Pohľady na Forza 3 demo

Dlho očakávané demo na Forzu 3 sa včera ocitlo na Live a to sme samozrejme museli využiť.

pridal je2ry 25.9.2009 o 8:47 pod hry
Pohľady na Forza 3 demo

HRY > NOVINKY >

Dlho očakávané demo (mimochodom lokalizované do češtiny, takže rovnaký bonus môžeme očakávať aj v plnej hre) na Forzu 3 sa včera ocitlo na Live a ponúka jednu trať v Španielsku spolu s touto päticou vozov:

•    2007 Porsche #80 Flying Lizard 911 GT3-RSR
•    2010 Audi R8 5.2 FSI quattro
•    2009 Ferrari California
•    2008 Mitsubishi Lancer Evolution X GSR
•    2009 Mini John Cooper Works


Showcase

Po usadení sa za volant si nemôžete nevšimnúť trochu slabšie spracované interiéry, ktoré by si zaslúžili ešte nejaký ten týždeň roboty navyše. Potom už ale začne závod a vy si začnete vychutnávať dôležitejšie veci. Autá sa na trati správajú jednak podľa výkonu a tiež podľa zapnutých asistentov. ABS, stabilizačný a trakčný systém – to vo veľkej miere ovplyvňuje, či sa v prvej zákrute budete vytešovať alebo naopak skúšať funkciu pre vrátenie času. Jazdný model dokáže byť tolerantný pre začínajúcich jazdcov, na druhej strane so silným autom a vypnutými asistentmi je dostatočnou výzvou aj pre náročnejšie publikum. Dokazuje to aj nutnosť meniť pneumatiky a tankovať benzín.


Sector Ferrari Gameplay (CZ)

Pred úvodom pretekov je možné nastaviť si mieru vplyvu poškodenia vozidla na jazdné vlastnosti. Tu treba podotknúť, že v Turn 10 sa zamerali viac na veci ako pneumatiky, tlmiče spojka atď, teda akési vnútorné (alebo systémové) poškodenie. Vizuálne zmeny po nárazoch zväčša spočívajú v rozbití skiel, odtrhnutí zrkadielok, premačkaní plechov a podobne. Odtrhnúť celý nárazník alebo zničiť auto „na totálku“ sa mi nepodarilo. Vnútorné poškodenie funguje výborne, pokazená prevodovka nie len že preradzuje niekoľkonásobne dlhšie (ak vôbec), ale aj vydáva pračudestné zvuky a dokáže v najnevhodnejšiu chvíľu rozvibrovať celý volant.

Grafické spracovanie je minimálne o triedu vyššie v porovnaní s Forzou 2. Nasvietenie možno nedosahuje kvalít GT5(p), F3 však vracia úder v podobe krásneho prostredia bohatého na malé detaily. Mnoho z nich si všimnete až pri replay-i, ktorý mimochodom v niektorých záber navodzuje „to vyzerá ako v skutočnosti!“ pocity. Ako už spomínal Junker vo svojom článku, asi najväčšou vadou grafiky F3 je „šedivenie“ autíčok – už po pár kolíziách sa celé plochy zmenia z nablýskaných na úplne šedé.


Porsche Replay

Z noviniek sa dali v deme odpozorovať tri závažné veci: prvou je pridanie spojky a s ňou spojených možností pri ovládaní vozidla. Druhou je rátanie bodov za drifty na spôsob PGR4. Body zrejme budú mať vplyv na získané peňažné prémie resp. na urýchľovanie postupu v kariére. No a treťou je kontroverzné vracanie času, ktorého dlhodobé následky na hrateľnosť bude možné zhodnotiť až neskôr.

Pochvalu si z dema odnášajú vodiči procesorom riadených áut. Už na základnej obtiažnosti nie je ich predbiehanie celkom triviálna záležitosť. Na najvyššej úrovni AI sú oponenti skutočne agresívni, neboja sa riskovať, častokrát vybočujú z ideálnej trasy, nechýbajú ani strkanice a buchnáty v zákrutách atď. Opäť badateľný pokrok oproti Forze 2.

Výborný pocit z jazdy, prísľub zábavy na dlhé obdobie a pár malých nedostatkov. Takto by sa dalo v skratke zhrnúť dojmy, ktoré v nás demo na Forzu 3 zachovalo. Plná hra vychádza 23. októbra.

Update: Pridané naše grabované zábery s CZ lokalizovanými menu a HUDom





Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo
Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo
Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo
Pohľady na Forza 3 demo  Pohľady na Forza 3 demo
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Pohľady na Forza 3 demo
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Turn 10
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. október 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk