Hitman 3: Contracts

Povedzme si to na rovinu. Svojmu osudu nikto neutečie, a už vôbec nie profesionálny zabiják známy ako agent číslo čislo 47.

PC
pridal bart13 30.12.2009 o 20:58 pod používateľské recenzie

8.0


Povedzme si to na rovinu. Svojmu osudu nikto neutečie, a už vôbec nie profesionálny zabiják známy ako agent číslo čislo 47. Jemu ide o život prakticky stále. Predovšetkým je pre povolanie nájomného vraha dôležité aby ste bol klon. Áno klon. Pokiaľ nie ste klon, nemáte prakticky žiadnu šancu. Všetky dôležité miesta sú obsadené agentmi, políciou, a tí by určite nepomohli nájomnému vrahovi dokončiť jeho prácu. V tomto príbehu visí nášmu nájomnému vrahovi život na vlásku. Je ranený a nevyzerá to s ním dobre. Krváca, má halucinácie. Všetky misie a skoro celá hra bude iba sen v ktorom si spomínate na minulosť, pred incidentom keď vás postrelili. Našťastie sa o vás stará váš ošetrovateľ asi nejaký chlap z agentúri.

 Prvá misia je v psychiatrickej ličebni, ktorá je iba tutoriál, obyčajný tréning, v ktorom zistíte ako to v tejto hre chodí, ako sa stať profesionálnym nájomným vrahom. V liečebni sa naučíte používať škrtidlo, ktoré je tiché, rýchle a spoľahlivé a stane sa po čase vašou oblúbenou zbraňou na usmrtenie svojej obete. Čo nové v treťom diely pribudlo, sú injekčné striekačky. Injekčná striekačka vašu obeť otrávi a môžete si byť istý, že ju už neuvidíte živú. V podstate je úplne jedno či k vražde použijete škrtidlo, alebo injekčnú striekačku. Obidve vraždiace nástroje sú dokonalé. Zabiť sa dá v hre skoro úplne všetkým od obyčajných nožov až po bomby, sekáčiky na mäso, háky atď. Dostanete aj svoje dve klasické zbrane, ale aj svoj čierny oblek s červenou kravatou, ktorý nesmie chýbať. Moc dlho si ho ale neužijete, pretože sa budete dosť často prezliekať, a niektoré obleky vás dostanú tam, kam by ste sa so svojim klasickým oblekom nedostali. Chvíľu budete kuchárom, čínskym gangsterom, špeciálnym vojakom SWAT, policajtom ale aj motorkárskym mafiánom. Ako som už povedal, všetko je iba sen, až na poslednú misiu, ktorá je skutočná a v ktorej sa prebudíte a môžete byť radi že ste prežili. Utekáte pred skupinou špeciálnych vojakov SWAT, aby ste si zachránili holý život. Zase vám ide o život, zase ste v problémoch ale nikto vám nepomôže musíte sa s toho všetkého dostať sám.

 Samozrejme ani v treťom diele nechýba stealth, bez ktorého by ste si čaro série hier Hitmana nevšimli a už vôbec nie užili. Pokiaľ sa do hry nepustíte na nejakú ťažšiu úroveň, nie je problém sa k hlavnému cieľu prestrielať a splniť úlohu. Tento štýl Rambo je síce efektný, ale nie najlepší. Ak tento štýl použijete, tak rozpútate totálny chaos, nemáte veľa možností na útek ani na prežitie, jediné čo vám ostáva je zlikvidovanie stráži v budove a zlikvidovanie hlavného cieľa. Ale vaše hodnotenie sa zhorší vaša identita bude odhalená. Dokonalý spôsob vraždenia je ten, pri ktorom vás nikto nevidel, okrem hlavného cieľa ste nikoho nezabili a nikto ani poriadne nevie čo sa deje. Aj vaše misie sa budú skladať s troch častí. Prišiel som, zabil som, utiekol som. Ako aj v predošlých dieloch sa dá k obeti dostať viacerými spôsobmi. Nie je zase problém niekde nastražiť bombu, a na diaľku ju odpáliť, ale pokiaľ ste skutočný profíci, tak prídete na spôsob ako svoju obeť zabiť tak, aby to vyzeralo ako nešťastná náhoda. A to už dá veľa práce, vymýšlania, bádania a prehľadávania všetkých lokácií aby ste našli ten najlepší spôsob vraždy. Iba amatér a hlupák zanechá za sebou hromadu mŕtvych. Táto hra dokázala že zabijákom môže byť každý, kto sa len trochu snaží. Našťastie, keď viete čo a ako keď poznáte správnu cestu, tak ste schopný jeden level dokončiť tak do dvadsiatich minút, takže nie je problém to skúšať znovu a znovu, dokaľ nebudete s výsledkom absolutne spokojný.

 Atmosféra hry je temná, ktorá sa skvele hodí do hry s nájomným vrahom v hlavnej role. Je viďieť že výrobcovia hry s lO interactive sa posnažili, a vytvorili kvalitný titul, ktorý je určite o triedu lepši než jeho predchodcovia. Grafika je na tu dobu z roku 2004 pekná, všetky postavy sú takťiež pekne spracované, ale všimol som si, že niektoré lokácie boli nič iné ako jedna veľká kopa polygónov a to mi trocha vadilo. V hre sú aj bugy, ktorých je ale málo a ktoré si ani miestami nevšimnete.Všetky tieto chyby sa dajú prehliadnuť takže grafika je pekná, uspokojivá, postačí.

 Hratelnosť sa vôbec nezmenila, zase to je len tiché, nenápadné, krvilačné a zábavne vymýšlanie spôsobov, ako človeka dostať na onen svet. Tvorcovia hry odpálili hrateľnosť až niekam do neba, a to bez toho, že by z hry urobili ďalšiu obyčajnú a nudnú strielačku. Hratelnosť si môžete užiť aj vo svojom úkrite, kde si môžete zastrielať na terče so svojich sniperok, ale aj so svojich dvoch klasických zbraní. Ale to nie je všetko. Čím viac zbraní zabitým nepriateľom zoberiete, tým sa váš arzenál zbraní bude zväčšovať. Narazíte na všetky typy zbraní hromadného ničenia, a nimi sú :Revolver Magnum 5000, Sniperka Svd, Microuzi, Ak 74 Assault rifle, Brokovnica Spas 12, Samopal MP4, Pozlátená Desert Eagle atď. Zbraní je v hre celkom 21-22 takže sa môžete pustiť do ich zbierania, aby ste mali svoju zbierku kompletnú.

 Na záver už iba poviem, že tretí diel Hitmana je majstrovské dielo, ktorému sa skoro nič zlé nedá povedať a ja jej udeľujem kvalitné hodnotenie 8,0. Keby neboli niektoré misie skopírované z prvého diela,tak som ochotný hre dať aj väčšie hodnotenie. Hra si to naozaj zaslúži.

PLUSY + pekná grafika + temná atmosféra + zvuky a celkovo hudba

MíNUSY - príbeh - krátke - niektoré skopírované misie z prvého dieľa


napísal bart13 30.12.2009



Páči sa mi!

8.0
HITMAN 3: CONTRACTS

PC
PS2
Xbox

Vývoj: Eidos Interactive / IO Interactive
Štýl: Akcia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30.4. 2004
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk