Dojmy z Tropico 3

Tropico 3 sa predstavilo v hrateľnej verzii a poodhalilo svoj obsah.

pridal uni 18.9.2009 o 15:31 pod hry
Dojmy z Tropico 3

HRY > NOVINKY >

Medzi jesennými titulmi bude aj Tropico 3, stratégia, kde sa stanete diktátorom a vládcom banánovej republiky. Hrateľná ukážka poodhalila niečo z obsahu a dýchla na nás nefalšovanou tropickou atmosférou. Výdatne k tomu prispievajú nie len lokality v sympatickej grafike, ktoré si môžete približovať, vzďaľovať a rotovať podľa potreby, ale aj príjemné latino melódie sprevádzajúce priebeh hry.

Hra ponúkne kampaň, sandbox mód a výzvy a demo zoznámi hráča s jej základmi. Na čele krajiny je  "el presidente", ktorého si vyberiete spomedzi predvolených lídrov, ako je napríklad Fidel Castro alebo Che Guevara a každý má nejaké  bonusy. Môžete si však vytvoriť aj lídra podľa vlastných predstáv. S diktátorom môžete chodiť po krajine, čo napríklad motivuje robotníkov, aby rýchlejšie stavali budovy. Pomôže aj príhovor po umiestnení diktátora na balkón jeho paláca. Príhovor zahrňuje sľuby, vyzdvihovanie vzorov a apelovanie na potreby občanov a všetko, čo je povedané, má aj dôsledky a to si treba uvedomiť. Napríklad pri vyzdvihovaní Sovietskeho zväzu sa zvýši náklonnosť súdruhov z východnej Európy a keď sa sľúbi výstavba kostola, treba ju uskutočniť, inak občania začnú byť nespokojní a ich nadšenie opadne.

Dôležitou zložkou hry je výstavba. Spočiatku treba stavať hlavne obytné domy a farmy, ktorým aj určujete a podľa potreby meníte, čo sa na nich dopestuje. Najedení a ubytovaní domorodci sú spokojnejší a môžete si potom dovoliť aj zvýšiť im nájomné a znížiť platy. Navyše prebytky z fariem sa po vystavaní garáže automaticky prevážajú do prístavu a exportujú. To je mimochodom základný spôsob, ako udržiavať permanentý prísun financií. Z lodí prichádazjú aj prisťahovalci a je dobré si všímať ich potreby a napĺňať ich. Ale keď si nedajú povedať, môžete ich uväzniť, vyhlásiť za heretikov, alebo rovno dať odpraviť. Ale pozor, v tom prípade si znepriatelíte všetkých ich príbuzných, takže namiesto odstránenia sa problém môže zväčšiť. Každý občan má množstvo štatistík, takže vidíte, čo mu chýba, čo sa mu nepáči, odkiaľ pochádza a koľko má detí.

Potom sa to už začne rozbiehať a stavajú sa reštaurácie, továrne, úrady, otvárajú sa nové diplomatické možnosti, formy hospodárenia a pakty. Sympatické je, že budovy majú vzhľadom k obyvateľom realistické rozmery, chvíľu trvá, kým sa vystavajú, kým  pojmú pracovníkov a začnú plnohodnotne fungovať. Našťastie čas sa dá kedykoľvek zrýchliť alebo pozastaviť, aby ste v pokoji udelili pokyny.

Tropico 3 vyzerá zaujímavo a osloví najmä hráčov, ktorých zaujíma manažment spoločnosti, pretože tu zohráva podstatnú úlohu. Vďaka pohodlnému ovládaniu a nápovedám priamo v hre (napríklad čo je vhodné postaviť) sa zorientujú aj menej zruční užívatelia,aj tak to však chvíľami dá zabrať.





Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3
Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3
Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3  Dojmy z Tropico 3
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC

Vývoj: Kalypso Media / Haemimont Games
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 25. september 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk