Týždenník - Spider-man sa vrátil

Spiderman 2, Alan Wake 2 a aj GTA VI nám oživili týždeň.

pridal saver 22.10.2023 o 21:20 pod hry
Týždenník - Spider-man sa vrátil

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa niesol vydaním Spider-mana 2, ktorý najskôr dostal recenzie a následne v piatok aj vyšiel. Hra skončila priemerom hodnotení vyššie ako predchodcovia a s 91% priemerom sa stala najlepšie hodnotenou Spider-man hrou doteraz. Zo superhrdinských neprekonal Batmana, ale stále sa umiestnil vysoko. Plus je aj najlepšie vyzerajúcou. Pri príležitosti vydania sme si zhrnuli aj históriu Spider-man hier a pridali aj Podcast s témou Spider-mana.

Zároveň hra dostala aj prvý patch a podľa chýb, ktoré sa objavili na internete, zrejme ďalšie budú čoskoro nasledovať. Hlavne sa objavila chyba s inštaláciou z média, kde sa niektorým používateľom zasekla na 36%, zatiaľ ťažko povedať, prečo presne, keďže používatelia sú z rôznych častí sveta.

Medzitým Sony vo svojich štúdiách prepúšťalo.

Október ešte neskončil a čakáme veľký titul Alan Wake 2, ktorý príde budúci týždeň. Ten už tento týždeň dostal PC požiadavky, ktoré sú prekvapivo vysoké a hlavne už na PC nepodporuje staršie karty ako RTX20. Má to byť pre Mesh Shader funkciu, ktorá ponúka nový typ spracovania objektov a LOD a zrejme to cez týždeň spolu s Nvidiou predstavia. 

Mezitým spolu s Epicom tlačia Alana Wakea cez Fotrnite, kde dostal skin a aj špeciálnu mapu zhrňujúcu udalosti prvej hry. Zároveň Epic a Remedy potrdili, že nemájú plány na retail vydanie Alan Wake 2. Takže dostupný bude minimálne zatiaľ len digitálne.

Microsoft už medzitým odkúpil Activision a teraz Phil Spencer pracuje s Activision tímami na prinesení ich hier na Game Pass, prídu až na budúci rok. Ukázala to aj nová dávka Game Pass hier, ktorú ťahal Dead Space, Cities Skylines II alebo F1 Manager a nie Call of Duty. Zároveň už Phil obeháva štúdiá a zisťuje, čo by štúdiá chceli robiť a aké značky by mohli oživiť. Spomenul napríklad Hexen, na čo sa mu hneď ozvalo Nightdive štúdio, že by to zvládli, a spomenul aj to, že exkluzívnym betám je v Call of Duty koniec a nebudú už žiadne exkluzivity. K tomu mal svoju Minecraft Live akciu aj Mojang, ktorý potvrdil predaj 300 miliónov kusov hry a aj nového moba. 

Microsoft teraz teší aj Starfield, ktorý napriek Game Passu dosiahol prvé miesto v septembrovom predaji v USA a druhý bol v EU a UK, hneď za EA Sports FC 24. Zároveň už Blizzard teraz pod Microsoftom spustil Diablo IV - Season of Blood, jeho prvú sezónu, Activision spustil Call of Duty hallowensky event, piatu sezónu spustil Halo Infinite a Sea of Thieves dostalo desiatu sezónu. Z updatov tento týždeň dostane Age of Empires II The Mountain Royals DLC a vraj sa už vyvíja nová Halo kampaň.

 

Z ostatných noviniek Assassin's Creed: Red ukázal jednu zo svojich postáv, rozpísali sme si aj leak z GTA VI, ktorý naznačili viac detailov z obsahu hry. Zároveň Rocsktar pridal GTA+ predplatiteľom ďalšie GTA hry, teraz mobilné. A z iného súdka teraz len sledujeme, ako Battlefield 2042 práve zažíva reštart so stotisíc hráčmi. K tomu teraz vyšiel Hellboy: Web of Wyrd, ktorého recenzie boli nižšie, ale vizuál má štýlový.

Nintendo malo tiež tento týždeň svoju veľkú hru a to Super Mario Bros. Wonder, ktorý  v recenziách hviezdil, u nás až tak nie, ale stále dostal slušné hodnotenie. Hra je medzi top 10 najlepšie hodnotenými hramitento rok. Zároveň sa objavili prvé zábery na Switch verziu Hogwarts Legacy, kde je prekvapivé, že to vôbec rozbehali, aj keď nie je prekvapivé, že to vyzerá slabo. Tu by to už chcelo Switch 2. Ten vieme, že príde budúci rok a práve sa diskutovalo o tom, že či dostane aj Ray Reconstruction a spätnú kompatibilitu.

 

Z hardvéru Intel ohlásil 14. generáciu procesorov, ale je to len refresh, a tak majú procesory len mierne vyšší výkon, ale za rovnakú cenu. Spomenuli sme, že Corsair priniesol svoj nový modulárny stôl Platform:6 alebo to, že Ayaneo prináša Flip KB a Flip DS handheldy. Elgato pre zmenu predstavilo čítačku pre streamerov.

  

Z recenzií sme ohodnotili spomínaného Spider-Mana 2, pridali sme recenziu na Cities: Skylines II, na switch Super Mario Bros. Wonder a z kooperácií PayDay 3. Pozreli sme sa aj na Hammerwatch II a aj na novy Ghostbusters: Spirits Unleashed na Switch. Z hardvéru sme rozpísali Ultimátny upgrade sprievodca: časť 2. – Upgrade RAM a SSD a otestovali Sony Bravia XR-65X90L.

Interview sme si dali s Garethom Cokerom o umení vytvárať očarujúce soundtracky. Z Gamescom vecí sme pridali dojmy z :

Plus z eventov sme teraz na Final Fantasy Fan Feste v Londýne, kde sme si zhrnuli, čo všetko oznámil Yoshi-P pre Final Fantasy XIV a priniesli aj informácie z tlačovky. Nakoniec sme si zhrnuli aj to, aký bol EGX v Londýne.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predaj ntb lenovo y920 (1)
Ahoj, uvazujem nad predajom mojho ntb. Lenovo y920...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (4)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (17)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21287)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk