Týždenník - SSD pre PS5, Forza a Flight Simulator

Tento týždeň sa konečne ukázali SSD disky pre PS5, Forza ukázala svoje prostredia

pridal saver 1.8.2021 o 22:30 pod hry
Týždenník  - SSD pre PS5, Forza a Flight Simulator

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň nám ponúkol dostatok noviniek, kde konečne Sony spustilo beta testovanie na doplnkové SSD disky, pridal sa test Halo infinite, vyšiel Flight Simulator alebo aj The Ascent. The Ascent je diablovka v pôsobivom kyberpunkovom prostredí so slušnom hrateľnosťou a kooperáciou. Nemá síce najvyššie hodnotenia v recenziách, ale zdá sa, že sa hráčom páči. Patche však ešte budú potrebné hlavne na PC, kde sú problémy s raytracingom a ultrawide zobrazením. 

 

Oproti tomu Flight Simulátor vyšiel na Xbox Series XS vo veľmi kvalitnom porte, ktorý si odniesol vysoké hodnotenia a skonči s priemerom 9.1 rovnako ako PC verzia. Akurát sme spísali interview s autormi k nesmierne zložitej technickej stránke hry, kde vďaka portu na konzolu zlepšili aj chod PC verzie hry. S optimalizáciou budú ďalej pokračovať. 

Čo nebude pokračovať, bude Forza Motorosport 7, ktorej predaj pre licencie v septembri skončí. Stále si ju však môžete lacno kúpiť. Hneď v novembri však príde Forza Horizon 5, ktorá práve ukázala prostredia a biómy z Mexika. Na budúci pondelok 9. augusta bude pokračovať a zrejme už uvidíme aj mapu hry.

Popritom začal test Halo Infinite, ktorý má veľmi dobrú odozvu a hráčom sa páči, je to veľmi rýchle, dynamické, mapy majú kvalitné textúry a celkovo to hráčom pripomína tie najlepšie časti Halo. Plus teraz sa hrá proti botom, čo bude novinka v hre a zdá sa, že na nej autori dobre zapracovali. Nebude ľahké ich likvidovať.

Pre zaujímavosť, podľa odhadov sa doteraz predalo 6.5 milióna Xbox Series XS konzol. Oproti tomu Sony potvrdilo, že PS5 sa predalo 10 miliónov konzol.

Zároveň Sony rozbehlo testovanie nového updatu pre PS5, ktorý prináša ako podporu doplnkových SSD diskov, tak aj 3D zvuk na reproduktoroch, ten doteraz išiel len na slúchadlách. Čo sa týka samotných SSD diskov, tie musia byť PCIe 4.0 a teda 1TB vyjde okolo 200 eur, zároveň nesmú byť vyššie ako 11mm, inak sa nevopchajú pod krytku. Chladič tak môže byť len malý, ale určite chladič na takýto rýchly disk treba.  Zhrnuli sme aj to, aké disky môžete kúpiť.

 

Pokračovala aj aféra so žalobou na Activision-Blizzard pre diskrimináciu žien a nezaistenie im bezpečia v práci, kde sa k vyjadreniam konečne pridal aj Bobby Kotick a hovorí, že konajú a počúvajú zamestnancov. Teraz je už trochu neskoro. Zamestnanci už protestujú a k tomu firmu začali prešetrovať aj akcionári, ktorým tieto záležitosti spôsobujú straty, keďže akcie išli dole.

Z hardvéru Samsung pripravuje na budúci rok nové OLED TV, ktoré pridá do svojej ponuky a rovnako ukázal aj nový monitor Neo G9 s miniled podsvietením pre kvalitné kontrasty. Podobne aj Xiaomi predstavilo nový monitor, ale pridalo aj router, kolobežku a slúchadlá. Motorola predstavila novú Edge 20 sériu s peknou ponukou verzií. Rovnako zaujímavé mobily predstavil Huawei v P50 sérii, aj keď stále budú bez Google aplikácií a uvidíme, či sa dostanú ku nám.

Týždeň nám oživil aj Shawn Layden, bývalý šéf Playstationu, ktorý hovorí, že je ťažké vydať 120 miliónovú hru v 10 dolárovej predplatenej službe. Z nejakého dôvodu vypočítal, že by na to potreboval 500 miliónov predplatiteľov, aby hra začala vôbec zarábať. Čo je masívny počet, pri ktorom by firma zarábala 5 miliárd dolárov mesačne a jednoducho už len zo svojich ziskov by musel preplatiť aj štyri také hry. Možno 50 miliónov by bolo reálnejšie.

Nakoniec sme tu mali aj nominácie na ceny Slovenská hra roka 2020.

Z recenzií sme priniesli pohľady na zaujímavé nové hry ako soulovský Death's Door alebo vojnový Hell Let Loose so 100 hráčmi na bojiskách druhej svetovej vojny. Ale nechýbal ani Chernobylite alebo F1 2021. Z hardvéru sme otestovali zaujímavé Mi Watch hodinky a pridali sme aj video k hrám v druhom polroku.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20476)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk