Týždenník - herný Tomb Raider na ceste, filmový Tomb Raider na konci

Tento týždeň bol až nečakane bohatý na veľké novinky, prišli ďalšie leaky a nezabudli sme ani na dobré články.

pridal matus_ace 31.7.2022 o 21:20 pod hry
Týždenník - herný Tomb Raider na ceste, filmový Tomb Raider na konci

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol až nečakane bohatý na veľké novinky, prišli ďalšie leaky a nezabudli sme ani na dobré články. Celé nám to otvoril Samsung zaujímavou novinkou, keďže už aj u nás spustil Xbox aplikáciu vo svojich aktuálnych TV. Po predchádzajúcom úniku Blizzardu neostalo nič iné, než potvrdiť dátum vydania World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic.

Konečne sme dostali trailer na pripravovaný film Jan Žižka, ktorý je koprodukciou Českej republiky a Hollywoodu a v slovenskom štúdiu Cypronia podľa neho vzniká akčná RPG hra.

Prišli však aj ďalšie novinky o slovenských hrách. Vojnová "xcomovka" Forgotten but unbroken potvrdila, že je jej český dabing už hotový. Bratislavské štúdio Nine Rocks prinieslo hneď dve správy. Najskôr potvrdilo spoluprácu so známou značkou Remington, potom zase Daniel Dička vo videu priblížil systém trofejí, ktorý pre hru vytvorili.

Celkovo sa však toho v regióne dialo veľa. Ukraine War Stories je hra s príbehmi z vojny na Ukrajine, ktorá bude zadarmo a už má demo. Pripomenul sa STALKER 2, aj keď stále netušíme, kedy hra vyjde. V Poľsku zase odídenci z CD Projektu založili nové štúdio Dark Passenger a už robia na novej hre, ktorá vás zoberie do feudálneho Japonska. České štúdio SCS Software oficiálne potvrdilo dátum vydania Montana DLC pre American Truck Simulator.

Týždeň bol bohatý aj na Sony novinky. To totiž kúpilo Square Enix China, aj keď zatiaľ nevieme, aké plány s nimi majú. Značky ako Final Fantasy a iné tým totiž Sony nezískalo. Zdá sa, že na vydanie The Last of Us remaku na PC nebudeme čakať dlho po vydaní PS5 verzie. Na PS5 sa navyše testuje 1440p výstup, čo poteší majiteľov monitorov. Na záver sa Sony odmieta vyjadriť k téme prípadného zdraženia PS5 konzol, keďže zdražuje všetko.

Autor PUBG predstavil svoj nový engine, streamer Dr Disrespect zase predviedol svoju pripravovanú hru. Mali sme tu leaky o Black Panther hre od EA a aj o GTA 6. Síce si väčšina firiem odkladá novinky na Gamescom a iné veľké akcie, Annapurna mala svoju vlastnú prezentáciu s kopou noviniek. Dozvedeli sme sa dobrú správu, že Beyond Good and Evil 2 vstupuje do playtestingu, ale aj zlú správu, že je vývoj Star Wars: Knights of the Old Republic pozastavený. Na Aspyr je to pravdepodobne príliš veľké sústo a podľa odhadov by hru vydal až v roku 2025. Prišli tiež dve Tomb Raider novinky. O ďalšej hre unikli prvé detaily, s filmovou sériou to však vyzerá zle, keďže MGM prišlo o práva.

V tohtotýždňovej téme sme sa pozreli na hry, ktoré sú už na pláne na rok 2023. V recenziách sme sa pozreli na návrat JRPG Live A Live, slovenskú taktickú hru Tactical Combat Department, horor MADiSON, zvieracie dobrodružstvo Endling, oddychovku Escape Academy a fenomenálny Xenoblade Chronicles 3. Doplnili sme to skvelým rozhovorom s uznávanou animátorkou Lindsay Thompson a v recenzii sme sa pozreli aj na herné kreslo Corsair TC200.

Stále u nás môžete súťažiť o novučičké chladiče Silent Wings 4 od be quiet! a pripravujeme aj ďalšie súťaže o hry a hardvér. Budúci týždeň sa v recenziách pozrieme na nový headset od LucidSound, kompiláciu Capcom Fighting Collection a prinesieme aj ďalší zaujímavý rozhovor.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk