Týždenník - Sony predstavilo svoje ďalšie hry

Sony ohlásilo sériu nových titulov a môžeme si pozrieť, ako vyzerajú lineupy PlayStation a Xboxu.

pridal saver 12.9.2021 o 20:52 pod hry
Týždenník - Sony predstavilo svoje ďalšie hry

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň ponúklo svoju prezentáciu Sony a ukázalo svoje prichádzajúce hry v Playstation Showcase. Síce začiatok bol vlažný, ale ukončili to svojimi silnými titulmi, kde ukázali Gran Turismo 7 aj s marcovým dátumom na PS4 a PS5, pridali ukážku God of War Ragnarok s plánom vydania na rok 2022 rovnako na obe konzoly. Insomniac k tomu ukázal Spider-mana 2 naplánovaného na rok 2023 a odteasoval Wolverine, ktorý zrejme príde až niekedy v rokoch 2024-2025.

Zo zaujímavých ohlásení Sony potvrdilo ďalšiu hru na PC a aj PS5 a to Uncharted: Legacy of Thieves kolekciu, ktorá zhrnie Uncharted 4 a jeho samostatnú expanziu. Sony to označuje ako remaster, ale podľa porovnaní  od toho skôr čakajte len nové vydanie v podobe kolekcie bez vizuálnych zmien. Príde začiatkom roka najskôr na PS5, trochu neskôr na PC.

Popritom bol cez týždeň predstavený aj Alan Wake Remastered, ktorý vyjde už začiatkom októbra a ponúkne mierne vylepšenú pôvodnú hru. Nečakajte od toho veľké vylepšenia, ale upraví sa nasvietenie, model Alana a vymenená bude vegetácia. Najväčšou zmenou je to, že hra teraz príde aj na PS4 a PS5.

Tretím remasterom predstaveným tento týždeň bolo GTA V, ktoré sa konečne ukázalo vo svojej nextgen verzii. Ale rovnako Rockstar s updatmi skladal. Jediné, čo sa zmenilo, je nasvietenie.

Ohlásený bol aj remake Knights of the Old Republic, ktorý najskôr príde na PC a PS5 a neskôr po časovej exkluzivite aj na Xbox Series XS.

Z ďalších veľkých vecí, ktorá sa stala tento týždeň, bolo ukončenie súdu Apple vs Epic, kde sa hádali o to, či Fortnite môže mať vlastnú platobnú bránu. Ako aj o tom, či má Apple monopol. Skončilo to tak pol na pol. Totiž súd prikázal vývojárom umožniť vlastné platobné brány, vlastné oslovovanie zákazníkov a aj kontakt s nimi, a teda môžu úplne obísť platby cez Apple.

Na druhej strane súd neuznal, že je monopol v celej Amerike a len potvrdil, že má protiobchodné praktiky podľa Kalifornských zákonov. Epic s výsledkom nie je spokojný a už sa aj odvolal. Oproti tomu také Spotify by toto rozhodnutie privítalo, keďže je to to, za čo dlhé bojovalo a prečo sa aj s Apple samé súdi.

Akoby to nestačilo mali sme tu aj prvý trailer na Matrix Resurrections, pokračovanie Matrixu, ktoré nás znovu vtiahne do digitálneho sveta. Zdá sa, že presne v štýle jednotky.  Neo a Trinity sa znovu vrátia späť a na nič si nebudú pamätať.

V hernom svete sa nám objavila aj politická téma a to po tom, ako šéf Tripwire otvorene a s radosťou podporil zákon proti potratom v Texase. Firmy a hráči následne firmu začali opúšťať. Niet divu, že šéfa firma na druhý deň vymenila. Zákon je totiž príliš kontroverzný a zaváňajúci obmedzovaním práv žien a náležite tomu ho Bidenova administratíva už dala na súd. Totiž potrat podľa zákona môže byť len do 6 týždňa, kedy o tom často ženy ešte ani nevedia a navyše hrozí 10 tisíc dolárov pokuty každému, kto by takej žene pomáhal.  

Začal sa výraznejšie prezentovať aj Far Cry 6, ktorý príde už o mesiac. Teraz ukázal svoj obsah, ktorý príde po vydaní a teda tri expanzie so záporákmi z predchádzajúcich Far Cry hier, ale ako free obsah príde aj Danny Trejo, fanúšik Ramba alebo Stranger Things misia.

Z hardvéru, konkrétne z áut sme tu mali IAA výstavu, kde sa ukázala elektrická budúcnosť so sériou zaujímavých áut. Hlavne firmy začali naznačovať zlacnenie elektrických áut z 30 tisíc na 20 tisíc. Z herného hardvéru sa objavili ceny Intel 12-gen procesorov, ktoré asi budú mať vyššie ceny ako predchádzajúca generácia. Stúpnu podobne ako AMD s Ryzenmi.

Nakoniec sme sa pozreli aj na to, aký lacný herný počítač sa dá teraz zložiť a na koľko vás vyjde. Pekne vidieť, ako základný hardvér a dokonca aj procesory sa držia na svojich pôvodných cenách, ale grafiky sú stále cenami úplne inde.

Z nových hier sme vyskúšali Bloodhunt, ktorý je už v Early Access. Ohodnotili sme Twelve minutes, ktorý mal dobré nápady, ale ešte niečo tomu chýbalo. Porozprávali sme sa s autorom Altered Carbon o tom, ako chce zmeniť multiplayerové hry. Pridali sme recenziu na RiMS Racing aj nový Switch titul WarioWare Get it Together!, ako aj na remaster Sonic Colors Ultimate. Doplnili sme to cez Greak: Memories of Azur.  Z hardvéru sme otestovali pôsobivý Legion 5 Pro so 16 palcovým displejom.

Popritom sme cez víkend vyskúšali betu Call of Duty: Vanguard a pozreli sme sa na 7 days, zrušenú hru od slovenského Cauldronu.

 

Budúci týždeň prinesieme recenziu na Life is Strange: True Colors a aj ďalšie rozhovory, pričom sme sa v jednom porozprávali s autormi pripravovanej slovenskej akčnej RPG.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18490)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk