Total Overdose

PC
pridal Liam Gallagher 26.9.2006 o 23:33 pod používateľské recenzie

8.4


Zdrawim . Poznate hru GTA ?? Asi blba otazka...anarchisticka prechadzka mestom zo zbranami,zabijanie spoluobčanov,nahanačky na autach,strelba,atd. To je len niekolko aspektov tohto vynikajuceho a velmi,velmi uspešneho titulu. A teraz dalšia otazočka...poznáte hru Max Payne ?? Slavnu strielačku s prekrasnymi bullet-time skokmi,ktore nemali obdobu. Verím,že každy odpovedal na moje otazky pozitivne. Ide vlastne o hry,ktore boli svojho času uspešne tak,ako žiadne ine. Vyvojari od Deadline Games si to samozrejme uvedomovali a rozhodli sa,že tieto slávne tituly okopiruju do jedneho produktu,pridaju nejake nápady z roznych filmov,hodia tam niekolko maličkych noviniek a hodia na herny trh. No...tak nejako vznikla hra Total Overdose,ktoru sa vam pokusim zrecenzovať v najbližšich riadkoch. Je táto hra len smiešnou kopirkou alebo je to schopny konkurent vyššie spomenutych legendárnych akčnych hier ?? Čitajte dalej... .


Na začiatok tejto recenzie vam jemne načrtnem príbeh tejto hry.
Hra sa odohrava na Mexickych hraniciach. Váš braček-dvojča vas dostane z vazenia ale len pod podmienkou,ked začnete pracovať pre protidrogovu jednotku DEA a budete sa snažiť dostať všetkych hlavnych drogovych bossov alebo ine svine a v neposlednom rade sa budete snažiť najsť aj vraha svojho otca,takže je vlastne aj logicke,že xcete isť z chladku von a pomahať zakonu. Hra sa odohrava prevažne v retrospomienkach vašeho brata,ktory celu vašu drsnu cestu rozprava svojemu šefovi. No...a vy,ako byvaly trestanec Ramiro Cruz píšete scenar,ktory vaš brat rozpráva.


Podobne,ako GTA,tak aj Total Overdose ma svoje vlastne mesto...jeho nevyhoda ale je v tom,že sa tu toto medzi misiami moc robiť neda. Velkou chybou je aj jeho rozdelenie a nepriehladnosť. Niekedy nahravanie medzi jednotlivymi častami trva dosť dlhu dobu. Dosť blbe su umiestnene aj prechody do jednotlivych časti mesta,pretože sa ťažko hladaju. Al obyvatelov a aut na uliciach su na priemernej urovni a v podstate nejaku vačšiu chybičku v spravani nepostrehnete. Inač možete v meste zbierať rozlične body,ktore su vám ale v konečnom dosledku dosť na nič. Mate tu aj vela odrazovych mostikov pre svoje autičko,tak sa možte pokochať spomalenymi skokmi. Sem-tam sa stane,že po vas začnu aj obyvatelia strielať,čo mi prišlo sem tam,ako maličke oživenie. Trošku mi tu chybala bsencia policajtov...neverim,že na Mexixkej hranici žiadni niesu :(. Prost esom mohol robiť hocijaku neplechu,tak oni proste nikdy neprišli :). Fyzika aut vas sem-tam prekvapi zaujimavym naburanim do ničoho alebo odrazenim,ktore by ste nikdy v živote nečakali ale inač vam na jazde autom toho vela vadiť nebude a ja som sa počas šoferovania dosť bavil :). Ked ale nemate chuť jazdiť po meste a hladať jednotlive misie,tak možete v štarteri najsť ponuku -mission-,kde si možete hned navoliť samotnu misiu :) . Ušetri to dosť času a zbytočneho bludenia. Misie sa delia ta zakladne príbehove a podmisie...zakladnych príbehvych je 19 a podmisii je 34. Ja som prešiel všetky do jedneho a možem povedať,že som sa do samotneho konca naozaj bavil a na nudu počas misii som ani nepomyslel...hral som hru na strednej obtiažnosti a prakticky som v hre nemal nejaky vačši problem. Trošku možno zamrzi,že sa tie podmisie povačšinou svojim obsahom opakovali ale
všetko to vynahradzaju sqele rozlično-odlišne pribehove misie.


Hra sa však neodohráva len v meste,ale aj na mexickej gfarme,kde na vas čaká naozaj super akčna misia,dalej vas čaka misia vo vile nejakeho grázla,kd epo vas strielaju krasne holčičky,džungla v ktorej si tiež poraidne zastrielate alebo misia na kapote auta,kde sa ocitnete za gulometom a budete strielať do všetkeho,čo sa pohne. Neda mi ešte nespomenuť misiu,ktora sa odohrava v koloseu,kde sa konaju byčie zápasy a sqela posledna misia na valku a jej vyvrcholenie na motorke,ktore nemá obdobu. Počas všetkych misii na vas bude utočiť velke množstvo nepriatelov a celá hra sa nesie vo velmi zábavnom a ani nie priliš zložitom arkadovom duchu,takže si hru určite dosť vychutnate. Celkovo hra ale neni nejako extra dlha,čo je rozohodne škoda.


Samotna arkadovosť hry spočíva v strielani... v tomto režime je na vyber klasicky -Paynovsky- bullet time...to znamena,že skočite do štyroch svetovych strán a v spomalenom čase postrielate,čo sa da. Potom tu su aj nejake takmer originalne prvky,ktore ste mohli vidieť v nejakych filmoch. Ide o špecialne pohyby,ako napriklad strielanie z gitarovych puzdier,odražanie od stien a prevratenie celeho svojho tela dole hlavou,počas ktoreho strielate alebo učinne obtočenie okolo celej svojej osi a strielanie zaroven taktiež:)...ešte su tu bonusy,ako wrestler alebo pohyb,podobny bykovi...to jest,že sa oporti nepriatelovi rozbehnete a silou svojho tela ho zabijete. Celkovo je tu takych bonusikov 8 a hru naozaj perfektne zlepšuju a celkovo je to o dosť zábavnejšie.


Čo sa tyka bojoveho arzenalu,tak toho si v hre užijete tiež až,až. Čaka na vas klasicka pištol,UZI,2 druhy brokovnice,kalašnikov a nechybaju ani granaty,molotov koktejl,bazooka. Neskor budete mocť v ruke držať až dve pištole,brokovnice,UZI a až vtedy začina naozaj velka zábava. V hre sa naydu pohodene aj nejake zbrane zblízka,ako hrable alebo baseballova palka,ktore určite využijete,pretože sa možete naozaj stať,že vam proste strelny arzenal dojde. To znamena,že nemusite mať strach,žeby ste v hre nevyužili všetky zbrane do sytosti. Ešte musim pozdvihnuť efekt,ked strielate z auta alebo vo vyskoku z neho...vyzera to sqelo a aj hraje sa to sqelo. No ale ked sa u ž stane,že vam dojde arzenal alebo nedaj bože život,tak nemusite hned loadovať hru ale stači stlačiť tlačitko REWIND (TAB) a ha sa vam pretoči o niekolo okamihov spať a matemožnosť vyskušať vtedy neuspešnu pasáž znova s tym,že vam REWIND prida aj nejaky ten životik naviac.


Ked už nahodou aj dohrate všetky pribehove misie,tak ešte si skuste aj tie vedlajšie misie,ktore vam nejaky dlhši čas nezaberu,ale určite sa tiež zabavite...ide v nich vlastne len o nejake minimalne úlohy,ako zlikvidovať nejake stánky nejakych dealerov,grazlov alebo preysť nejake racingove misie v určity čas...ja som s niektroymi problem absolutne nemal,ale pri jednej mi až tak rupli nerfy,že som si musel až kupiť novu klavesnicu :DDDDD. Ale ako som už povedal...nejaky vačši problem s misiami mať nebudete.


Graficky vas sice hra nejako extra neohuri...da sa to všetko porovnať ku GTA3...možno je to ešte na slbšej urovni,ale treba podotknuť,že to ma všetko nazaj štyl,slušne animacie postav a prekrásne vybuchujuce a hlavne spomalene deštrukcie. Vyhodu budu mať majitelia slabšich počitačov,ktori z rozbehanim hry nebudu mať najmenši problem. Welke plus dávam hre za samotne animačky pred alebo po misiach,ktore su neuveritelne akčne,zabavne a nechybaju im nápady. No proste to musite vidieť...hlavne animačky po misii na kapote auta a po poslednej misii s vlakom...na tie tak skoro nezabudnem.
Ovldanie hry je welmi lahke a strašne rychlo sa vam dostane do ruk a taktiež vizualna stranka hry j ena vysokej urovni...zvuky zbrani,vybuchy a perfektna rockova hudba robia z tejto hry často až filmovy zážitok...aspon pre mna.


No...dostávam sa až na koniec samotnej recenzie a možem povedať,že som sa tejto hry až do samotneho konca naozaj totálne predávkoval a nejako porste na nudu nevyšlo. Ja som sa proste bavil viac,ako pri GTA a takmer rovnako,ako pri Max Paynovi. Ja možem tento titul len a len odporučiť...ide naozaj o velmi zabavnu akčnu hru,ktora vas nebude baviť nejako dlho ale zase ked vas bude baviť,tak poriadne. Všetko.


+ + + + +

-Zábava od začiatku do konca.
-Hudba,akcia.
-Špecialne pohyby.


- - - - -

-Trošku krátke.
-Slabšie graficke spracovanie.
-Zbytočnosť mesta.



Liam Gallagher
Dont Believe The Truth





napísal Liam Gallagher 26.9.2006



Páči sa mi!

8.4
TOTAL OVERDOSE

PC
PS2
Xbox

Vývoj: SCi Games / Deadline Games
Štýl: Akcia / Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk