Týždenník - Zaklínač a nový Splinter Cell

pridal saver 19.12.2021 o 22:21 pod hry
Týždenník - Zaklínač a nový Splinter Cell


Tento týždeň sme tu mali prekvapivé ohlásenie prípravy nového Splinter Cellu, vyšla nová séria TV Zaklínača a pridali sa aj iné prekvapenia. Konkrétne veľkým (ne)prekvapením bol stav Final Fantasy VII Remaku na PC, kde autori spojili dve veci - nedokončenosť a vysokú cenu a to 80 eur. Teda cenu z nejakého dôvodu zachovali z PS5 a rovnako aj celá verzia je len preklopená z PS5, ešte aj s ikonkami z PS gamepadu. Optimalizácia je zlá a navyše sa zdá, že na PC vydali debug verziu hry. Uvidíme, či s tým niečo spravia.

K tomu sa objavila aj ukážka hrateľnosti z ich ďalšieho 80 eurového titulu Forspoken:

Z iných zaujímavostí Ubisoft ohlásil vývoj Splinter Cell hry, ale nie úplne novej hry. Bude to Splinter Cell Remake, a teda kompletný remake prvej hry. Dostane upravenú hrateľnosť a aj vizuál, v ktorom bude výrazne zapracované dynamické svetlo a tiene. Bežať to bude na ich Snowdrop engine. Vydanie však tak skoro nebude, keďže zatiaľ hľadajú ľudí na vývoj

Z iných vecí sme dostali dátum vydania Poldu 7, pokračovanie klasickej českej adventúrovej série a to na koniec apríla budúceho roku. Z Česka ukázala svoj nový engine aj Bohemia Interactive a možno na ňom rovno vidíme prostredia z ARMA 4.

Z iného súdka sa bližšie ukázalo A Plague Tale Requiem, ktorý príde budúci rok. Ale ak chcete niečo aktuálnejšie, práve na mobiloch vyšiel Alien Isolation. Nakoniec z prekvapení NHL 22 spojilo silu s IIHF, aj keď nevieme, kedy spojí svoje sily s PC.

Tento týždeň boli ohlásené aj novinky do Assassin's Creedu a konkrétne do Valhally príde ďalšie veľké rozšírenie nazvané Dawn of Ragnarok. Dostaneme sa do krajiny bohov ako Odin a pôjdeme tam spraviť poriadok. Popritom vyšli aj crossover stories, kde jeden príbeh prišiel do Odyssey a druhý do Valhally. Obe hry bližšie prepojil. 

Sony konečne ohlásilo kryty na PS5 konzoly. Tie nakoniec plánovalo pridať už od vydania, ale nejako to nevyšlo a dostali sa k tomu až teraz. Ukázali rôzne farby s tým, že začnú prichádzať už začiatkom budúceho roka, aj keď len do určitých krajín. Medzi tými nie sme. Stáť budú 55 dolárov.

Z hardvéru sa objavili prvé náznaky výkonu nového Intel Core i5 12400f procesora, teda nižšej verzie i5, ktorý však prekonáva aj Ryzen 5 3600X. Predstavené boli aj chladiče pridávané k procesorom, kde teraz Intel zainvestoval, aj keď len mierne.

V grafickej oblasti zase Nvidia predstavila nový notebookový RTX 2050 čip na technológii minulej generácie, ale zároveň aj dva čipy na aktuálnej Ampere technológii a to MX550 a MX570. Tie ponúknu len základný grafický výkon. 

Popritom Nvidia spustil aj Latency Challenge, kde si sami môžete vyskúšať, ako oneskorenie ovládania ovplyvňuje presnosť. Zároveň sa hrá o hodnotné ceny.

Microsoft mal tento týždeň tiež zaujímavé ohlásenia a ukázal svoj dokument o vzniku Xboxu, kde v šesťdielnej sérii prešiel všetko od prvého nápadu na prvý Xbox až po aktuálnu generáciu. Ukázal úspechy, ale aj neúspechy ako RROD alebo ohlásenie Xbox One.

Popritom mu Minecraft na youtube presiahol bilión videní videí. Je to prvá hra, ktorá dosiahla takto vysoko.

Cez týždeň nabrali veľký spád aj NFT transakcie v hrách, ktoré dal najskôr Molyneux do svojej hry a rovno masívne zarobil a následne boli ohlásené aj pre Stalkera 2. Kde autori chceli ešte pred vydaním predať ako tvár jedného hráča, ktorý by sa dostal do hry, tak rôzne bonusové veci. Nič, čo by ovplyvňovalo hrateľnosť iných hráčov. Komunita však bola proti a síce sa to autori snažili ešte vysvetľovať, nakoniec to zrušili.

Weby aj tento týždeň vyberali svoje hry roka, kde Gamespot vybral Deathloop, IGN Forzu Horizon 5, Game Informer pre zmenu Halo Infinite. Najviac cien však zatiaľ má nazbieraných It Takes Two. Naše hry roka vyberieme ako zvyčajne budúci rok. Zatiaľ sa však pripravujeme na Vianoce, kde sme pridali nový článok o tom, aký darček kúpiť PC hráčovi. Plus zľavy nájdete ako tu, tak teraz od Asusu tu.

 

Z recenzií sme sa pozreli na jeden z posledných titulov roka a to Gunk, pridali sme aj recenziu na Lost Judgment, zrejme finálnu hru z Judgment série. Otestovali sme aj Countryballs HeroesWarhammer: Age of Sigmar - Tempestfall. Preview sme pridali na Graven, v interview sme sa porozprávali o slovenskom projekte Van Burden, ktorý oživuje koncept pôvodného Falloutu 3.

Okrem toho sme mali aj recenziu na druhú sériu Zaklínača, ktorý mal práve premiéru a citeľne v ňom išla kvalita hore, aj keď nie všetkým fanúšikom kníh to sadne (niektoré kontroverzné rozhodnutia budú vysvetlené). Henry Cavill sa tam znovu ukázal veľmi dobre a v novom interview povedal aj to, že by si rád zahral v seriálových podobách Mass Effectu alebo Warhammera.

Budúci týždeň sa pozrieme na nového Asterixa, White Shadows alebo War Mongrels.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk