Týždenník - Návrat do Cyberpunku a Xbox Series X v digitálnej verzii

Tomuto týždňu vládol Cyberpunk, ale pridal sa aj veľký leak z Microsoftu

pridal saver 24.9.2023 o 21:34 pod hry
Týždenník - Návrat do cyberpunku a Xbox Series X v digitálnej verzii

HRY > NOVINKY >

Cyberpunk 2077 sa znovu tento týždeň prebral k životu a to veľkým updatom 2.0, ktorý prišiel ako predvoj budúcotýždňovej expanzie Phantom Liberty. Tú sme si už aj zrecenzovali a bude to kvalitka. Vy zatiaľ môžete hrať samotný update, ktorý priniesol väčšiu interakciu v uliciach, naháňačky na autách aj s prestrelkami. K tomu sa zmenil systém skillov a pridané boli rôzne easter eggy a minihry.

Ale update nepridal len novinky do hry, ale aj technológie a konkrétne pridal podporu pre DLSS 3.5, ktoré vizuálne hru znovu posunulo vpred a ray tracing je teraz ešte dokonalejší. Zároveň s týmto Nvidia ukazuje svoju dominanciu v ray tracingu a konkurenciu necháva ďaleko za sebou ako vo výkone, tak funkciách.

Ukazoval sa ešte Starfield, ktorý zabodoval v Európe, kde robil rekordy, stal sa najlepším Xbox launchom tejto generácie a prekonal aj Forzu Horizon 5. Bethesda rovno ohlásila, že hru si už zahralo 10 miliónov hráčov. Zároveň hra dostáva stále viac modov a napríklad už má aj mod na cestovanie vesmírom a aj prvú verziu HD Reworked modu

 

Popri Starfielde Microsoft teší aj to, že CMA predbežne odsúhlasilo odkúpenie Activisionu a teraz už len musí počkať do októbra, či to plne CMA uzavrie. Do 18. októbra by sme mali počuť oficiálne odkúpenie, ak sa nič zásadné nestane. Čo sa však zásadné Microsoftu stalo a čo ich nepotešilo, je únik množstva materiálov zo súdu. Tie nám napríklad:

Phil Spencer reagoval na leaky a hovorí, že nie všetky sú už aktuálne. Zostáva tak čakať, čo sa nakoniec reálne ukáže. Plus na TGS Microsoft ohlásil, že Xbox v budúcnosti dostane viac japonských titulov a na svojej prezentácii ukázal spoločný titul Sudu a Sweryho Hotel Barcelona, ohlásili aj Octopath Traveller II na Xbox. Plus na TGS dostalo hlbšiu gameplay ukážku aj Dragon's Dogma 2

Microsoft k tomu predstavil ďalšie veľké hry do Game Pass, kde tento týždeň rovno na Game Passe vyšiel Lies of P.  Z iných Microsoft hier Sea of Thieves konečne dostane súkromné servery  a popritom Forza Motorsport je gold a je aj dostupná na preload. Forza tento rok dostane ešte dva ďalšie okruhy, kde okruhy budú prichádzať pravidelne v updatoch a to zadarmo. Teraz pri vydaní Forza zrejme nie je náhoda, že sa Xbox sa stal partnerom Formula 1 tímu BWT Alpine

Novinky sme tu mali aj o prichádzajúcemu Spider-manovi 2, keďže vychádza o mesiac a je už gold. Sony rovno ukázalo aj využitie PS5 v hre a to ako gamepad, tak SSD a zlepšili aj ray tracing. A popritom Sony predstavilo aj PS5 FC 24 bundle. Zatiaľ však stále neukázali novú verziu PS5. 

K tomu  Assassin's Creed: Mirage dostal aj PC požiadavky, zároveň Assassin's Creed Nexus pre Meta Quest VR dostal dátum vydania na 16. novembra. Dozvedeli sme sa, že Counter Strike 2 možno vyjde už nasledujúci týždeň, ale aj to, že The Division 3 je už vo vývoji. Videli sme dosť slabú Switch verziu Mortal Kombatu 1 a popritom všetkom Rockstart expanduje s GTA+ pridáva do neho staršie hry.

Z mobilov sme videli ohlásenie Redmi Note 13 série, síce zatiaľ len v Číne, ale určite do pár mesiacov prídu aj ku nám a sú to veľmi zaujímavé modely. Od Apple sme videli nový iPhone Pro, ktorého titánové telo mení pri dotyku farbu a zanecháva odtlačky, firma rovno odporúča obal. 

Z hardveru napríklad Corsair priniesol nový herný a streamerský headset Virtuos Pro a Razer predstavil celú svoju ponuku na Razercone a to nové verzie klávesníc, nové stoličky, oblečenie a aj osvetlenie. Popritom z handheldov už ASUS ROG Ally má dostupnú nižšiu verziu a Valve povedalo, že nový Steam Deck najskôr v roku 2025 alebo neskôr. Medzitým  Microsoft predstavil nové Surface zariadenie, ale aj Copilot AI prichádzajúci s novým Windows updatom.

Z vývojárskeho sveta sa celým týždňom ťahala kauza Unity, ktoré nedávno zvýšilo platby a zaviedlo podivné platby za inštalácie. Po vlne odporu sa nakoniec firma podvolila tlaku vývojárov a zmenila ceny. Otázne je, či už definitívne nestratila dôveru a či vývojári nepôjdu radšej k stabilnejším enginovým firmám.



Z recenzií sme priniesli spomínaný Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, ale aj kópiu Forzy v The Crew Motorfest, pridali sme recenziu na ABRISS - build to destroy a Chants of Sennaar. Preview sme dali na Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin a bližšie sme sa porozprávali o GOG, ktoré oslavuje 15 rokov, ako aj o evolúcii animácií Od Knockout Kings k Marvel's Spider-Man 2. Z hardvéru sme sa pozreli na Samsung Galaxy Tab S9+

Z Gamescomu sme zhrnuli aj dojmy z ďalších hier a to:





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20270)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk