Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Čo kúpiť na vianoce? Mobil, hru, konzolu, TV alebo herné PC?

pridal saver 14.12.2020 o 20:22 pod hardware
Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

HARDWARE > NOVINKY >

Výber darčeka je ťažká vec a ešte ťažšia počas korony. Prioritou sa stávajú nákupy cez internet, a tak si poďme pozrieť, čo všetko obchody ponúkajú a čo sa oplatí kúpiť v našej oblasti, a teda v oblasti hier, konzol, mobilov, TV a podobnej elektroniky.  

 

V prvom rade je dôležité pre koho vyberáte:

Herný darček pre muža / priateľa / staršieho syna 

Je to najťažia kategória, keďže musíte vedieť, čo daná osoba má a čo potrebuje, respektíve čo chce. Musíte vedieť, akú má hernú platformu (PC, Xbox One, PS4, Switch, PS5, Xbox Series X|S), alebo či by niektorú z tých chcel. Podľa toho môžete kúpiť na danú platformu hru, kde ale tiež treba zistiť, aké hry sa mu páčia. Môžete mu kúpiť aj nejakú platformu, napríklad konzolu, akú ešte nemá (žiaľ Xbox Series X a PS5 sa veľmi ťažko teraz zháňajú, ale Xbox Series S býva na skladoch), alebo nové PC či notebook. Samozrejme, to už záleží od toho, koľko peňazí chcete obetovať. Čím viac, tým je dôležitejšie premyslieť si nákup, aby ste nekúpili zbytočnosť. Väčšina obchodov má možnosť vrátenia nevhodného darčeka, alebo pri online objednávke máte 14 dní na vrátenie bez udania dôvodu.

Viete kúpiť aj mobil, nostalgické retro konzoly na krátke potešenie, samozrejme smart hodinky. Plus, ak má cieľ vášho záujmu PC, dá sa kúpiť lepší hardvér, napríklad nová grafická karta (tiež sú teraz vypredané), nový procesor (väčšinou aj s doskou treba), dokúpiť pamäť alebo harddisk, teraz napríklad m.2 Nvme SSD disky idú. Potešiť môže externý disk, ktorý funguje aj ku konzolám, notebookom, PC. Rovnako každému hráčovi sa môže zísť herný headset, myš alebo klávesnica. Prípadne aj podložka, nové reproduktory.

Ak chcete ísť na istotu, viete kúpiť rôzne predplatené karty pre PC alebo konzoly, teda kúpite peniaze do Steamu, na Xbox Live alebo PSN, za ktoré si už vie daný hráč kúpiť hocijakú hru. Plus na Xboxe a PC je parádna možnosť predplatiť mu Game Pass Ultimate službu napríklad na celý rok. Sú tam stovky hier, ktoré môže hráč následne voľne sťahovať a hrať.

A je ešte posledná možnosť a to pozrieť sa po knihách podľa herných značiek, len si treba zistiť, ktoré herné série hráva a k tej mu kúpiť knihu.

Ak to zhrnieme, môžete vyberať:

- hry
- hardvér do PC
- PC alebo notebook
- mobil
- smart hodinky
- predplatené karty 
- kniha z hernej série, seriálu, filmu
- stolné hry podľa hier, známych seriálov alebo filmov
- monitor alebo TV
- predplatený Game Pass Ultimate na Xbox One alebo PC
- herná stolička
- zábavné herné doplnky, herné postavičky
- konzola (Switch, prípadne Xbox Series S, vyššie Xbox Series X alebo PS5 sú vypredané)
- handheld (Switch, Switch Lite)
- VR headset
- Smart zariadenia (mimo hrania ako senzory, kamery)

 

Pre manželku / priateľku / staršiu dcéru

A toto je kategória, kde sa musíte ešte presnejšie triafať do vkusu, hlavne ak slečna nie je intenzívna hráčka. Ale ak v tomto prípade rozmýšľate o hernej oblasti, zrejme viete, čo približne chce, alebo čo by sa jej páčilo. Možno niektoré ženy potešia hry, alebo rovno konzoly, handheld, notebook. 

Takmer každú dnes poteší nový mobil. Špeciálne herne založené slečny môže zaujať prenosný Switch Lite alebo plný Switch, ak jej k tomu dokúpite nejaké pekné Mario skákačky. Minulý rok prišiel aj Ring Fit kruh na cvičenie s hrou pre veľký Switch. Smart hodinkami tu tiež nič nepokazíte, fitness náramkom tiež nie. Len pri hodinkách a náramkoch dávajte pozor na veľkosť, aby neboli väčšie ako ruka.

Vyberajte tak napríklad:

- Mobil
- Smart hodinky, fit náramok
- Herné postavičky
- Kniha podľa hry, alebo hernej série
- Notebook
- Switch konzola
- špeciálny gamepad, napríklad ružový
- Hry
- ružové, alebo rôzne livestylové klávesnice, myši
- smart zariadenia (napríklad robotický vysávač)

plus podľa zamerania danej osoby aj všetky veci z vyššej kategórie, alebo ak chcete čisto ženské veci, je teraz veľa dostupného ružového (alebo inak farebného) hardvéru.

 

Pre dieťa / teenagerov

Deti od tých 6 rokov vyššie určite poteší mobil, kde už lacné mobily vedia pekne rozbehať všetky hry. Samozrejme, čím sú starší, tým ich rýchlejší mobil poteší viac. Rovnako smart hodinky to tu istia, ak už teda má mobil a chcete mu dať niečo naviac. Prípadne tablet, aj keď tie sa už utlmujú, keďže mobily už majú veľké displeje.

Ak nemá PC alebo notebook, tak tieto veci potešia vždy, prípadne ho treba raz za čas vymeniť za nový, alebo v prípade desktopov upgradnúť. Tu však dávajte pozor na konfiguráciu, aby ste nekupovali niečo, na čom sa nedá zahrať (teda nie úplne lacné PC alebo notebook). Z doplnkov sa pekne dá dokúpiť lepšia klávesnica alebo lepšia myš. To sú cenovo prijateľné položky. Zaujímavý by mohol byť aj nový monitor.

Ak mu chcete kúpiť konzolu, to je tento rok trochu otáznejšie, viete ísť stále do starej generácie, kde je Xbox One a PS4, ale nie je to práve najideálnejšie, keďže práve vyšla nová generácia a stále viac hier na starých konzolách nepôjde.

Xbox Series X a PS5 nie sú na skladoch a ťažko sa zháňajú, ale na skladoch minimálne teraz je Xbox Series S (299 eur), je to síce nižšia verzia konzoly ako Xbox Series X, ale pre nenáročných hráčov ideálna, je lacná a ak ku nej dokúpite Game Pass Ultimate, dostanete veľmi lacné hranie.  Nejdú tam diskové verzie hier, takže k nej ani balené hry neodkupujte. 

Môžete ešte kúpiť Nintendo Switch (pripojíte aj na TV za 329 eur) alebo Switch Lite (nepripojíte na TV za 224 eur), handheldové konzoly, ktoré ponúkajú decentné hranie aj na cesty. Plus ide na tom aj Fortnite.

Ak dieťa inklinuje k streamovaniu na PC, alebo chce byť youtuberom, tak sa oplatí mikrofón, kamera, či už malá PC kamera, alebo poriadna kamera. 

Môžete tak vyberať:

- hry - autíčka, Minecraft, Fortnite, Roblox, športové hry
- mobil, smart hodinky
- mikrofón, kameru na streamovanie
- niektorú konzolu alebo handheld
- počítač, notebook
- predplatené karty (Steam, Xbox, PSN alebo Paysafe card pre Fortnite skiny)
- Game pass Ultimate na Xbox One/Xbox Series XS alebo PC
- Herná stolička
- Lego s Minecraft témou, alebo s podobnou hernou témou
- Fortnite Nerf zbrane
- Stolnú hru s hernou témou - napríklad Monopoly Fortnite alebo Monopoly Gamer

 

Prejdime na samotné darčeky, tie si rozdelíme do kategórii.

 

 

Predplatené karty

Úplne najjednoduchšia vec je darovať predplatené karty, ktoré hráčovi do daného systému (na platforme, ktorú má) pridajú peniaze a oni si môžu kúpiť hry, aké uznajú za vhodné. Predplatené karty sú na rôzne sumy, a tak si sami môžete vybrať, koľko do toho investujete. Tu by ste mali vedieť, že nové hry sú za 60 eur, staršie alebo menšie 20-30 eur.

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

 

- Steam darčeková karta (PC) - je to predplatená karta na Steam v rôznych hodnotách, zoberte napríklad 50 eurovú, nech sa za to dá niečo slušné kúpiť

Xbox predplatená karta (pre Xbox One a PC Windows 10 Store) - podobne môžete dať 50 eurovú kartu, za ktorú sa dajú kúpiť hry ako na Xbox One, tak aj na Windows Store vo Windows 10.

- Playstation Store darčeková karta (PS4) - aj pre PS4 hráča môžete kúpiť predplatenú kartu a podobne za 50 eur.  

- Paysafe karta - Môžete zobrať aj Paysafe kartu, ktorá je náhradou kreditky a deti to napríklad používajú na kupovanie vecí vo Fortnite. Sú tam napríklad 25 eurové hodnoty. 

- Prípadne, ak daný hráč hráva World of Tanks, v obchodoch dostanete aj predplatené World of Tanks karty na rôzne sumy. Podobne na World of Warcraft

- Blizzard karta, ak hráč hráva Call of Duty

Všetky tieto karty mávajú herné obchody, ale aj trafiky alebo v Bille ich tiež nájdete.

 

Xbox Game Pass Ultimate (pre PC, Xbox alebo aj mobilných Android hráčov)

Okrem predplatených kariet však môžete kúpiť aj službu a to Xbox Game Pass, ideálne Xbox Game Pass Ultimate (13 eur na mesiac), ktorý funguje na Xbox One, Xbox Series X/S, PC a aj na Android mobiloch. Ten sa platí mesačne (za 12.90 eur), ale môžete kúpiť napríklad jedno alebo dve trojmesačné predplatné za 37 eur a máte hranie na pol roka, kedy hráč dostane možnosť voľne hrať stovky kvalitných titulov.

Konkrétne v Xbox Game Pass Ultimate sú stovky hier pre Xbox konzoly, PC, hry na Android cez streaming (ak máte dobrý internet, môžete na mobile hrať aj bez PC alebo konzoly) a aj hry od EA pre Xbox a PC, ako FIFA alebo NHL

Plus teraz sa dá Game Pass Ultimate aktivovať za 1 euro na tri mesiace (cez web).

Všetky hry v ponuke si môžete pozrieť tu.

 

Konzoly 

S konzolami je to teraz ťažké a jediné, ktoré sa oplatia, alebo reálne dajú a kúpiť, sú Nintendo Switch a Xbox Series S. Žiaľ PS5 a Xbox Series X sú vypredané a predobjednávky sa už dávajú na jar 2021. Bližšie sme to rozpísali v samostatnom článku.

 

Nintendo Switch

Switch sa oplatí pre malé zábavné hry a exkluzivity, či už na TV, alebo priamo na displeji konzoly, v ponuke konzoly je aj Fortnite, a teda pre deti to môže byť zaujímavý darček. Poslednou dobou však konzola dostáva aj väčšie tituly a poteší aj náročnejších hráčov, ktorí si chcú zahrať v handheldovom formáte. Dá sa kúpiť ako veľká verzia, tak aj novšia čisto handheldová verzia ale bez možnosti pripojenia k TV.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Plná verzia konzoly aj s dockom k TV a odpojiteľnými ovládačom:

- Nintendo Switch na Heureke je  od

Na Alze sú verzie buď so šedými, alebo farebnými ovládačmi:

Nintendo Switch – Grey Joy-Con  má cenu  330 eur
Nintendo Switch – Neon Red & Blue Joy-Con  má cenu  330 eur

Je tam aj pekné Animal Crossing Budle

Nintendo Switch Animal Crossing je za 389 eur

Ak však nepotrebujete pripájať konzolu k TV a stačí vám handheldové hranie, môžete si zobrať Switch Lite. Ten je menší a prenosnejší, ale nemá už oddeliteľné ovládače a teraz niektoré hry určené na hranie s ovládačmi pred TV nepôjdu 

- Nintendo Switch Lite v obchodoch nájdete od

Na Alze to vyzerá nasledovne, môžete si vybrať aj jednu z farieb:

Nintendo Switch Lite – Turquoise  - 225 eur
Nintendo Switch Lite - Yellow - 225 eur
Nintendo Switch Lite – Grey  - 225 eur
Nintendo Switch Lite – Zcian & Zamazenta  - 225 eur

Aj tu majú balenie s animal Crossing 

Nintendo Switch Lite Turqoise - Animal Crossing za 260 eur
Nintendo Switch Live Coral - Animal Crossing za 260 eur

 

 

Xbox Series S

Xbox Series S je jedna z nových konzol, ktorá vyšla túto jeseň a je to veľmi dobrá ponuka, kde za 299 eur dostanete novú generáciu konzoly a pôjdu vám všetky hry z novej generácie, a zároveň aj všetky zo starej generácie. Pritom Xbox Series S má rýchly procesor, 4Tflops grafiku (ponúka hlavne 1080p alebo 1440p rozlíšenia) a rýchly SSD, ktorý má však len 512GB, môže však postačiť, ak nepotrebujete mať 10 hier na disku stále. Xbox One hry si však viete skopírovať na externý disk a spúšťať ich odtiaľ, alebo si tam zálohovať nové Xbox Series S hry.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Konzola nemá mechaniku, a teda jediná možnosť je kupovať si hry digitálne, respektíve na kartách s kódom v obchodoch (nie diskové verzie).

Ideálne konzolu spojiť s Xbox Game Pass Ultimate predplatným, v ktorom máte Xbox Live Gold, Xbox Game Pass so stovkami hier a aj EA Live predplatné so 80-timi hrami od EA ako FIFA, NHL, Battlefield, Mass Effect. Teraz je akcia 1 euro na tri mesiac, následne sa platí 13 eur na mesiac.

 

- Xbox Series S kúpite za 299 eur.

- viete dokúpiť ďalší gamepa, čierny za 60 eur, alebo biely tiež za 60 eur (na konzole idú aj všetky Xbox One gamepady, takže ak máte staršie gamepady, môžete kľudne používať aj tie)

- 1TB externé rozšírenie disku, stojí však 249 eur  (je však drahé a veľmi sa neoplatí)

 

Vyššie konzoly sú len na objednávku, tu nájdete PS5 za 400 alebo 500 eur a tu Xbox Series X za 500 eur

Viac herných konzol môžete nájsť tu.

 

 

PC hardvér - komponenty

Ak chcete pekný darček pre niekoho, kto má počítač, alebo pre seba, tak nové procesory, grafické karty a iné doplnky potešia. Aj keď podobne ako pri konzolách aj tu je veľký problém zohnať nové grafiky a teraz prakticky aj staré a ani nové procesory nie sú všade na skladoch, ale nájdete ich ľahšie. 

Ak budete kupovať procesory, nezabúdajte skontrolovať kompatibilitu aktuálnej dosky, alebo kúpiť rovno novú.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Procesory:

Nové rýchle Ryzen 5000 procesory sa oplatí zobrať, niektoré obchody ich ešte majú a síce sú drahšie ako predchádzajúca generácia, výkonu majú dosť:

- AMD Ryzen 5 5600X - ide cenou od: € 
- AMD Ryzen 7 5800X - ide cenou od: € 
- AMD Ryzen 9 5900X - ide cenou od: € 

K nim môžete zobrať napríklad X570 dosky alebo B550. Ak by ste chceli lacnejší minulý Ryzen 5, 3600 je stále dobrá ponuka:

Ak máte radšej Intel, ten má v ponuke veľmi dobre cenovo a výkonovo nastavený šesťjadrový i5 10400f:

- Intel i5 10400f kúpite za 153 eur

Ak chcete ísť s výkonom vyššie, 10600kf má tiež dobrú cenu:

- Intel i5 10600kf kúpite za 244 eur

Zoberte k tomu napríklad Asus Prime Z490 dosku za pekných 120 eur, 16GB RAM za 70 eur a máte základ.

Disky:

Veľmi dobrým darčekom môžu byť disky, ktoré majú teraz dobré ceny a hlavne SSD sú už na PC priam nutnosťou. Hlavne sa oplatia M.2 Nvme disky, ak teda v doske máte M.2 slot, ak nie môžete siahnuť po klasickom SATA SSD.

Samsung 970 Evo 1TB - 129 eur - kvalitný a rýchly SSD

WD Black - SN750 1TB  - 139 eur - rýchly herný SSD od WD

Kingston SSD A200 500GB - 60 eur - menší m.2 SSD ale stále so slušnou rýchlosťou

Samsung 860 Evo 500GB - 70 eur - klasický SATA SSD

Gigabyte 240GB SSD - 30 eur - základný menší SSD pre systém napríklad


Viac SSD diskov nájdete tu. Viete kúpiť aj externé disky, napríklad na videá, alebo hry na konzoly či už PS4, Xbox One, alebo aj nové Xbox Series X/S a PS5, kam môžete ukladať hry v spätnej kompatibilite.

 

Grafické karty

S čím je teraz problém, sú grafické karty, podobne ako nové konzoly sú väčšinou vypredané a ostáva len čakať, či vychytíte čas, kedy im práve príde do ponuky. Veľmi rýchlo sa vždy vypredáva.

Pozrite RTX3080RTX3070 a aj práve ohlásenú RTX3060ti. Všeobecne je to s grafikami veľmi zlé a už nie sú ani RTX 2060. Dostupné sú už len nižšie karty, ako GTX1650 Super.

Ak však máte 1700-1800 eur, práve došli na sklad Gainward a PNY RTX3090 grafiky.

 

Desktopy:

Prípadne, ak chcete kúpiť celé PC, nedávno sme k tomu dávali článok. Tam sme zhrnuli zaujímavé ponuky slušných herných desktopov v rôznych cenách

 

Lenovo Legion T5 90NC00HUMK kúpite od ceny: € 

Lenovo má v tejto kategórii ešte jednu dizajnovú chuťovku, toto je jeho tohtoročný dizajn s novým Intel Core i5-10400 procesorom, pridáva GTX 1660 Super, 1TB SSD a 16GB RAM. Rovnako ste tu už vo veľmi dobrej konfigurácii na hranie.

Alza GameBox GTX1650 SUPER -  869 eur

Slušná zostava je aj i5 9400F a GeForce GTX 1650 Super, pridáva aj 16GB DDR4 a 1TB SSD, nechýba ani systém.

O krok vyššie je MSI MAG Infinite S zostava verzia s  Core i5 10400F a rýchlejšou GeForce RTX 2060 SUPER je veľmi dobrý štart v strednej triede (výkon ako RTX2070). Ukážku výkonu nájdete tu.

Alza GameBox  - 1539 eur

Ak chcete ísť aj dnes do drahších, ale ešte so staršími grafikami. Je tu RYZEN 7 3700X, RTX 2070 SUPER, 16GB RAM, SSD 1TB.  RTX2070 Super je kvalitná karta pre 1440p rozlíšenia Ukážku výkonu nájdete tu

 

Vyššie zostavy sme zhrnuli tu. V zásade vo vyšších sa neoplatí ísť, pokiaľ nemajú aspoň RTX3060ti grafiku, alebo niektorú z RTX3000 grafík. Tie sú už žiaľ vypredané.

 

 

Notebook

Z notebookov máte tiež na výber rôzne cenové kategórie, ale ak chcete niečo pre hry, tak si sledujte, aby mal aj grafickú kartu a mal ako taký výkon. Prehľad sme si robili nedávno, ale môžeme si vybrať niekoľko cenovo zaujímavých.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Lenovo Legion 5P - 1249 eur

Ak chcete seriózne hranie, oplatí sa začínať odtiaľto, kde sa spája i5 a RTX2060 za peknú cenu, pridáva 1080p 144Hz displej, 16GB RAM a 1TB SSD. Prípadne, ak chcete 17 palcovú verziu, tá je za 1399, ale rovno s i7 procesorom a RTX2060 grafikou, 1TB HDD a 1080p 144Hz displejom.

- Lenovo Legion 7 kúpite od  €  (na alze je za 1859 eur)

Legion 5 ide hore s výkonom a ponúka i7 a RTX2070 MaxQ v tenkom tele. Notebook pridáva 1080p displej s 144Hz refreshom, 16GB RAM, 1TB SSD. Dopĺňa to 80Wh batériou

- Asus TUF Gaming A15 kúpite od  €  (na alze je za 1069 eur)

Ak by ste chceli notebook s novými Ryzen procesorom, Asus má za niečo cez tisícku Ryzen 7 4600 s GTX1660ti grafikou.

Podrobný zoznam notebookov si môžete pozrieť tu.  

 

 

 

Headsety

Headsety využijú všetci hráči a máte tam rôznu ponuku cien od lacných cez strednú triedu okolo 80 eur až po herné hi-endy od 100 alebo aj 300 eur.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

- Kingston HyperX Cloud II za cenu od € (na alze je za 100 eur) - klasický a stále kvalitný headset
 
- Logitech G Pro X za cenu od: €  (na alze je za 119 eur ide o káblovú verziu, wireless je za 236 eur)

- Corsair HS75 - Xbox Wireless - 189 eur (recenzia) - slušný Corsair headset pre Xbox platformy

- Logitech G733 Lightspeed za cenu od: € (na alze je za 155 eur)  (recenzia) - wireless Logitech headset
 
HP OMEN Mindframe Prime Headset za cenu od: € (na alze je za 130 eur)  (recenzia) - PC headset s pridaným chladením


Pre streamera alebo youtubera sa oplatia mikrofóny, kde napríklad Blue majú veľmi zaujímavú ponuku.

- Elgato Wave 3 je za 172 eur - kvalitný mikrofón od Elgata s dobrým snímaním zvuku a aj doplnkovým softvérom, viete ho zobrať aj v nižšej Wave 1 verzii za 138 eur  (recenzia)


Razer Seiren Emote za cenu od: €  - veľmi zaujímavý mikrofón pre streamerov aj s malým LED displejom, kde sa dajú zobrazovať emotes

- Razer Seiren Mini za 67 eur  - malá verzia Seiren mikrofónu

 

 

Klávesnice a myši

Klávesnicami nič nepokazíte, vždy sa dá stará vymeniť za novú, lepšiu. Je ich množstvo od lacných po drahé, kde ak chcete, aby vydržala, oplatí sa mechanická, ktorá ide od tých 60 eur, ale ak chcete len aby to svietilo rôznymi farbami, môžete zobrať aj lacné 10-20 eurové.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Pri mechanických je dôležité zistiť si viac o ich spínačoch, ktoré majú rôzne vlastnosti. Môžu byť lineárne alebo s odozvou. Ovplyvňuje to ich zvuk, silu stlačenia, hĺbku stlačenia a aj celkový dojem.

- Logitech G Pro je za 138 eur (recenzia) - malá klávesnica s GX Blue switchmi

- Logitech G815 LIGHTSYNC ide od  € (na alze je za 215 eur) - plná klávesnica od Logitechu aj s numpadom a s GL Linear switchmi 
 
- Corsair K60 RGB PRO  je od: €  (na alze za 124 eur) (recenzia) - Corsair v K60 s Cherry MX Violet switchmi
 
Logitech G915 TKL LIGHTSPEED Wireless ide od  €  (alza za 244 eur) (recenzia) - wireless klávesnica od Logitechu 
 
Razer Ornata V2 je od: € (alza má za 109 eur)  - ak chcete niečo lacnejšie a nevyhnutne nepotrebujete mechanické switche, Ornata je dobrý kompromis

- Steelseries Apex 3 je za 79 eur (recenzia)  - podobne aj nemechanická Apex 3.

Corsair K100 RGB je za 236 eur  (recenzia) - ak chcete hi-end klávesnicu, pozrite sa po novej Corsair K100

Podobne ako pre klávesnice platí univerzálnosť pre myši, kde sa myš dá vždy vymeniť za lepšiu alebo novšiu. Rovnako sú v rôznych cenových kategóriách podľa kvality a značky. Bezdrôtové dnes už oneskorením prakticky konkurujú káblovým, takže ak vám ide o rýchlosť, môžete pokojne brať aj bezdrôtovú myš. Dôležitým údajom je aj rozlíšenie a možnosti jeho prepínania. Väčšina myšiek sa ergonomicky navrhuje pre pravákov, no dá sa nájsť aj pár symetrických pre ľavákov.

- Corsair Scimitar RGB elite je za 84 eur (recenzia)

- Steelseries Rival 3 je za 40 eur (recenzia)

Logitech G102 Lightsync v slovenských e-shopoch: € (na alze je za 32 eur)  (recenzia)

 

Viac myší nájdete tu. K myši potrebujete aj poriadnu podložku. Uvedené značky ku svojim myškám často vyrábajú aj kvalitné podložky. Tam závisí hlavne na veľkosti, akú potrebujete. Od toho sa odvíja aj ich cena.

 

 

 

PC monitor

Monitory sa oplatí priebežne meniť za lepšie s vyšším rozlíšením alebo vyššou frekvenciou, teraz hráči prechádzajú na 144Hz, alebo aj 240Hz monitory s tým, že rozlíšenie si vyberú podľa potreby. Niektorým stačí 1080p, iným 1440p a niekto ide po maxime v 4K.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

24" AOC C24G1 - 187 eur - kvalitný základný 1080p monitor so 144Hz za dobrú cenu

31,5" GIGABYTE G32QC - 358 eur - ak chcete niečo veľké, takmer 32 palcový Gigabyte s 1440p rozlíšením môže byť dobrá voľba.

27" Samsung G75T - 572 eur  - Samsung tento rok priniesol zaujímavé G75 monitory, či už v 27 palcovej alebo 32 palcovej veľkosti tá je za 763 eur.

27" Acer Predator XB273 -  1148 eur - ak chcete niečo extra, Acer ponúka 4K 144Hz monitor, čo je ďalšou métou pre výkon grafiky na PC. Nové karty už siahajú po tejto oblasti.

 

Kompletný rozpis monitorov si môžete pozrieť tu

 

 

 

Mobil

Z mobilov je masívny výber, kde viete kúpiť pekné a lacné mobily už do 200 eur a výkonné už idú okolo 300-400 eur. Samozrejme, ak chcete aj ešte viac a kvalitné kamery, vodeodolnosť wireless nabíjanie, už ste cez 500 eur.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

- Xiaomi Redmi 9 kúpite od €   (na Alze je za 138 eur) - Ak chcete niečo lepšie v low-ende, tak Redmi 9 má 6.5 palcový displej s 1080p rozlíšením a Helio G80 procesorom.

- Nokia 5.3 kúpite od €  (na Alze je za 185 eur) - Nokia tu má peknú low-endovú verziu 5.3, ktorá má síce len 720p 6.5 palcový displej, ale decentný Snapdragon 665 procesor.

- Samsung Galaxy M21 kúpite od € (na Alze je za 208 eur) (recenzia) - Samsung má v 200 eurovej kategórii zaujímavú M21 verziu, ktorá ponúka AMOLED displej a prijateľný výkon s Exynos 9611 procesorom.

- Xiaomi Mi Note 10 Lite kúpite od €  (na Alze je za 289 eur) - Podobne sa oplatí pozrieť po Mi Note 10, ktoré má Snapdragon 730, 6GB pamäte a 64GB flashu, ale hlavne ja pekný 6.5 palcový AMOLED displej. 

- OnePlus Nord  kúpite od €  (na Alze je za 519 eur) - One Plus spravil mobil zo strednej triedy a to One Plus Nord. Má Snapdragon 765G, 6.4 palcový AMOLED displej s 90Hz refreshom.
 
- Apple iPhone SE (2020) 64GB kúpite od €  (na Alze je za 479 eur) - Ak chcete malý iPhone a nechcete drahý iPhone 12 mini, tento rok vydaný iPhone SE môže splniť vaše požiadavky. 

Xiaomi Mi 10T kúpite na Alze za 478 eur -  Teraz príde aj MI 10, rovnako so Snapdragonom 865, ale namiesto AMOLED displeja dali 144Hz 1080p LCD displej.
 
- Samsung Galaxy S20 FE kúpite od € (na Alze je za 648 eur) (recenzia) - Samsung teraz priniesol svoj fanúšikovský S20 FE, v ktorom spravil lacnejšiu verziu S20.  Viete si kúpiť aj 5G verziu mobilu, ktorá má Snapdragon 865, aj keď vyjde o stovku viac, je za 748 eur.
 
- Apple iPhone 12 64GB kúpite od € (na Alze je za 899 eur

- Samsung Galaxy Z Fold 2 5G kúpite od € (na Alze je za 1718 eur)  (recenzia) - Ak chcete veľký otvárací mobil, Galaxy Z Fold 2 je tu pre vás. 

 

Rozsiahly výber mobilov sme nedávno spísali tu.

 

 

 

Smart hodinky a náramky

Smart hodinky sú prakticky univerzálny darček, idú teraz veľmi do módy a to ani tak nie preto, aby ste sledovali koľko je hodín, ale pre prepojenie s mobilom, notifikácie, ale aj meranie tepu alebo spánku. 

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

40..

- Samsung Galaxy Watch Active2 44mm  ide cenou od: € (na alze 206 eur, menšia 40mm verzia je za 195 eur)
 
Apple Watch SE 44mm ide cenou od: € (na alze 316 eur)
 
- Xiaomi Mi Band 5 ide cenou od: €  (na alze za 30 eur)
 
Samsung Galaxy Fit 2 ide cenou od: € (na alze je za 45 eur)
 
Fitbit Versa Lite ide cenou od: € (na alze je za 113 eur)
 
Withings Scanwatch 42mm ide cenou od € (na alze sú za 299 eur)

 

Prípadne, ak chcete niečo užitočnejšie pre starších ľudí, môžete od Withingsu zobrať smart tlakomer za 266 eur

 

 

 

TV

Ak chcete kupovať novú TV, máte teraz masívne výbery 4K TV v rôznych verziách. Ideálne už myslieť na budúcnosť a rovno kupovať nové 4K 120Hz TV, kde či už vyberiete OLED, alebo QLED, určite vás kvalita poteší. 

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

LG OLED verzia majú teraz dobré zľavy a nižšiu BX verziu máte tesne cez tisícku:

- LG OLED55CX ide od ceny €  / na Alze je 55CX za 1299 eur
- LG OLED65CX ide od ceny €  / na Alze je 65CX za 2099 eur

- LG OLED55BX ide od ceny  € / na Alze je 55BX za 1079 eur
- LG OLED65BX ide od ceny €  / na Alze je 65BX za 2099 eur

LG pridalo aj 48 palcovú verziu OLEDu, ale  nie je lacnejšia a OLED48CX verzia vyjde na 1499 eur. Je to pre neštandardnú veľkosť obrazovky.

Samsung má teraz dobré a QLED verzie, ktoré v 4K/120Hz verziách už idú od 799 eur:

Samsung QE55Q70T ide od ceny €  / na Alze je 55Q70T za 799 eur
- Samsung QE65Q70T ide od ceny €  / na Alze je 65Q70T za 1199 eur

- Samsung QE55Q80T ide od ceny €  / na Alze je 55Q80T za 899 eur
- Samsung QE65Q80T ide od ceny €  / na Alze je 65Q80T za 1399 eur

Samsung QE55Q90T ide od ceny €  / na Alze je 55Q90T za 1499 eur
- Samsung QE65Q90T ide od ceny €  / na Alze je 65Q90T za 2299 eur
 
 

Rozsiahlejší zoznam nových 4K/120Hz TV nájdete tu , alebo si celú ponuku pozrite tu.

 

 

Herné ovládače

Samozrejme, ku konzolám aj PC môžete nakúpiť ďalšie gamepady, keďže väčšinou býva len jeden a niektoré hry podporujú aj hru dvoch či viacerých hráčov. Samozrejme musíte si overiť, ktoré sú to.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Pre Xbox One je parádny Xbox One Elite Series 2 Controller za 150 eur, ktorý ponúka detailné možnosti nastavení, doplnkové páčky, výmenný d-pad. Jednoducho aktuálne najlepší gamepad. Funguje pre PC a Xbox One. 

Viete kúpiť aj nové Xbox Series XS gamepady a to buď biely, alebo čierny za 59 eur. Nový Xbox Series XS gamepad aj s wireless adaptérom je za 71 eur

Ak vám stačí káblový gamepad PowerA tam má peknú ponuku farebných gamepadov za 40 eur.

 
 
Na PS4 môžete pozrieť:
 

Rovnako aj tu už je PS5 gamepad Dualsense za 70 eur, ak máte PS5 môžete, tak dokúpiť druhý, alebo ak nemáte, môžete zatiaľ kúpiť aspoň gamepad. Dá sa použiť aj na PC.

 

Na Nintendo Switch je možností viac. Môžete kúpiť súpravu Joy-Con ovládačov, ktoré sa zasúvajú do konzoly, ale aj samostatný ovládač. Originálny Pro controller je bezdrôtový a najlepší, ale nájdete aj lacnejšie alternatívy. 

 
Tu viete kúpiť aj malý milý gamepad HORIPAD Mini – Super Mario – Nintendo Switch za 24 eur, alebo PowerA gamepad v klasickom dizajne za 24 eur.
 
Ak chcete hrať na mobile  Môžete zobrať Moga Gaming Clip, ak máte Xbox One gamepad, alebo clip aj s Moga gamepadom. Dajú sa tak hrať ako mobilné hry, ktoré podporujú gamepad, tak aj cloudové, ak hráte na mobile cez Xbox Game Pass Ultimate.
 
 
 
Ak chcete kúpiť volant, vyšiel nový G923 od Logitechu ako pre PS, tak aj Xbox konzoly:
 
 
Dobrý je aj lacnejší Thurstmaster, alebo ak chcete niečo úplne lacné, Genesis má ponuku volantu pre všetky platformy
 
Thrustmaster T150 RS Pro 4160696 v cene od: €  (na alze je za 176 eur)
Genesis Seaborg 350 NGK-1566 v cene od: €  (lacný volant na všetky platformy)

Keďže sa rozbehol Flight Simulator, pre letcov sa veľmi oplatí kúpiť joysticky. Napríklad Thrustmaster má kvalitnú ponuku 

Jednoduchší joystick na lietanie:

- Thrustmaster T.Flight Stick X 2960694 v cene od: € (na alze je za 39 eur)  (alebo si pozrite rozšírený Hotas X aj s plynom za 70 eur)

Pre náročných môže byť zaujímavý:

 

Fightsticky pre bojovky:

Ak chcete kúpiť niečo pre hráča hrávajúceho bojovky, tak vyberajte z arcade stickov:

 

 

Herné stoličky

Každý hráč potrebuje aj kvalitné usadenie, aby sa nehrbil a neničil si chrbticu a preto sú kvalitné herné kreslá dôležité.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

OMEN by HP Citadel Gaming Chair čierna/červená - 262 eur  (recenzia)  veľmi kvalitné herné kreslo s kvalitnými materiálmi a konštrukciou

CONNECT IT LeMans Pro CGC-0700-GR, green - 168 eur - ConnectIt ponúka nižšiu cena, ale stále decentnú kvalita

DXRACER Drifting - 293 eur - overená značka DX Racer nesklame. 

 

 

Retro konzoly

Retro konzoly sú netradičný darček. Aj keď väčšinou nemajú dlhodobú hrateľnosť, keďže ide o staré skôr nostalgické hry napríklad pre otcov, ktorí si tak môžu zaspomínať na staré dobré časy. Ešte pred rokom-dvomi to bola obľúbená kategória firiem, ale ľudia sa tým už nasýtili a zistili, že to nemá veľkú trvácnosť.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

- Sega Mega Drive Mini je za 84 eur
- Neogeo Arcade Stick je za 146 eur
- My Arcade Bubble Bobble - za 35 eur (recenzia peknej Space Invaders verzie)
- Capcom home arcade za 201 eur (recenzia)

C64 Maxi je za: € (recenzia)

Ak chcete niečo špeciálne retro, Nintendo oživilo Game&Watch handheldy, kde sa dá kúpiť teraz kúpiť Game&Watch so Super Mario Bros hrou za 67 eur

 

 

 

Hry

Hry hráčov potešia zrejme najviac, pričom stačí vedieť, akú majú platformu a môžete kupovať. Bližšie sme to rozoberali v samostatnom článku.  Ale v skratke si môžeme niekoľko zo zaujímavých spomenúť:

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

 

Cyberpunk 2077  (PC, Xbox One, PS4) (CZ titulky)  (recenzia 10/10)

Cyberpunk 2077 môže byť mega darčekom, ale samozrejme v prípade, že si ho obdarovaný ešte nekúpil. Len ideálne kupovať len na PC, alebo na PS5 prípadne Xbox Series XS, na starých konzolách PS4 a Xbox One ide hra veľmi zle. Ešte ako tak sa snaží ísť na PS4 Pro a Xbox One X. Na starých konzolách je dobré počkať kým ju opravia, opravy sľúbili na január a február.

 

Hru môžete kúpiť:

- PS4 - Cyberpunk 2077 kúpite od: €  (Alza má za 53 eur) (kupujte, len ak chcete hrať na PS5)
PC - Cyberpunk 2077 kúpite od: €  (Alza má za 53 eur)
Xbox One - Cyberpunk 2077 kúpite od: €  (Alza má za 52 eur) (kupujte, len ak chcete hrať na Xbox Series X a S)
 
Zberateľská edícia:
 
 
Knihy:
 
Svět hry Cyberpunk 2077 kúpite od: € 
 

Ak chcete darček doplniť, viete kúpiť aj figúrky: Johny Silverhand - 49 eur, Hlavná postava muž - 49 eur, Hlavná postava - 24 eur, Johny Silverhand - 24 eur, Takemura - 24 eur

 

Minecraft Dungeons  (PC, Xbox One, PS4, Switch)  (recenzia 6.5/10)

Pre fanúšikov Minecraftu prišiel tento rok pekný spinoff, ktorý ponúka akčnú RPG hrateľnosť s kooperáciou umiestnenú v kockatých svetoch Minecraftu. 

- PC - Minecraft Dungeons v cene od: € (Alza má za 28 eur)

 

Assassin's Creed Valhalla  (PC, Xbox One, PS4)  (recenzia 8.5/10)

Podobne veľkým jesenným titulom je nový Assassin's Creed, ktorý hráčov zavedie do starého Anglicka v dobe Vikingov a ponúkne veľmi kvalitný zážitok. 

- PC - Assassin's Creed: Valhalla v cene od: €  

Darčekové predmety s témou Assassins Creed Valhalla nájdete tu.

Call of Duty: Black Ops - Cold War  (PC, Xbox One, PS4)  (recenzia 7/10)

Pre akčných hráčov je tu nové pokračovanie Call of Duty, ktoré ponúka slušnú, aj keď krátku kampaň umiestnenú do studenej vojny. Pridáva kooperáciu a aj intenzívny multiplayer. 

 

The Last of Us Part II - pokračovanie príbehu Joela a Ellie vo svete plnom zombíkov, v ktorom nechýba násilie a ani niektoré šokujúce momenty

- The Last of Us: Part II v cene od: € (Alza má za 37 eur)

Crash Bandicoot 4 Its about time - ak máte radi crasha pozrite sa po štvrtej časti, ktorá vyšla tento rok 

- Crash Bandicoot 4 Its about time  PS4 verzia  - 55 eur
- Crash Bandicoot 4 Its about time - Xbox One verzia - 53 eur

Z ostatných hier sa pozrite na Immortals Fenyx Rising, Flight Simulator, Animal crossing. Väčší výber nájdete tu.

 

 

VR

Virtuálna realita je už rozbehnutá a síce stále nejde plným tempom, ohlasované sú stále zaujímavejšie hry v rôznych herných žánroch. Momentálne viete kúpiť virtuálku samostatnú, prepojenú s PC, alebo aj VR pre konzolky, kde PS4 má svoj PSVR a Switch má kartónovú jednoduchú VR verziu.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

Podrobnejšie sme sa virtuálnej realite venovali v článku. Teraz si vyberieme niekoľko, medzi ktorými sa oplatí rozhodovať:

Oculus Quest 2, mobilnej virtuálnej realite, ktorú viete prepojiť s PC a môže fungovať aj ako PC virtuálka, aj keď v nižšej kvalite

- Oculus Quest 2 v 64GB verzii kúpite za 490 eur
- Oculus Quest 2 v 256GB verzii kúpite za 601 eur

Prijateľný kompromis pre virtuálnu realitu je Oculus Rift S, ktorý funguje čisto na PC a ponúka slušný obraz, dobrú detekciu ovládačov (z headsetu). Oculus ho už budúci rok zruší a bude sa orientovať len na Quest 2.

- Oculus Rift S ide  od  € (na Alze za 499 eur)
 
HTC rozbehlo tento rok svoj Cosmos, kde majú ako základnú, tak aj plnú Elite verziu. Elite verzia má senzorové snímače so stanicami, základná Cosmos má snímanie cez headset.
 
- HTC Vive Cosmos  - 642 eur
- HTC Vive Elite - 937 eur
 

PS4 má svoju virtuálku síce nižšej kvality, ale lacnú a ak máte PS4, oplatí sa po nej pozrieť  

 

 

 

Hračky a stolné hry

Zo stolných hier sa pozrite na Monopoly, tá má množstvo edícií a napríklad teraz ide Fortnite edícia, Gamer edícia, alebo Hra o Tróny.

Tipy na herné vianočné darčeky 2020 - aký darček kúpiť hráčovi?

- Fortnite Turbo staviteľ za 60 eur - stavanie Fortnite pre menšie deti
- Monopoly Fortnite plus Jenga Fortnite 35 eur - monopoly s Fortnite témou s pridanou Jengou
- Monopoly Pacman 26 eur - teraz s Pacman témou
- Monopoly Mandalorian plus Baby Yoda - 39 eur 
Nerf Fortnite RL - 35 eur - Nerf raketomet
- Lego Mintstorm  - 299 eur - ak chcete niečo iné, Lego má novú verziu svojho robota.

Môžete si kúpiť aj stolné hry podľa populárnych hier:

- Horizon: Zero Dawn kúpite od:  € 
- SFG Dark Souls: The Board Game kúpite od: € 
- Devil May Cry: The Bloody Palace kúpite od: € 
- World of Tanks Rush kúpite za 20 eur
- ADC Blackfire Fallout kúpite od: € 

- Fallout je za 49 eur
- Civilization je za 51 eur
- God of War za 31 eur

Plus určite si pozrite výber Baby Yoda plyšákov a animatronických figúriek. Alebo ak chcete dať otcovi, alebo staršiemu dieťaťu parádny darček a chcete obetovať aj 790 eur, tak Lego Millenium Falcon na vás čaká.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20236)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk