Týždenník - Atóm a hrdinovia

Tento týždeň prišli dve veľké hry a to Atomic Heart a pridal sa aj Company of Heroes 3.

pridal saver 26.2.2023 o 21:45 pod hry
Týždenník - Atóm a hrdinovia

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň prišli dve veľké hry a to Atomic Heart a pridal sa aj Company of Heroes 3. Zatiaľ čo Atomic Heart je bioshockovská sovietska variácia, Company sa snaží oživiť strategický žáner, do ktorého nám tento rok príde viac zaujímavých titulov. Bude tam Age of Mythology remaster, Men of War 2, ale aj Tempest Rising podobný C&C. Uvidíme, ako sa to rozbehne. Podľa záujmu o recenziu na Company, žáner má stále fanúšikov, aj keď samotná hra mohla byť lepšia.

 

Atomic Heart vyšiel a recenzie boli rozporuplné rovnako ako pohľad ľudí na hru. Tá je totiž ruská s financovaním z rôznych zdrojov a autori ľuďom neponúkli dostatočné vyjadrenia, a tak si každý vyberá, či ju podporí, alebo nie. Niet divu, že ju Ukrajina chce u seba zakázať. Ak však hru hráte a chcete češtinu, už bola vygenerovaná cez AI a vyšli aj prvé mody. V každom prípade ponúkla zaujímavý svet, ktorý sa dá porovnať s Bioshockom alebo Wolfensteinom a aj preto sme si takéto hry zhrnuli v článku s podobnými hrami.  

Z iných noviniek sme sa dozvedeli, že Starfield je teraz po vydaní Hogwarts legacy najžiadanejšou hrou na Steame. Zároveň čakáme aj stream s priblížením hry, ktorý by mohol byť ohlásený už v pondelok s dátumom na marec. 

Keď sme spomínali Hogwarts, ten už predal 12 miliónov kusov a zdá sa, že predaje pôjdu poriadne vysoko, aj keď ďalšia podpora hry je zatiaľ otázna. Totiž autori potvrdili, že zatiaľ neplánujú DLC obsah.  Čo však vieme, respektíve, čo sa hovorí, je to, že Warner už pripravuje seriál podľa hry.

Microsoft tento týždeň predstavil expanziu pre Forzu Horizon 5, ktorá má podnázov Rally Adventure a do hry tak vráti rally zameranie. Príde nová lokalita, nové auta, eventy, fyzika piesku a aj zameranie na modifikáciu áut na terény. Spolu s tým predstavili novú sezónu Halo Infinite

Zároveň bol k odkúpeniu Activisionu veľký míting v Bruseli, kde jednotlivé firmy predstavovali Európskej komisii svoje dôvody na podporu, alebo v prípade Sony nepodporu odkúpenia. Totiž ešte pred konzultáciou Microsoft ohlásil ako 10 rokov Call of Duty na Nintende, tak sa dohodol s Nvidiou na prinesení svojich PC hier do Geforce Now. To všetko priblížil na svojej press konferencii. Analytici to zhodnotili tak, že Microsoft úradom ukázal, že Call of Duty exkluzívne nebude. Zároveň potvrdil, že Sony zmluva ohľadom Call of Duty končí v roku 2024.

Sony tento týždeň vydalo PS VR 2, nasledovníka svojho VR headsetu, teraz už vylepšený a rovno pre PS5. Popritom vydali prvú várku hier a hlavne svoj Horizon: Call of The Mountain. Zároveň Gran Turismo 7 dostalo PS VR 2 update, čo je podľa reakcií aktuálne najlepšia hra na otestovanie možností PS VR 2.

Sony popritom mal aj prvý State of Play stream v tomto roku, v ktorom predstavilo sériu PS VR 2 titulov, ale ukázalo aj hlbší pohľad na Suicide Squad a ohlásené bolo aj vydanie Baldur's Gate 3 na PS5. Autori následne potvrdili, že hra nemá konzolovú exkluzivitu na PS5, ale ešte nechcú Xboxovú verziu ohlasovať, keďže tam riešia určíte technické veci. Ukázal sa aj Resident Evil 4.

Prichádza MWC výstava a firmy postupne začali predstavovať nové mobily. Kde HMD predstavilo nové Nokie a zároveň ohlásilo plány prechodu s výrobou do Európy. Pridalo aj jeden rozoberateľný mobil, ktorý si budete vedieť doma opraviť aj sami. Xiaomi predstavil svoje vlajkové lode na tento rok a teda Xiaomi 13 sériu, ale ceny mu stúpli na úroveň Samsungu a Apple.

 

My sme okrem Atomicu a Company priniesli aj recenziu na Forspoken, ktorý tiež bol prijatý rozporuplne.  Pridali sme aj rovnako otázny The Settlers titul, ktorý sa už fanúšikom nepáčil v bete a možno niečo Ubisoft dotiahol, ale nie dostatočne. Deliver us Mars, pokračovanie Deliver us Moon, sa tiež nemá čím chváliť. Pozreli sme sa aj na slovenský Gray Zone, ale aj na Metroid Prime Remastered, ktorý Nintendo nedávno vypustilo ako prekvapenie, a zo Switchu sme pridali aj Kirby's Return to Dream Land Deluxe.  Pridali sme aj interview o hre Wo Long.

Z hardvéru sme sa pozreli na to, ako teraz vyjde stredne výkonné herné PC.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20243)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk