BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access

Racing postavený na fyzike a deštrukcii žne úspechy, každý chce havarovať.

pridal roberto 1.6.2015 o 19:39 pod hry
BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access

HRY > NOVINKY >

BeamNG.drive sa po dlhom období experimentovania, testovacích buildov a úspešnej Greenlight kampani konečne presunulo na Steam, aj keď zatiaľ iba medzi early access tituly. Že autori zo štúdia BeamNG od roka 2013 nezaháľali a už stihli dostať hru do veľmi zábavného stavu  potvrdzujú členovia širokej komunity nadšencov, ktorá sa za ten čas okolo hry vytvorila a ktorá sa pravidelne vracala k testovacím verziám. Po necelých štyroch dňoch a takmer šiestich stovkách užívateľských recenzií si vyslúžila hodnotenie "Až na výnimky kladné", ktoré vídame len veľmi zriedka.

Hra spadá do kategórie racingov, ale hráčov si získava ako sandbox založený na fyzike a prepracovanej deštrukcii. Pretekové hry, hlavne tie s licenciami na reálne modely automobilov, sa už dlhé roky boja poriadneho deštrukčného modelu ako čert kríža a vrcholom deštrukcie býva prasknutá pneumatika, stratená kapota či maximálne výfuk hrkotajúci o poľnú cestu. BeamNG.drive sa to všetko pokúša hráčom vynahradiť a vozy po haváriách necháva stočiť do guličky, kocky či omotať okolo stromu. Autori začínali na CryEngine 3, ale počas vývoja zistili, že ten takúto simuláciu nezvláda a hra teraz beží na ich vlastnom engine Torque3D s fyzikálnym enginom Beam Next Generation.

Vďaka editoru a módovacím nástrojom môže hra ponúknuť oveľa, oveľa  viac než 7 pôvodných vozidiel vytvorených štúdiom. Prostredí je tiež 7, ale nič viac ako sandbox momentálne neobsahuje a ambície malého nezávislého štúdia sú pritom vysoké. Plná verzia má byť open-world simulátorom s kariérou a ďalšími hernými režimami a viacerými disciplínami vrátane relý pretekov, doručovania tovaru a deštrukčného derby. Špeciálnou výzvou je implementovanie multiplayeru v zatiaľ neurčenej forme.

Kto je však rozhodnutý čakať až do finálneho vydania hry, môže byť sklamaný. BeamNG odhaduje, že potrvá ešte celý rok, pokým dá dohromady aspoň plnohodnotnú beta-verziu a dokončenie hry môže trvať roky. To za nich samo vyrieši problém s optimalizáciou. Autá poskladané s množstva dielov s neustále prepočítavanou fyzikou sú extrémne náročné na hardvér a momentálne aj hi-end štvorjadrové procesory rozhýbu naraz iba 4 až 6 áut. Vďaka neustálemu pokroku na poli PC komponentov by to ale v čase vydania malo byť aspoň 8 vozov na jednej mape a to aj pomocou priemerného procesoru.

BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access

Ak ničenie automobilov neznie dostatočne zaujímavo, môžete zájsťť na youtube a pozrieť si havárie modelov lietadiel, vrtuľníkov i neúspešné pokusy automobilo-lietadiel vytvorených komunitou. Hráčmi vytvorené modely automobilov sa už počítajú skôr na stovky než na desiatky. Nechýba Ferrari F40, Shelby GT500 a funkčné delo.





BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access  BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access  BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access
Páči sa mi! (+1)






BeamNG.drive si už hráči môžu skúšať v Early Access
PC

Vývoj: BeamNG / BeamNG
Štýl: Racing
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19942)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk