Týždenník - Spider-man mieri na PC, Resident Evil 4 remake už má dátum

Tento týždeň nám oživil Diablo Immortal, ktorý prišiel na mobily a PC, a aj State of Play, ktoré predstavilo prekvapivo veľa multiplatforiem a aj PC porty

pridal saver 5.6.2022 o 21:10 pod hry
Týždenník - Spider-man mieri na PC, Resident Evil 4 remake už má dátum

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám oživil Diablo Immortal, ktorý prišiel na mobily a PC, a aj State of Play, ktoré predstavilo prekvapivo veľa multiplatforiem a aj PC porty. Ukázal sa tam hlavne Resident Evil 4 remake, ktorý pôjde v štýle predchádzajúcich remakov a vylepší RE4 do modernej podoby. Mierne upraví aj príbeh, aby hráči dostali niečo nové.

Rovno sa objavilo porovnanie, ktoré ukazuje vylepšenia oproti originálu. 

Predstavený bol aj Callisto Protocol, ktorý bol rovno naplánovaný na december a ukázal aj prvú rozsiahlejšiu ukážku. Je to hra od tvorcu Dead Space a náležite tomu tak aj vyzerá.

Pridali aj ohlásenie portu Spider-mana na PC, kde pôvodná hra vyjde už v auguste, Miles Morales následne na jeseň. Obe budú vylepšené pre PC s lepším využitím hardvéru, a teda dostanú lepší ray tracing a vyššie nastavenia grafiky. Prvé porovnania sa už objavili.

Nakoniec Stray dostal dátum na 19. júla, znovu sa ukázal aj Horizon Call of Moutain pre VR a Horizon 2 dostal update s New Game plus. Na akcii sa neobjavili PC verzie Returnalu a Sackboya, ale unikli screenshoty ich nastavení.

Vyšiel spomínaný Diablo Immortal a to najskôr na mobiloch a následne aj PC. Je prekvapivo zaujímavým titulom, síce free 2 play a založený na mikrotransakciách, ale stále má dobrý základ. Problémom bude, že musíte buď platiť za boosty, alebo dlhšie hrať. Nie je to tak pay2win, ale pay2skip. Plus, keďže je získavanie bonusov riešené lootboxami, hra ani v Holandsku a Belgicku nevyšla. Mimochodom, téma zákazu lootboxov znovu ožíva, aj keď využíva to už minimum titulov a väčšina len predáva skiny v season packoch.

Ožíva aj Call of Duty, ktoré už teasuje budúcotýždňové predstavenie. Znovu sa dostaneme do legendárneho tímu, teraz zrejme v drsnej misii v Južnej Amerike. Popritom ukazuje svoje možnosti aj F1 22, ale pomaly sa začína prezentovať aj F1 manager, ktorý vyzerá vizuálne veľmi dobre.

Mali sme tu aj správy súvisiace s vojnou na Ukrajine, kde autori Euro Truck Simulatoru 2 oficiálne odložili Heart of Russia DLC na neurčito. Môžeme čakať, že ak vôbec vyjde, príde až niekedy neskôr, keď sa skončí vojna a situácia upokojí. Popritom Taiwan rozhodol, že Rusku bude dodávať len čipy pomalšie ako 25MHz a objavila sa aj správa, že Rus, ktorý v Mariupole ukradol PS4, sa ozval pôvodnému majiteľovi, aby mu dal heslo.

Ukázal sa aj nový Sonic, ktorého gameplay vyzerá dosť... prázdno. Pridali sa aj dve nové hry zadarmo a Epic rozdáva reštart Wolfensteina a Microsoft Tell Me Why na PC a Xboxe. Z menších ohlásení sme sa dozvedeli názov nového Dragon Age, ktorý dostane podtitul Dreadwolf. Hra príde budúci rok. Hovorí sa, že je vo vývoji aj nová Mad Max hra, ktorá by mala sprevádzať nový Max Max film v roku 2024 nazvaný Furiosa. Ten sa práve začína natáčať s Anyou Taylor-Joy v hlavnej úlohe.

Keď sme pri filmoch, Johnny Depp vyhral súd s Amber Heard a tá mu bude musieť zaplatiť odškodné. Uvidíme, aký osud budú mať teraz herci vo filmovej branži. Zo seriálov bol pred týždňom odpremiérovaný ako Obi-wan, tak aj Stranger Things a oba trhali rekordy. Obi-wan spravil rekord Disney+ a uvidíme, či nakoniec bude aj druhá séria. Stranger Things s prehľadom prekonalo všetky rekordy Netflixu a to ešte dve časti čakáme začiatkom budúceho mesiaca. Tento mesiac prichádza nový Money Heist s kórejskou tematikou.

Z recenzií sme otestovali likvidovanie nacistov v Sniper Elite 5, pečenie rožkov v Barkery Simulator, manažment mesta v Little Cities pre VR a zastrieľali sme si s raketkou v Gravitar: Recharged. Vyskúšali sme si aj slovenskú bojovku Die By the Blade. Z hardvéru sme skúsili Logitech Lift myš a aj Logitech G413 klávesnicu a podložku a nakoniec aj Alienware headset AW5120h.

Pridali sme aj interview s CD Projektom o svete v Cyberpunku a zmenách vo firme. K tomu máme pripravené aj ďalšie zaujímavé interview napríklad s Hangar 13, Techlandom, Nine Rocks Games a ďalšími. Zhrnuli sme si aj najlepšie hry ako služby

Máme spustenú súťaž o Logitech headset.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19667)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk