Týždenník - Späť do sveta Harryho Pottera

Tento týždeň sa ukázal Hogwarts Legacy a prišlo nextgen GTA V.

pridal saver 20.3.2022 o 21:28 pod hry
Týždenník - Späť do sveta Harryho Pottera

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa ukázal Hogwarts Legacy a prišlo nextgen GTA V. To samozrejme Rockstar predáva samostatne, nedal free update, aby na jednej strane predal ešte viac kusov, na druhej ešte viac zarobil.  Samotný update pridal len malé vylepšenia do grafiky, ale aspoň pridal 60 fps režim. Bližšie porovnania už Digital foundry ponúklo. Pridali sa aj informácie ohľadom GTA VI, kde je stále viac náznakov na vydanie v roku 2024.

Samotná Harry Pottera hra Hogwarts Legacy, teda Odkaz Rokfortu, príde na jeseň a zavedie nás do čarodejníckej školy o sto rokov pred príbehom Harryho. Budeme školu objavovať ako nový čarodejník, ktorý tiež prežil niečo veľké a bude školskou celebritou. V príbehu však teraz pôjde o vzburu škriatkov podporovanou čarodejníkom Viktorom Rookwoodom.

Autori potvrdili, že hra nebude mať mikrotransakcie, ani online režim a zdá sa že ani metlobal, ten zatiaľ nespomenuli. Spomenuli však Switch verziu, ktorá príde popri PC, Xbox a PS verziách, aj keď nevieme, či bude cloudová alebo natívna

Témou týždňa bolo aj Gran Turismo 7, ktoré po tohtotýždňovom patchi nešlo dva dni a zároveň patch upravil ekonomiku v hre, kde sa na drahé autá bude zarábať ešte väčším grindovaním. Hráčom sa to nepáči a dali to najavo na Metacriticu. Autori reagovali a hovoria, že autá musia byť drahé, aby odzrkadľovali ich hodnotu.

 

Z iných noviniek sú tu stále aj herné reakcie na vojnu v Ukrajine, kde nechýbajú rôzne zbierky a akcie, najnovšie sa k zbierkami pridalo aj Fortnite, ktoré dá zárobok za prvé dva týždne novej sezóny na dobročinnosť. K tomu ukrajinskí autori Stalkera 2 zmenili jeho názov Černobyľu na miestny a hra sa tak bude volať STALKER 2: Heart of Chornobyl.

Zároveň aj Valve reagovalo na situáciu s bankami a zastavilo platby do Ruska, Bieloruska, ale prekvapivo aj Ukrajiny. Ukrajinu a aj Rusko však už riešia tým, že vývojári si musia spraviť bankové konto v inej krajine. Bieloruskí vývojári však peniaze nedostanú.

Do vojny sa pustí aj Sniper Elite 5 a to už v máji, kde autori práve ohlásili finálny dátum. Hra bude pokračovať v druhej svetovej vojne, ale na novom fronte

Z mobilov sme tu mali pekné ohlásenia a to Xiaomi 12 mobily pre globálny trh, aj keď s vysokou cenou, a v zaujímavej strednej triede Samsung predstavil A53 a A33 mobily. V inej sfére Intel ohlásil 80 miliardovú investíciu do EU tovární na čipy a do piatich rokov budeme práve tu vyrábať nové 2nm Intel procesory.  Medzitým si aj Apple robí svoje čipy a práve testy dostal ich nový M1 Ultra. Tvrdili, že je rýchlejší ako RTX3090, ale od toho je ďaleko. Keď sme pri čipoch, dozvedeli sme sa, že Nvidia bude zlacňovať svoje grafické čipy a z grafiky AMD predstavilo FSR 2.0 upscaling, aj keď stále bez AI.

Z TV oblasti dostal Halo TV seriál nový trailer s tým, že seriál začína už tento týždeň:

Z recenzií sme priniesli recenziu na Grid Legends, pridali sme Kingdom of the Dead alebo aj Dynasty warriors 9 Empires, prípadne teraz aktuálny Tank Mechanic Simulator alebo Hammerting. Zhrnuli sme si aj históriu Shadow Warrior série. Z hardvéru sme sa pozreli na príslušenstvo pre PS5 a aj na tablet Galaxy Tab 8 Ultra. Budúci týždeň sa pozrieme na GhostWire: Tokyo, Kirbyho, Shredders, novú Syberiu a ďalšie.

Plus Sector mal svoje hodnotenie aj v novom videu Martha is Dead.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk