československu smotánku, avšak ak sa rozprávame o hernom svete, v ňom som sa mohol vcítiť do koze spider - mana na plno.

- Dostal som nádherne spracovaný systém lietania mestom, ktorý bol jednak neskutočne zábavný a nechal som v ňom 100ky hodín a taktiež aj veľmi relaxačný a rad som si lietal po meste počas učenia sa na skúšky, po praci alebo tréningoch. Bol tu skvelý combat, ktorý si požičiaval to najlepšie od Batmana, či gadgety na štýl Ratchet a Clanka. Taktiež tu boli veľmi dobre napísane postavy a pravé vďaka nim mala hra tak dobrý príbeh. Nie, nie sú to spectacularne filmové sekvencie, ktoré robili hru skvelou, ale pravé vzťahy medzi jednotlivými postavami, ktoré vyústili v závere v 1 veľmi dojímavý a tragicky súboj medzi Petrom a Octaviusom, ktory bol za mňa absolútnym highlitom hry a neuveriteľne mi bolo ľúto Otta, kde z dobrého človeka, ktorý chcel pomáhať ľudom sa v závere hry stal záporák.

- Na uplnom konci hry sme dostali teasing na Venoma a moje očakávania boli razom vystrelene do nebies a ja som sa nemohol dočkať kým si opäť budem môcť obliecť čierny oblek a taktiež bojovať proti Venomovi.  Uz je to skutočne dlha doba co nám herný svet ponúkol tuto možnosť. Naposledy v Spider-manovi 3 a v Spider-manovi : Web of shadows.

- Od vydania Prvej hry ubehlo už viac ako 5 rokov ( mali sme tu pred 3 rokmi taktiež Milesa) a pome sa teda spoločne pozrieť ako sa Insomniacom podarilo pokračovanie. Zároveň chcem povedať, že toto je moja úplne prvá recenzia na hru a budem veľmi rad za každú spätnú väzbu a samozrejme, recenzia je bez spoilerov, i ked budem narážať na konkrétne situácie ( viacmenej len pri opisovaní 2heho aktu príbehu, takže ak sa bojíte, že by vám nejako mohol skaziť zážitok z hry tak ho vynechajte) ENJOY :)

 

Príbeh 8/10

Už od oznámenia hry autori uviedli, že Marvels spider-man 2 je "Masivna hra," a ešte aby aj nie, mali sme dostáť príbeh 2 spider-manov kde každý mal mať svoju osobnú linku, mali sme dostáť čierny oblek a v závere aj Venoma. Avšak samotná herná dĺžka je podľa mňa najväčším kameňom úrazu hry a nerozumiem vyjadreniu dabera Venoma, ktorý uviedol, že samotne dabovanie Venoma mu trvalo viac ako 2 mesiace čomu skutočne nerozumiem nakoľko Venom mal v celej hre minimum replík a verím, že aj za týždeň sa to pohode dalo nadabovať. Chcem tým povedať, že ak sa bavíme o hernej dĺžke tak je skutočne priamoúmerná prvému dielu a v prípade, že by ste išli čisto iba main questy tak samotná hra by vám nemala zabrať viac ako 12 hodín, ja som hral hru na najťažšej obťažnosti ( bola podľa mňa jednoduchá) a nemyslím, že som v nej nechal viac stym, ze splatinovanú som ju mal podľa oficiálneho merítka za 22hodin, čo je skutočne totožne so spider-manom z 2018.

 

Hru by som rozdelil na 3 akty so stopážou 6 hodin, 3 hodiny a 3 hodiny.

 

- 1-vy akt ( 6hodin) Je podľa mňa veľmi dobre spravený. Samotná hra začína veľmi dynamicky proti ikonickému zloduchovi a cely tento fight je jednoducho parádny a už v ňom môžete vidieť, že do produkcie sa nalialo oveľa viac peňazí v porovnani s 1vym dielom. Po parádnom úvode nám hra hneď ukazuje, že byt spider-manom je jednoducho obeta a Peter a Miles to skutočne nemajú jednoduché, predovšetkým Peter, ktorý musí splácať okrem iného aj hypotéku na Dom tety May, ktorý ako dobre tušíte nebude zvládať splácať. Na scénu hneď pride MJ ,ktorej novy look vyzerá veľmi pekne a v zapätí aj Harry, ktorý naplno odštartuje priebeh hry. Chcem taktiež veľmi pochváliť, že v tomto akte sa nachádza veľmi veľa scén kde je Miles a Peter v civile a veľmi som si užil interakciu medzi postavami, najme v zábavnom parku Conny Islandu.

 

 - Rysujú sa nám tu nove zápletky a taktiež postavy. Tu veľmi chcem pochváliť Milesov Arc v nadväznosti na Martina Liho, ktorý bol jednoducho perfektný a veľmi chválim celu príbehovú líniu ohľadom Martina Liho

- Kraven, pre veľa ľudí záporák, ktorý nemá nejak prepracovanú motiváciu a skorej slúži ako niekto, kto ma priniesť hrdinov z bodu A -> do bodu B. Mne to vôbec nevadilo a jeho motivácia - lovenie trofeji mi príde vcelku oukej. Kraven je drsný, silný , bojujúci špinavo, avšak podľa mňa je aj veľmi charizmaticky a veľmi som si ho počas príbehu užival.

- 2hy akt ( 3 hodiny) a podľa mňa najväčší problém celej hry. V tomto akte získate čierny oblek a budete ho mat počas celej doby, avšak môžete si všimnúť, ze som uviedol len 3 hodiny a ono to skutočne bolo....celkovo v hre to je cca 6-7 misii a rozpätie cca 3 dni v hernom svete. Tu chcem uviesť, že nehráte 6-7 missi čisto len za Petra, ale aj Milesa. Môj problém je hlavne s celkovým prerodom Petra, ktorý je neuveriteľne rýchly....večer mate úplného klaďasa a zrazu ráno už zlého Petra. Hra sa v tomto akte veľmi, ale veľmi ponáhľa, čiže ak sa tešíte sa na nejaké konfrontácie Petra ako sa bude správať agresívne voči svojim blízkym? Sklamem vás, jediná scéna hry kde v civile sa takto správal...ta bola uz v trailery a trvala sotva 1 minútu. Samozrejme, počas samotného hrania bude si Petr mrmlať ako ho už unavujú problémy druhých ľudí, bude nahnevaný, ale tod vše, čiže maximálne nevyužitá príležitosť z tohto pohľadu. Celkovo ma však mrzi nevyužitie temnej atmosféry, rozumiem ,že veľké publikum ma spider-man u mladistvych, no napriek tomu by som si želal aby hra bola temnejšia.....pretože bola tu 1 temna, povedzme "hororová" scéna, ktora bola parádna. Peter už sa celkovo menil ako osoba, avšak tuto zmenu si moc neužijete, lebo tak rýchlo ako začala...tak rýchlo skonči momentom keď príde o oblek. Ja rozumiem, že vývojári nemôžu spraviť super dlhy príbeh pretože vývoj by bol veľmi dlhy, ale keď najmenej dôležitý akt hry môže mat 6 hodín....tak prečo azda ten najdôležitejší len 3? Lebo doslovne nie je na nič poriadne čas. Zbavíte sa obleku a čakáte ,že budú nejaké následky? Čakáte, že Petra to nejako poznačí? Sklamem Vás opäť, nie je nato čas a hneď ako sa zbaví obleku tak všetko sa ospravedlní, zabudne a ide sa ďalej.

- 3ti akt ( 3 hodiny) k nemu by som sa veľmi vyjadrovať nechcel, skutočne veľa ľudom sa tu splnia sny a preto bude najlepšie ak sa ktomu nevyjadrím. Len opäť, bol pomerne krátky a možno finálny súboj proti Venomovi bol az moc MEGALOMANSKY a Insomniaci priveľmi tlačili na veľkolepe scény....a možno troska zabudli na emócie.....V prvej hre som po final fighte ostal emočne zničený....tu som zmenil iba mimiku a tod vše....avšak celkový koniec sa mi rozhodne páčil.

- Matuš_ACE svoju recenziu začal s vetou , že toto je hra, ktora je splneným snom všetkých fanúšikov a ja stým súhlasím, avšak daň zato je predvídateľnosť. Ak Vám poviem, že celý príbeh a aj skoro jeho koniec som uhádol ešte pred začatím hry....verte mi, neklamem Vás...čo je aj dobre a aj zle. Na jednej strane dostanem všetko to čo som si želal, na druhej strane nebudem mat žiadne prekvapenie. I keď 1 prekvapenie som dostal v 25tej misii ( Schválne som neuviedol počet misii aby ste si to nijako nespájali) v ktorej som kričal a bol som neskutočne nadšený, highlight hry pre mňa a dávam klobúk dole pred Insomniakmi, že niečo takéto sa v hre objavilo, ešte raz klobúk dole...ale okrem tohto okamihu ma skutočne veľa toho neprekvapilo, nejaké momenty boli, ale nie veľa

 

Technicka stranka hry 10/10

Optimalizacia - Pred vydaním hry som mal veľké obavy ako sa sňou Insomniaci porátali. Ako avizovali, všetky režimy mali zapnutý ray tracing a určite to nebolo jednoduché zakomponovať. Ja som mal možnosť hrať v Dynamickom 4k v 60 fps a musím povedať, že hra šla veľmi plynulo, pri combate som sa nestretol so žiadnym poklesom fps. Čo sa tyka samotného poletovania, tak tam tiež hra šla veľmi plynulo, i keď sem tam nejaký ten drop bol, ale väčšinou len v prípade keď naskakovali nejaké zločiny, opäť chcem veľmi pochváliť Insomniakov, pretože pri tej rýchlosti poletovania to určite jednoduché nebolo

Graficky je hra ozaj parádna a pri každej Filmovej sekvencií budete hltať ako famózne hra vyzerá, nie, nie je to next gen, no napriek tomu je hra nádherná. Mesto je väčšie, krajšie, detailnejšie, jednoducho radosť v ňom poletovať.

- Taktiež by som chcel vyzdvihnúť celkove audiovizuálne spracovanie Venoma, vyzerá jednoducho neuveriteľne parádne , hrozivo, ten dizajn sa neskutočne podaril.

- Čo sa týka hudby a zvukových efektov, dabingu tak absolútna paráda , soundtrack je super a veľká poklona pred Yuri Lowentalovi, ktorý je úžasný dabér, hlas Venoma bol tiež vhodne zvolený

 

 

Gameplay a dualsense 9,5/10

- Začnem so samotnym lietanim, ktoré uz v predchádzajúcich hrach bolo jednoducho parádne, a tu je vyladene do absolútnej dokonalosti. Lietate rýchlejšie, vyššie, mate nove triky, taktiež sa pridali webwings, jednoducho absolútna paráda. Taktiež sa mi veľmi páčilo, že pridali zvukový efekt vetru keď idete rychlo....jednoducho veľká paráda.

- Combat system je opäť super, i keď síce je totožný s predchodcom doplnený len novým zakončovákmi. No, tento krát tu mame plno nových schopnosti a gadgetov, ktoré robili Gameplay veľmi zábavný. Tu chcem veľmi pochváliť ci schopnosti symbionta, Petrovho obleku alebo Milesa kde kombinovanie  všetkých schopnosti, gadgetov a bojovania bolo nesmierne zábavne.

- Viacej hrateľných postav - toto rozhodnutie bolo absolútne fantastické a najlepšie bude ak nič viac nenapíšem :)  Možno by som zmienil len MJ, ktorej misie už boli omnoho zábavnejšie ako minule.

- Ovladac dualsense bol veľmi pekne využitý, vibrácie a odpor dobre navrhnutý a rozhodne mi to vylepšovalo zážitok.

- 0,5b dávam dole za opätovne odomykanie schopnosti a za nejaké menšie bugy

 

Vedlajsi obsah hry 6,5/10

Nerozumiem ako je možne, že v príbehovej línii je toľko skvelých a rôznorodých misii kde to šíri nápadmi (black cat misia), no vedľajší obsah skutočne pôsobí len aby bol a je ozaj genericky. Tu chcem vypichnúť napríklad broklyn vision questy, ktoré boli ozaj nezaujímavé. Samozrejme, sú tu aj dobre misie napriklad Howard, Yuri alebo Hayley, no je ich malo. Vo veľa prípadoch sa k nim musíte dostáť. Napríklad Mysterio ma po meste asi 15 stánkov a aby ste sa dostali k záverečnej úlohe, ktora je super tak to musíte nejako zvládnuť a toto je prípad 50% questov, tie ďalšie sú nezaujímavé alebo jednoducho nudia. Potom tu mame ďalší genericky obsah v podobe spawnovania zločinov po meste ( to zrejme moc lepšie spraviť nejde) a veľa základni a základni....jednoducho 3tiu hru to iste. Avšak chcem tu pochváliť 2 misie, ktoré boli určené pre LGBT komunitu a pre nepočujúcich a pravé kvôli týmto 2 misiám som sa rozhodol pridať +1b navyše. Nie, že by ma nejako veľmi bavili, avšak to, že myslia aj na tieto menšiny, je mi to veľmi sympatické.

 

Variabilita nepriateľov, Bossovia a obtiažnosť 6,5/10

Obtiažnosť – hra ponúka 4 druhy obťažnosti stým, že ja som hru odohral na najťažšej obťažnosti, ktorú som považoval za veľmi ľahkú a určite odporúčam nastaviť si len 2 vyššie obťažnosti

Bossovia – Tu veľmi chválim, že bossovia sú tento krát prepracovanejší, je tu viacej prestrihových sekvencii a taktiež pribudol aj Health bar, avšak po dlhšom hraní si uvedomíte, že vlastne bossovia sú vo svojej v podstate všetci rovnakí a rovnakou taktikou môžete každého poraziť, čo na veľkú chválu už nieje.

Variabilita nepriateľov – Rovnako ako v prípade bossov, na povrch sa zdá, že je tu veľké množstvo nepriateľov, ale pravda je taká , že sú skoro všetci vo svojej podstate na chlp rovnakí a všetkých zdoláte na 1 kopyto.

 

No a sme v samotnom závere, tak si to poďme zrekapitulovať.

Marvels spider- man 2 je dlho očakávaná hra, ktorá opäť priniesla parádny zážitok z lietania, ktorý je dotiahnutý k absolútnej dokonalosti. Ponúka veľmi slušný combat systém. Technická stránka je absolútne dokonala a na Filmové scénky sa budete dívať s veľkým úsmevom a to aj vďaka parádnemu Venomovi, ktorý vyzerá úžasne. Samotné postavy a príbeh sú dobre napísané, avšak schádza tu dlhšia herná doba na dokreslenie charakterov a celkový ich rozvoj. Nepoteší však to, že autori sa boja priniesť skutočne temný príbeh a zároveň tu panuje silná predvídateľnosť. Vedľajší obsah je po väčšinu hry genericky a verím, že veľa ľudí ho bude z tohto dôvodu možno aj ignorovať.

V celku som s hrou veľmi spokojný a veľmi som sa pri nej bavil a preto ju hodnotím veľmi dobre s počtom 8,5/10b


napísal Filip Basketak 27.10.2023



Páči sa mi! (+4)

8.5
MARVELS SPIDER-MAN 2
+ neskutočne parádny zážitok z lietania

+ väčšie a detailnejšie mesto

+ veľmi dobrý a zábavný combat

+ Technická stránka hry je absolútne špičková

+ dobre vyzutie dualsensu

+ dobrý príbeh s dobre napísanými postavami

+ parádne spracovanie Venoma

+ Kraven bol super

+ skvely arc Martina Liho

+ viacej hrateľných postav
- dĺžka hry je decentná, avšak potrebovala by byť dlhšia aspoň o 2-3h

- príliš veľký nadhľad hry a rozprávkovosť, autori sa boja spraviť temný príbeh

- veľmi predvídateľný príbeh

- veľmi genericky obsah a veľa nezaujímavých vedľajších úloh

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19986)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk